Eva Jinek plaagt ‘fitboy’ Erland Galjaard

Geplaatst op Fri 20 Jul 2018 om 9:30

Eva Jinek had hem donderdagavond in handen: het eerste tv-interview met de vertrokken televisiebaas Erland Galjaard van RTL. De presentatrice plaagde hem behoorlijk met zijn midlifecrisis: niet alleen liet ze beelden zien van zijn dj-hobby met Ronald Molendijk, maar ook zijn shirtless sportoefeningen op Instagram kwamen voorbij. Eigenlijk toch wel gênant als je daar buiten je eigen bubbel mee geconfronteerd wordt, bleek in de show op NPO 1. Het publiek schoot namelijk massaal in de lach.

Galjaard vertelde aan Jinek dat hij het momenteel rustig aan doet. “Het gaat goed, ik heb weinig te doen. Ik heb altijd weinig moeite gehad – ook tijdens het drukke werk – om te ontspannen. In de weekenden en tijdens kindervakanties was ik er altijd al volledig bij. Het liefst ook vijf of zes weken in de zomer, dus het is voor mij geen hele grote stap geweest naar niks doen.

Het werk bij RTL werd hem te veel, al zat hij geenszins tegen een burn-out aan. “Je mail loopt door, de apps volgen elkaar in rap tempo op en men wil toch van jou het finale woord horen. Op een gegeven moment zat ik zo vaak op die telefoon, dat ik een beetje contact aan het kwijtraken was met het echte programmamaken.”

Toen bracht Jinek in beeld waar Galjaard zich nu mee bezighoudt, waaronder dus de Instagram-video’s van zijn uitspattingen als fitboy. “Ahhh, wat onverwacht“, riep Galjaard.

Eva Jinek: “Dit kon ik natuurlijk niet laten liggen dit pareltje, hè? Dat snap je zelf ook wel.”

Erland Galjaard: “Hier was ik voor gewaarschuwd.”

Jinek: “Je hebt het zelf op Instagram gezet, Erland!

Galjaard: “Ja, zeker. Zeker.”

Jinek: “Wat – even voor ons allemaal – ben je hier precies aan het doen?”

Het studiopubliek: “Ha ha ha ha.”

Galjaard beschaamd: “Kan dat nu uit die slowmo?

Jinek: “Hou hem nog even jongens! Hou hem als behang!

Galjaard: “Ik ben daar aan het disqen. Daar zit ik helemaal in. Een disq is een mobile gym. Wat dat wil zeggen is dat je met twee schijven om je heen en twee touwtjes die je weerstand bepalen gewoon thuis kan fitnessen. Elke dag maar tien minuten. Dit is al wel heel lang geleden, toen was ik nog veel te zwaar.

Barry Atsma: “Ik ga niet zo’n filmpje doen.”

Galjaard: “Een van de redenen om dat te doen is dat mijn vrouw een van de belangrijkste gezichten van de Disq is. Daardoor is het ook vrij groot geworden. Toen was het probleem een beetje dat alleen maar vrouwen zich aanmelden. Toen zeiden die jongens: we moeten ook een keer een man hebben. Ik heb me met plezier opgeofferd.

Lees ook: Erland Galjaard blijft Angela de Jong negeren (vandaag)

Foto: KRO-NCRV
35 Reacties op “Eva Jinek plaagt ‘fitboy’ Erland Galjaard”


 1. MrSambaboy

  Zucht, fitbоy? Gebruik eens normale woorden, MC.

 2. Hijgje Huigstra

  Je hebt de kerel aan tafel, die RTL naar de rand van de afgrond heeft gebracht, en vervolgens ga je ‘n kwartier lopen doorzeuren en zaniken over dat totaal oninteressante gefitness van het verlopen, arrogante echtpaartje.
  Zullen beide wel heul snel onderdak vinden bij John Likmehol producties.

 3. Henk

  Eva maakt graag witte mannen belachelijk. Zo ga je toch niet met je gasten om? Lijkt wel op een aflevering van Sonja van 40 jaar geleden.

 4. Bart

  Het ging te lang over dit en zijn dj willen zijn.

 5. Stax

  Het was een uitstekend interview door Eva. Scherp en toch luchtig. Zo zal ook Erland dat ervaren hebben.

 6. Hijgje Huigstra

  Henk
  Fri 20 Jul 2018 om 9:40

  Eva laat vragen wanneer jij tijd hebt om langs te komen, witte Henkie…..

 7. Hijgje Huigstra

  Stax
  Fri 20 Jul 2018 om 9:42

  Ik moest even gniffelen.

 8. Knetje

  @Henk

  WIT? In wat voor politiek correcte kookpot ben jij gevallen?

 9. Stephan

  Goeie vent die Erland niks mis mee,verdient wel meer respect dan hoe ie vertrokken is.Zo’n Angela de jong valt totaal niet te serieus te nemen als ze weer is kritiek levert op RTL,want zolang Angela geen afstand neemt van haar Hans de oliebol heb ze totaal geen recht van spreken.

 10. Hijgje Huigstra

  Knetje
  Fri 20 Jul 2018 om 9:43

  Ik heb zo’n vermoeden dat Horny Henkie óók bezweken is voor de verleiding van de disq. Staat natuurlijk ook elke dag 10 minuten z’n vette bierpens weg te disquen.

 11. Huiskamer

  Wij van WC Eend zijn zoooo leuk en snappen elkaar zooooo goed.

 12. Kale kop, speed erop

  Huiskаmer, hou je tуfussmoеl!

 13. Missy

  Talk to the hand baby!

 14. Mark2

  Die man was weer wrg arrogant bezig! Wat moet je je toch kapot schamen als dat je partner is! Waarschijnlijk genoeg mensen om hem heen die hem adoreren, maar kolere.. wat een enge man!

 15. Achmed

  Alles alleen maar voor het geld…. de allerergste familie van NL:
  Vleesgeworden Unilever robotjes.

 16. Michael Brouwer

  @MrSambaboy; whooooo are you, whoo whoo, whoo whoo xD

 17. oja

  het feit dat erland ineens niet meer persschuw is blijft weird, was intrinsiek een ding. En niet opgeled. Denk dat hij zo probeert imago flink op te poetsen, leuk zakelijk en straks als ie bij talpa aan de slag gaat. Kan hij voorkomen dat het ‘de mol gevoel’ zoals bij Talpa TV destijds wellicht wegblijft, terwijl het ten dele een kopie is van wat toen niet is gelukt.

 18. KarmenKrultangKramp

  Erland, je bent een eikel. Niks meer, niks minder. Het boeit me niet eens meer dat jij meer geld verdient dan wie dan ook van ons in de reacties. Je verkoopt je ziel zodanig dat je gewoon een nationale eikel bent. Jij bent de belichaming van ‘commercieel Amsterdam’: zo ver van je publiek en doelgroep afstaand en net zoveel problemen en pijnpunten negeren dat je denkt dat men er dan wel over ophoudt. We houden niet op. Erland Galjaard mag de geschiedenisboeken in als een syndroom. Een “je begint zo goed en vol motivatie, en die motivatie hou je altijd vast, maar schuift door naar puur eigenbelang. Ten koste van kijkers. Ten koste van zenders. Ten koste van jezelf.”

  Pak een zak coke en lees de nieuwe Wendy. Haal je nog wat positiviteit uit. Enge arrogante eikel.

 19. Laniakea

  Persoonlijk heb ik zeer weinig op met Erland en zijn vrouw. Maar zakelijk bekeken: hij is te lang blijven zitten bij RTL en door eigen succes verblind geraakt. Andersom echter kun je net zo goed zeggen dat, over langere periode bekeken, hij zeer succesvol met RTL is geweest. En welke misdaad begaat hij met het zijn van DJ en fitboy? Heel Instagram staat vol met DJ’s en fitboys.
  In ieder geval lijkt het mij niet dat columniste Angela de Jong degene is die hem moet beoordelen. Heeft ze ooit een televisiezender gerund? Of zelfs maar een programma gemaakt? Nee, ze schrijft recensies over televisie, maar heeft er een handje van om ook het complete management van een zender de maat te nemen. Dan is ze dus feitelijk mediacriticus.
  Misschien zou ze wat dat betreft eens met haar eigen krant kunnen beginnen. Daar gaat het namelijk ook niet zo goed mee. Wat doet het AD eigenlijk op het gebied van video en tv? Toch weinig vernieuwends lijkt me. Of je moet de samenwerking met een ‘tuigvlogger’ als vernieuwende televisie willen zien.
  De cijfers leren me dat de oplage van haar krant met 6 procent per jaar (!( daalt. Gegeven van deze tijd, maar toch. Uiteindelijk is het AD (online) niets meer dan een copy paste krant met populaire berichtjes en bijzonder slechte columnisten. De lezer krijgt iedere ochtend stukjes van Nynke de Jong over mama-zijn opgedrongen en alsof dat nog niet erg genoeg is, mag ook Renate Wennemars al een tijdje haar mening geven. Paul de Leeuw leek een aardige vondst, maar blijkt uiteindelijk geen geboren columnist. Niet iedereen is Youp.
  Maar wie is eigenlijk de Erland Galjaard van het AD?

 20. Regina

  Jinek wordt ook irritant en arrogant. Ik vind haar steeds minder worden. Schoppen en natrappen is wat ze het liefst doet. Jammer want ze was goed.

 21. A.Zijn

  Regina, ik roer in je vag…

 22. Klaas

  Plagen? Ze kruipt wat kont bedoel je?

 23. SOLANGE

  Eva likt ass ze had moeten vragen naar zijn kind bij die an dere vrouw van SBS

 24. Otto Groeneveld

  Ja ik had het toch gezegd. Een wereldvreemde narcistische eikel. Man zou in mijn bedrijf nog niet mogen werken als afwasser, sterker nog de mensen die in mijn bedrijf de afwas doen zijn slimmer dan dit zielig hoopje D’66 shit. Raar dat zo zieke geest een programmaleider kan zijn. Maar als je die verschrikkelijke ellende ziet bij RTL4 kun je het wel begrijpen. Wie heeft deze stumper ooit op die plaats gezet?? Een volstrekt raadsel.

 25. robb

  Erland Galjaard gaat naar sbs dat is al lang beklonken na de vakantie word het bekend gemaakt dat zij hij tussen de regels door.

 26. Whitedog

  Iemand bij ons thuis vroeg; Hebben die 2 nou een midlife-crisus?

  Ja riepen wij in koor.

  Dat is precies wat we zagen, 2 mannen van middelbare leeftijd die hip willen zijn, maar het tegenovergestelde uitralen.

 27. J. De Hoop

  Enge man

 28. Marian

  Schaamteloze reclame voor zijn vrouw…Eva zat prima in het interview… en dan ” ik reageer niet op wat Angela de Jong zegt”…. alleen maar! Hij ging wel degelijk in de verdediging. Ik zag net als velen een man van 50… Midlifecrisis… op zoek naar ..
  Hee…..
  Misschien een leuk programmaconcept voor Erland bij SBS…. want dat ie naar John de Mol gaat was toch wel very obvious…..!

 29. Uit het Vak

  Eva deed het prima,
  luchtig en scherp.
  erland praate alles recht , beetje raar

 30. Q

  Eva is fan van dron ken lap Hillary,een zwe tsfiguur en haar snui vende en vrouwen ver kr ach ten de vent. De Clintons hebben veel schade heeft aangericht en zijn daar heel makkelijk mee weggekomen.
  Ik vind Galjaard zo ook zijn vrouw Wendy dood eng maar Eva JInek is nog en ger.

 31. chris

  Eva is prima, maar moet eens ophouden met het uitnodigen van figuren als A. De Jong en Galjaard.

 32. Izaak

  Het gedrag van Galjaard verbaast me niets. Immers, het is een jood en die denken veelal dat ze Jezus zijn.

 33. Izaak

  Het gedrag van Galjaard verbaast me niets. Immers, het is een jew en die denken veelal dat ze Jezus zijn.

 34. Mario

  Gelukkig worden zij allemaal keurig corrigeert door Johan Derksen!👏👏👏

 35. Robin

  @ Mario
  Derksen is voor de buitenwacht misschien een held, maar in werkelijkheid is hij juist de grootste schijnheil ooit in Medialand.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.