Ruud de Wild: ‘6 Inside bedrijft keihard propaganda’

Ruud de Wild vindt dat het programma 6 Inside van Albert Verlinde wel héél erg veel aandacht schenkt aan de zenders van Talpa Radio. Over marktleider NPO Radio 2 gaat het bijna nooit. Daar confronteert De Wild hem mee in de podcast 30 Minuten Rauw. Angela de Jong uitte eerder al de kritiek dat Verlinde in 6 Inside wel heel erg lovend is over alles wat Talpa doet en De Wild sluit zich daar nu bij aan. Hij zegt tegen Verlinde dat 6 Inside de propagandamachine van Talpa lijkt.

Ruud de Wild: “Waarom gaat het heel weinig over de grootste zender van Nederland, Radio 2? Is het toch een beetje wiens brood men eet? Er wordt heel flauw gedaan over een Top 4000 die helemaal te gek is. Dat zijn gewoon de platen die Radio 10 altijd draait. En dat allemaal in het sentiment van de echte lijst, namelijk de Top 2000 van Radio 2. Dan denk ik: dat is gewoon propaganda in 6 Inside.”

Albert Verlinde: “Ik ben een radiozapper, dus ik kom alle zenders tegen.”

Ruud de Wild: “Het valt mij een beetje op dat het heel veel over Talpa-radiozenders gaat, maar weinig over de echte grootste.”

Albert Verlinde: “Dat is niet bewust, want ik zal de eerste zijn die over alle radiozenders iets wil doen. Aan de andere kant denk ik oprecht dat wat je de afgelopen jaren hebt zien gebeuren, de samenklontering van mediabedrijven, dat dat heftiger is geworden. De publieke omroep zal zichzelf ook promoten als het zo uitkomt en de commerciële omroep, of het nou RTL met het AD of SBS met de radio is, ook. Maar het is een goede opmerking: ik neem het mee.”

De podcast 30 Minuten Rauw kunt u hier beluisteren.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen