AVROTROS krijgt 10.000 euro boete vanwege Ilja Gort

Geplaatst op ma 18 mrt 2019 om 15:30

Het Commissariaat voor de Media legt AVROTROS een boete op van 10.000 euro vanwege het overtreden van de Mediawet in Gorts Wijnkwartier. Dat heeft de mediawaakhond vandaag laten weten. Presentator Ilja Gort droeg in de uitzending van 16 juni 2018 een T-shirt dat in zijn webshop te koop is. Daarmee was er sprake van een ‘vermijdbare uiting’, zoals de mediawaakhond dat noemt. Oftewel: het is niet toegestaan dat Gort zijn T-shirtjes promoot in een NPO-show.

Het moet hier echt een keer mee afgelopen zijn, vindt de mediawaakhond. “Het Commissariaat heeft de handhaving op vermijdbare uitingen opgevoerd, nadat de laatste jaren steeds meer overtredingen werden geconstateerd.”

In 2018 zijn de publieke omroepen uitgebreid voorgelicht over dit aspect van de Mediawet en kondigde het Commissariaat striktere handhaving aan.

Handhaving van het verbod op vermijdbare uitingen is belangrijk om de non-commercialiteit en de onafhankelijkheid van de publieke omroep te waarborgen.”

Foto: AVROTROS
16 Reacties op “AVROTROS krijgt 10.000 euro boete vanwege Ilja Gort”


 1. Ilja aan Gort

  Laat die hangsnor dat lekker zelf betalen.

 2. Peacock and Whitemen

  Dan mag gerard joling helemaal niet meer op de npo komen met steeds reclame maken voor zijn cd’s,t-shirtlijn, etc als hij weer bij die jinep zit.

  Of doe het toch op voorwaarde dat de boetes naar die joling doorgestuurd worden.

 3. Godefroy France

  Ha Ha Ha ik ken deze vreselijke BNNNNNer, hij dacht het even in Frankrijk te maken, met z’n “La Tulipe” rosé en witte wijn, deed de hele dag niet anders dan verkleed als fransman in z’n meharie rondtoeren en mensen lastig vallen, het enige contract dat hij binnen haalde was bij AH, op zich niet slecht maar om daarmee op TV veel verhaal en aanstellerig drama te verkopen, viel hier in slechte aarde, als je met hem praat, blijf je je kleding en gezicht afvegen, de sukkel zuipt teveel en spreekt (veel wartaal) met consumptie,,, overigens, spreekt slecht tot zeer slecht frans, vieze, hele vieze onsmakelijke man, veel lichaamsgeur, br br br
  Is uiteindelijk naar Italië vertrokken, liep hier totaal voor lul, geen idee hoe het daar met hem gaat .
  Heeft veel geld verdiend met z’n piano tingel voor nescafé, daar teert hij al z’n hele leven op!,,, in weze is het een vieze versie van peterR, weet ook alles beter, ging fransen vertellen hoe ze wijn moeten maken ha ha ha

 4. Godefroy France

  Waarom springt de censuur weer op mijn verhaal???

 5. M@rk - Etten-Leur

  Kunnen ze het Commissariaat voor de Media niet gewoon wegbezuinigen! Wat een verschrikkelijke zeikerds! Studio Sport zit vol met (sluik)reclame!

 6. Dirk

  Snap je nog steeds niet hoe het werkt Godefroy. Het is een systeem waarbij je reactie automatisch geblokkeerd wordt als het verboden woorden bevat. Dat heeft niks met de persoon te maken. Soms is het vervangen van een woordje voldoende om de reactie er wel door te krijgen. Waarom leg ik dit eigenlijk uit aan een persoon als jij?

 7. Yuv

  Ik vind dit altijd een beetje vage regels. Een gemiddelde uitzending van DWDD bestaat toch ook uit een schrijver die een boek te verkopen heeft, een bandje met een nieuwe CD, een presentator die een nieuw programma gaat presenteren etc etc

 8. CreaBea

  gewoon simpel. Cultuur valt onder het promoten van Alberts Verlinden Stage musicals, muziek en boeken vallen ook onder cultuur.

  Een webshop verkopen valt er niet onder dat is commercieel. Wel kan je een tshirt dagen met een url dat mag weer wel.

 9. sjaan

  mmet zijn smerige baardje

 10. Bhgf

  Grappig dat tellsell (dwdd) wel producten mag aanprijzen en promoten van bevriende bners dankzij tuitlip mathijs die ook altijd overal beter van moet worden

  Sinds die keer dat 6ton voor een halfjaar werk zo nodig eenngratis ajax tshirt moest hebben omdat frank de boer langskwam
  Aangezien die kkr loser niks zelf kan betalen van 6ton per jaar is het hem gegund

  Die pleu ris bloedzuiger

 11. kip

  Het lijkt erop dat mensen uit de culturele sector (reclame voor acteerlessen, reclame voor personal trainer) zijn vrijgesteld en de niet culturele uitingen. Ik zie het verschil niet tussen een t-shirt van Gort of het SBS promoten van John de Mol bij DWDD. Het gaat alleen om geld. Benieuwd of de AVRO de rekening door naar Nieuwegein stuurt.

 12. Zomaar

  benieuwd wat voor onderbroeken ze nu weer laten zien vanavond in Veronica Inside.

 13. zeiksnor

  hij heeft een echte S P E R M A SNOR

 14. Purplecroc

  @Dirk: zo jij bent slim, blij dat je het even uitgelegd hebt hoor,nu snap ik het ook eindelijk.

 15. Mart

  Gaan we nu ook shirtreclame in de sportuitzendingen afplakken?
  Spiegelen is eigenlijk leuker. Dat trekt nóg meer aandacht.

 16. BRAAK

  Ilja de oplichter…..nep Fransoos!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.