Eva Jinek heeft Geert Dales niet op zwarte lijst gezet

Eva Jinek heeft Geert Dales niet op de zwarte lijst gezet nadat hij haar vorig jaar live op televisie beschuldigde van het bashen van Donald Trump. De 50PLUS-politicus zat maandagavond, negen maanden later, wederom aan tafel. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jinek heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze anti-Trump en pro-Hillary Clinton is. Dales verweet haar er vorig jaar van dat ze constant Trump aan het bashen is. De PVV genoot van die confrontatie.

Dales zat maandagavond opnieuw aan tafel bij Jinek om over Trump te praten. “Geert Dales, je zat eerder bij mij aan tafel en toen sprak je je ergernis uit over het feit dat Trump heel oneerlijk wordt bejegend in de journalistiek. Ook in Nederland en ook door mij onder anderen. Je zou nog een keer bij mij komen, maar toen was ik te hoogzwanger om nog het gesprek te voeren“, zei Jinek.

Dales: “Nog gefeliciteerd met de baby.”

Jinek: “Waarvoor dank.”

Dales: “Gaat het goed?

Jinek: “Heel goed, heel goed. Had jij deze conclusie verwacht?

Dales blijft bij zijn standpunt van toen: “De reden dat ik hier de vorige keer een beetje uit mijn slof schoot was omdat er stemming werd gemaakt over Trump. Daar heb ik problemen mee. Tegen Trump is heel veel stemming gemaakt en heel bevooroordeeld behandeld. Dat wordt nog steeds gedaan.”

Lees ook:
Eva Jinek aan tafel beschuldigd van Trump-bashing (juli 2018)
Martin Bosma geniet van paniek in ogen Eva Jinek (juli 2018)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen