Eva Jinek heeft Geert Dales niet op zwarte lijst gezet

Geplaatst op Tue 26 Mar 2019 om 14:45

Eva Jinek heeft Geert Dales niet op de zwarte lijst gezet nadat hij haar vorig jaar live op televisie beschuldigde van het bashen van Donald Trump. De 50PLUS-politicus zat maandagavond, negen maanden later, wederom aan tafel. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jinek heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze anti-Trump en pro-Hillary Clinton is. Dales verweet haar er vorig jaar van dat ze constant Trump aan het bashen is. De PVV genoot van die confrontatie.

Dales zat maandagavond opnieuw aan tafel bij Jinek om over Trump te praten. “Geert Dales, je zat eerder bij mij aan tafel en toen sprak je je ergernis uit over het feit dat Trump heel oneerlijk wordt bejegend in de journalistiek. Ook in Nederland en ook door mij onder anderen. Je zou nog een keer bij mij komen, maar toen was ik te hoogzwanger om nog het gesprek te voeren“, zei Jinek.

Dales: “Nog gefeliciteerd met de baby.”

Jinek: “Waarvoor dank.”

Dales: “Gaat het goed?

Jinek: “Heel goed, heel goed. Had jij deze conclusie verwacht?

Dales blijft bij zijn standpunt van toen: “De reden dat ik hier de vorige keer een beetje uit mijn slof schoot was omdat er stemming werd gemaakt over Trump. Daar heb ik problemen mee. Tegen Trump is heel veel stemming gemaakt en heel bevooroordeeld behandeld. Dat wordt nog steeds gedaan.”

Lees ook:
Eva Jinek aan tafel beschuldigd van Trump-bashing (juli 2018)
Martin Bosma geniet van paniek in ogen Eva Jinek (juli 2018)

Foto: KRO-NCRV
49 Reacties op “Eva Jinek heeft Geert Dales niet op zwarte lijst gezet”


 1. BRK

  Er gaat iets niet helemaal goed met de link van dit artikel ;).

 2. Amice

  Oh oh wat vallen al die linkse intellectuelen toch door de mand nu. Twee jaar lang roepen ze ORANGE MAN BAD en nu blijken ze toch gewoon aan het Trump Derangement Syndrome te leiden. En Jinek ging ook totaal niet met de billen bloot.

 3. Remi

  Politiek correcte Charles Groenhuijsen deed er álles aan om “in te breken”
  telkens wanneer Geert Dales even aan het woord was, maar tevergeefs.

  Het optreden van heer Dales was érg sterk,
  ONDANKS de Jineks en Groenhuijsens van deze wereld.

  … De haat in de ogen van Charles …
  … meneer wil veel vaker uitgenodigd worden bij Jinek.
  (de kassa moet rinkelen).

 4. Minder of Mirjam

  Meisjes plagen kusjes vragen. Ja, je ziet die Dales blij worden van onze Eva.

 5. Erwin

  Trump is vooral goed voor Israël en de golfstaten. Hij heeft totaal niks met de blanke man die amper kan rondkomen. Alles draait om zijn vastgoeddeals.

 6. 123

  Ik zat al te wachten op dit bericht. Ik dacht gisteren, toen ik Jinek zag: Dit wordt een MC’tje.

  Wat mij vooral opviel, is dat Dales niemand echt uit liet spreken, regelmatig interrumpeerde, en zijn mening als dé waarheid verkondigde. Groenhuijsen weet écht wel waar hij het over heeft, maar Dales presenteerde zichzelf als DÉ deskundige op dit gebied, want “(ik) ben er toevallig laatst nog geweest.” Tja… Eigen mening is prima, maar dat is niet altijd de waarheid, zoals we dus gisteren zagen bij Dales.

 7. dynamische dennis

  Hierboven weer zo’n idioot die “Amerika-experts” als Maarten van Rossem en Charles Groenhuijsen zit na te papegaaien.

 8. Remco

  Geert Dales wat was dat een corrupte VVD-mislukkeling.

 9. Directeurtje

  Charles Groenhuijsen weet net zo veel van de Verenigde Staten als Winston Gerschtanowitz van televisie.

  Net genoeg om er veel geld aan te verdienen maar veel te weinig om serieus genomen te worden.

 10. Dij Enkletser

  Geert Dales heeft volkomen gelijk,
  Die Charles Groenhuijsen snapte het nog steeds niet ,die bleef die (anti-Trump) plaat voor zijn kop houden.
  Na 2 jaar onderzoek (Russiagate) ,bleek dus dat er niets aan de hand was.
  Maar die Charles G. bleef maar volhouden ,dat er toch wel íéts aan de hand móést zijn !

 11. Marc-Marie Penisbrie

  Haha Robert Jensen heeft door Amerika gereisd en CORRECT de verkiezing van Trump voorspeld in 2016. In die tijd was Groenhuijsen nog van het kamp dat Hillary met een waarschijnlijkheid van 97% zou winnen. Zelfs Robert Jensen begrijpt de VS nog beter dan Groenhuijsen. En dat wil wat zeggen.

 12. NPO kijker-dinsdag

  50+ is extreem rechts geworden met deze corrupte ex VVDér

 13. Bears’den

  He he!
  Verfrissend hoor!
  Moet Eva vaker doen, iets rechtser mag wel..

 14. Unicorn met vleugels

  50 plus nu ook al extreem rechts? Die term is wel aan inflatie onderhevig zeg.

 15. Trudy

  Linkse Jinek kan het niet luchten dat mensen het met Geert Dales eens zijn ze wil maar haar mening doordrukken Iemand die de Clintons op haar nachtkastje zet spoort niet ze is vilein niet objectief en hysterisch Pauw kom aub terug ze bakt er niks van..Op het eind van de show gauw ff een sneer maken naar Twamp zoals ze overdreven zegt bah naar mens………

 16. Peter Timoteeff

  Het dweiltje wat onder Eva’s stoel lag tijdens haar interview met Hillary Clinton is naar verluid nog steeds niet opgedroogd..

 17. Peanut

  Het moet wel heel slecht gaan met RTL om de P.O zo af te kraken.

 18. Peanut

  Het moet wel heel slecht gaan met RTL om de P.O en sorry SBS zo af te kraken

 19. Ron

  Wat een wanstaltige vertoning die Dales Trump-fan. Sloeg helemaal door. Ga er dan wonen in dat Amerika van je, als je het allemaal zo geweldig vind!

 20. Ceasar

  Geert Dales was/is een beetje doorgeslagen. Hij bazelt wat onsamenhangende teksten achter elkaar. Omdat hij een paar weken in Amerika was, weet hij hoe het daar werkt.
  Irritant is ook zijn licht hysterische manier van praten, c.q hoe hij zijn gelijk probeert door te drammen. Lezen kan hij ook slecht. Trump is alleen vrijgesproken van de Rusland-gate, niet van de andere aantijgingen.

 21. HansH

  Het moet een pittige tijd zijn voor linkse mensen. Eerst het FvD en daarna de volledige vrijspraak van Trump. Het frustratielevel moet skyhigh zijn.

 22. Lies

  @Ceasar: dat viel mij ook op. Meneer viel in herhaling en was wat mij betreft veel te fanatiek.
  Zo hebben we een Prem op links en een Dales op rechts…. allebei bloed irritant. Niet meer uitnodigen aub.

 23. StefanV

  Het reilen en zeilen van Donald Trump hangt echt niet af van de mening van een handvol mensen bij de publieke omroep in Nederland. Los van het Muller-onderzoek zijn er meer dan genoeg momenten waarop Trump zichzelf belachelijk maakt met allerhande dubieuze uitspraken en blunders. Dat heeft weinig met bashing te maken; het is gewoon een observatie.

 24. StefanV

  @ NPO kijker-dinsdag (15:22)
  U was er niet van op de hoogte dat Henk Krol ook een verleden bij de VVD heeft? Hij begon z’n politieke loopbaan in 1977 als voorlichter van de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

 25. chris?

  Dales-Prem, het herendubbel

 26. chris?

  Dales heeft de gemeente Amsterdam miljoenen gekost met zijn falen bij de Metro bouw.

 27. Peanut

  50+, PVV, FvD, allemaal VVD.

 28. Herrie Beau Dead

  @Amice
  @HansH

  Gewoon blijven volhouden dat Trump volledig is vrijgesproken. Dat doet jullie oranje leider ook. Dat hij de boel daarmee weer volledig verdraait, moet je maar door de vingers zien. Dat is een detail.

 29. Peter

  En WEER laat Ron zien niet objectief te zijn op deze site. Walgelijke kerel ben je, echt waar. Geert Dales zei rake, nette bewoordingen en er kon geen sorry vanaf van de Trump bashers.

  Ron, waarom??? Waar is het mis gegaan met je?

 30. Ron

  @Peter: fine dude.

 31. 123

  Mijns inziens moeten we eerst dat hele onderzoek in de openbaarheid zien. Die paar A4’tjes geven nog geen transparantie in het héle onderzoek. Dus, zoals de Democraten én Republikeinen zeggen: maak het onderzoek openbaar. Dan is iedereen van die ellende af. Als Trump gelijk heeft, heeft hij gelijk. Maar dan moet je ook wel met de billen bloot, en het hele rapport openbaar maken. Trump is immers nog niet vrijgepleit van andere beschuldigingen. Trump heeft dat toegezegd, dus ga ik ervan uit dat dit ook gaat gebeuren – hij zegt immers dat hem niets te verwijten valt.

  Als Trump daadwerkelijk niets te verbergen heeft, dan moet dat goed komen. En als er dan alsnog niets gevonden zal worden, dan zullen de Democraten hun excuses moeten aanbieden.
  Maar dat geldt ook voor Trump: hij heeft dan het onderzoek moeilijker/lastiger gemaakt dan nodig. Waarom miljoenen extra belastinggeld verkwisten terwijl je niets op je kerfstok hebt? Miljoenen die hij ook in de gezondheidszorg had kunnen pompen. Of de sociale woningbouw. Of de sociale voorzieningen.

  Kortom: Trump is net zo slecht. Van “drain the swamp” naar “drain more swamps”.

 32. JandeHond

  @123
  En wie ben jij dan wel? De zoveelste nobody die denkt dat z’n mening er toe doet. Je kan wel bij DWDD terecht.

 33. Sem

  Peter, waarom zou er sorry vanaf moeten? Als de politie bij mij aanbelt en ik weiger open te doen, maar ga met mijn megafoon uit het raam staan toeteren wat een schande het is dat ze bij mij voor de deur staan. Heksenjacht, ik heb niks gedaan, het hele korps moet ontslagen worden, ga boeven vangen, waarom moeten ze mij hebben? Dan kan ik later wel roepen dat het een schande is dat de buurt dit moest meemaken en excuses verwachten, maar die buurt heeft voornamelijk last gehad van een idioot die met een megafoon uit zijn raam stond te gillen.

  Elke onschuldige met enig verstand in zijn kop had gezegd: “Veel succes met je onderzoekje, ik ben onschuldig” en had het daarbij gelaten tot het onderzoek was afgerond. Maar nee, Trump sloeg als een kind om zich heen, ontsloeg mensen en vestigde dag in, dag uit aandacht op het onderzoek. Tja, dan maak je het toch echt zelf tot een veel terugkerend onderwerp in shows van over de hele wereld.

 34. Lobster

  Die Dales sloeg volledig door. Zijn zusje Ien draait zich om in haar graf.

 35. Rotjeknor

  @JandeКankеrHond: Maar 123 heeft wel gelijk!

 36. Anti PVV-FVD

  De 50PLUS-politicus Geert Dales liet niemand uitpraten viel in de rede en was zeer ordinair, dit gaat 50plus leden kosten.

 37. Remi

  https://www.youtube.com/watch?v=IeD_JeuXb58

 38. aammehoela

  Die Dales begreep het niet helemaal. Natuurlijk is Trump wel vrijgesproken, maar lang niet van alle feiten. Charles benoemde die terecht, maar Dales vond dit weer bashing. Er wordt hier altijd geroepen over bashing van rechts, maar rechts doet het net zo hard als het over links gaat. Zag Baudet ook weer in het journaal. Begreep de ophef niet rond zijn persoon. Neen, als je dat niet snapt dan begrijp je Nederland niet. Baudet wordt omarmd door rechtse mensen en zij die de politiek niet snappen en vooral niet begrijpen waar hij echt voor staat. En daarom wordt Baudet (terecht) uitgekotst door diegenen die bewust niet op hem stemmen. Overigens weer de nodige overstromingen in Iran nu en verder zijn er wereldwijd nog de nodige cyclonen actief.

 39. 123

  @Rotjeknor: Fijn dat je het met me eens bent, maar kunnen we het wel een beetje beschaafd houden? Ik vind JanddeHond z’n mening niet stevig onderbouwd (op z’n zachtst gezegd), maar ik vind het wel erg om iemand zo te benaderen – wie of wat dan ook.

  Misschien kunnen we weer allemaal teruggaan naar de inhoud?

 40. Ox

  @ammehoela;Een grote groep kiezers,ongefundeerd,neerzetten als dom en niet geinformeerd,is arrogant,neerbuigend en lui,populistisch praatje,informeer je,en dan nog even piet paulusma-tje spelen,met feitjes die dan zgn de dagelijkse klimaatveranderingen moeten aantonen,nergens op gebaseerd,doorzichtig.

 41. toxilogic

  Henk Krol kreigt nog problemen met die giftige slang die hij bij 50+ heeft binnengelaten, een adder die nu natuurlijk veel liever aan de pols van Baudet had gehangen om hem van een constante stroom gif te voorzien. Pief Paf Poef Dales

  ps grote fout van Eva deze crimineel aan het woord te laten.

 42. Мokum

  Rotjeknor heeft gewoon gelijk, 123.

 43. Annoniemus

  Die kale had en heeft gewoon gelijk , en de linkse gezichten van de Trump bashers aan de tafel werden steeds zuurder !!

 44. Marianne

  Nee, beiden vergeten dat dat land maar een belang nastreeft ongeacht welke partij aan de macht is en dat is het eigen belang.

 45. Erik

  Die Jinek moet vanaf nu echt kappen met haar Trump berichtgeving.

  Wanneer komt Pauw weer terug? Kan zij elke avond op haar knieën bidden voor de ingelijste foto van De Clintons op haar nachtkastje. Ziek eigenlijk als je je bedenkt dat dit ook nog eens waar kan zijn.

 46. Joke

  Waarom kijkt u dan? U bent niet verplicht om te kijken.

 47. Jos

  Vreselijke zelfgeil irritante ventje, die G. Dales. Pfff, wat een muts.

 48. Robbie

  Hij heeft wel gelijk. Maar overal waar deze man een bestuursfunctie heeft gekregen is het zooitje geworden. Dus hij mag best wel een toontje lager zingen.

 49. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Met Donald Trump is alles mis. Gruwelijk mis… Te mis om hier fatsoenlijk uit te leggen. Die Geert Dales is een flapdrol die iets gelezen heeft maar het niet snapt. Charlie Boy moet ook maar eens een keer met pensioen. Heeft ook niets meer te melden !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.