KRO-NCRV gaat in beroep tegen Galjaard-boete

KRO-NCRV protesteert tegen de boete die het Commissariaat voor de Media heeft opgelegd voor het promopraatje van Erland Galjaard in de talkshow van Eva Jinek. Dat heeft de omroep laten weten. Jinek plaagde Galjaard vorig jaar zomer met zijn midlifecrisis-achtige posts op Instagram, waarop te zien was hoe de televisiebobo zich in het zweet werkte. Vervolgens begon hij over het fitnessapparaatje waar hij samen met zijn nu nog vrouw Wendy van Dijk het gezicht van is.

De mediawaakhond wil daarom 20.000 euro hebben van KRO-NCRV, maar daar gaat de omroep niet mee akkoord. De omroep gaat in beroep tegen de boete.

Een woordvoerder van de omroep laat weten: “Wij vinden het jammer dat onverwachte uitspraken over een product die gedaan zijn in een uitzending van Jinek deze zomer hebben geleid tot deze boete van 20.000 euro.

In een liveprogramma, zoals Jinek is, doen zich soms onvoorspelbare dingen voor die je niet altijd kunt voorkomen. Wij hebben daarom besloten om bezwaar te maken tegen dit besluit van het Commissariaat.

Lees ook: Erland Galjaard bezorgt Eva Jinek 20.000 euro boete (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen