Robert Jensen houdt rekening met ontslag door Peter

Geplaatst op Sun 10 Feb 2019 om 13:00

Robert Jensen houdt rekening met een vertrek bij RTL als Peter van der Vorst straks tv-directeur wordt. Dat heeft hij gezegd in zijn podcast. Jensen noemde Van der Vorst woensdag een ‘teringlijer’ in zijn podcast, maar een dag later werd duidelijk dat die ‘teringlijer’ straks zijn nieuwe baas is. Al snel werd er gespeculeerd over een exit van Jensen. De talkshowhost geeft aan dat RTL hem heeft aangesproken op zijn taalgebruik en dat Van der Vorst heeft laten weten zijn show niets te vinden.

De timing is heel geestig, aldus Jensen.”Ik sta er honderdduizend procent achter. Maar het is natuurlijk te komisch voor woorden dat de dag nadat ik dit gezegd heb, bekend wordt dat Peter van der Vorst de tv-directeur wordt van RTL, waar ik mijn talkshow op doe. Ik begrijp waarom de pers dat prachtig vindt en het is ook iets om keihard om te lachen en heel erg grappig.

Het is absurd, vindt hij. “Het is zo onverwacht. Het is hetzelfde als dat je leest dat Ferry Somogyi de nieuwe James Bond wordt. Het is gewoon heel onverwacht, dat zie je niet aankomen. Maar als ik het al had geweten, had ik het nog steeds hetzelfde gedaan.

Mensen moeten niet denken dat hij koste wat kost op tv wil, zegt hij. “Ik zie televisie iets als ik mooi vind om te doen, wat ook werkt en wat ik ook schijn te kunnen, want ik doe het al een hele tijd, maar voor de rest heb ik niets met de showbizz- en televisiewereld en ik kan het morgen ook zo achter me laten, dus ik ben totaal niet bang voor wat ik zeg en wie ik beledig en wat de consequenties zijn.”

Linkse indoctrinatie

Het gaat hem nu meer om de boodschap: mensen wijzen op de ‘linkse indoctrinatie’. “Ik heb tegenwoordig namelijk een hoger doel en dat is mensen bijbrengen hoe slecht de nieuwsvoorziening is die ze krijgen en hoe dat al decennia aan de gang is. Je krijgt alleen maar berichten met een soort linkse signatuur.

Als hij ‘onjuist bejegend wordt’ tijdens het bereiken van zijn doel, gaat Jensen op die mensen af. “Als je op m’n pad komt en je gooit dingen naar mij toe die onjuist zijn en zelfs ook nog gevaarlijk zijn: hou je vast. Ik laat dingen niet zomaar over me heen komen. Je zegt het namelijk niet alleen over mij, maar ook over mijn honderdduizenden kijkers en honderdduizenden podcastluisteraars. Dat zijn dan allemaal mensen die over één kam gescheerd worden.”

Daarom staat Jensen nog steeds achter zijn uitlatingen over Van der Vorst. “Ik heb hem terechtgewezen op het feit dat hij mij beschuldigt op het bespelen van de onderbuik. Die onderbuikgevoelens staan volgens linkse mensen voor al die domme mensen in het land die allemaal racistisch, antisemitisch, seksistisch en transfobisch zijn. Als je iemand beschuldigt van onderbuikgevoelens zeg je eigenlijk: ‘Die mensen zijn gevaarlijk.’ Die mensen zal ik aanspreken en dat heb ik bij Peter van der Vorst ook gedaan.”

RTL berispt Jensen

Jensen heeft geen spijt, maar is wel door RTL berispt. “Ik sta er honderdduizend procent, van a tot en met z, achter. Ik deed het met wat krachtige woorden. Daar heeft iemand van RTL mij over aangesproken. In eerste instantie strubbelde ik tegen. Ik zei: ‘Dat is gewoon spreektaal.’ Toen zeiden ze: ‘Maar je hebt het niet nodig. Het inhoudelijke stuk… Je hebt het niet nodig.’ Toen dacht ik: oké, je hebt gelijk. Die persoon had ook een punt.”

Waarom scheldt hij zo? “Dat is de passie waar ik in zit, met ‘teringlijers’, ‘klootzak’ en weet ik veel allemaal wat. En dat is iets wat de krant als eerste oppakt. Media die kwaad willen pakken dat eruit, zonder de context. Dan begint het al op een heel ander niveau. Mij persoonlijk maakt het niet veel uit, maar ik snap het punt wel. Ik zei het op een beetje een krachtige wijze…”

Jensen hoopt dat hij door mag met zijn show. “Ik vind die talkshow zo leuk om te doen. Het wordt ook steeds beter en er zit ook zo veel groei in. Er is zo veel potentie, maar ik ben totaal niet iemand die bang is om ontslagen te worden. Dat maakt niet uit. Ik hoop dat ik de tv-show kan doen de komende jaren, maar het is niet het allerbelangrijkst.”

Jensen vindt zichzelf beter dan Peter

Maar wat als Peter hem na ‘teringlijer’ ontslaat? “Als Peter van der Vorst mij gaat ontslaan omdat ik dit gezegd heb, dan moeten we dat opnemen met camera’s en dat moeten we gaan uitzenden. Dat is fantastisch. Je zal mij alleen maar zien lachen. Ik ontslagen door Peter van der Vorst. Dat is hetzelfde als dat Ronaldo ontslagen wordt door Mario Been. Ik denk dat Peter die baan echt wel goed kan en ik wens hem hartstikke veel succes, maar zo onzeker en gespannen is die situatie niet bij mij.”

Jensen houdt wel serieus rekening met een RTL-exit. “Peter vindt mijn talkshow niets aan. Hij vindt het een verschrikkelijk programma. Hoe weet ik dat? Toen Peter die column schreef, was mijn eerste reactie: ‘Jezus, dit is een oude vriend en dat hij mij van zoiets verschrikkelijks beschuldigt…’ De redactie nodigde hem uit voor de talkshow en hij heeft laten weten: ‘Ik vind het programma niet leuk. Verder wens ik Robert alle goeds. Bye.’ Met zo’n showbizztoontje en het haar wapperend naar achter.”

RTL-exit?

Hij vindt het programma niet leuk en hij wordt de grote programmabaas van RTL. Heeft het consequenties voor het programma? Daar ben ik eerlijk over: het is sowieso een wonder dat dit programma op tv is. Al stopt RTL ermee over een week: ik ben ze altijd dankbaar dat we dit op z’n minst even hebben kunnen doen, want iedereen is links in de media. Dat geldt ook voor RTL en toch hebben ze vertrouwen in me gehad. Ik werk al bij RTL sinds ik negentien jaar oud ben. Als ik daar het pand binnenkom: ik ken zó veel mensen en moet constant handen schudden.”

Hou er rekening mee dat het een lastige wedstrijd is, maar blijf kijken, kom langs in de studio en ik ga gewoon door. Ik heb sowieso nog een contract voor een aantal maanden en RTL is een goede partij, dus ik ga er vanuit dat ik dat sowieso wel mag afmaken. Het zijn vrienden voor mij, maar het is ook een lastig project voor hen. Die media is zo ongekend bevooroordeeld en de mensen die er op alle posities werken zijn links. En die willen dat zo houden. Ik heb één uurtje en het is een wonder dat ik het op de buis heb gekregen. Ik wil het nog jaren en jaren doen.”

Verdwijnt hij niet net als altijd weer geruisloos uit de media? “Ik ga door, absoluut. Dit is een langetermijnding voor mij. Je gaat niet meer meemaken dat ik deze podcast ga opgeven en weer een paar jaar op het strand ga liggen. Ik heb nog zo veel dingen die ik wil doen en aan het uitwerken ben. Het tv-programma vind ik een fantastisch ding en ik hoop dat het erbij blijft, waar dan ook. Het is te belangrijk.”

Lees ook:
Robert Jensen vindt Peter van der Vorst ‘teringlijer’ (woensdag)
Robert Jensen van de buis na schoffering Peter? (donderdag)
‘Jensen moet met dikke Deense reet naar het UWV’ (vrijdag)

Foto: RTL
85 Reacties op “Robert Jensen houdt rekening met ontslag door Peter”


 1. Bart

  Peter van de Vorst kan niet tegen een grapje.
  Humorloze voddenbaal is het. Jensen doet het juist hartstikke goed.
  Of is Peter soms afgewezen door Robert de Rugridder?
  Wrok bij die mensen laat ze soms rare dingen doen.

 2. Remi

  … Wanneer deze van der Vorst Robert Jensen buitenschopt,
  is dat met áfstand het media-schandaal van het jaar.

 3. Stefan

  De eventuele functie van Van der Vorst straks, stelt ‘m niet in staat om ”niet RTL 4-gasten” de laan uit te sturen.

 4. Reageerder

  Gaat Peter echt niet doen.

 5. Frenantius

  @Bart, wat doet Jensen hartstikke goed? Schelden, raggen en tieren. Ja, dat lukt hem best. Maar wat levert dat op? Helemaal niks toch?

 6. Onbekend

  Weg net dit slag volk.

 7. Zomaar

  Jensen moet blijven, zo ziet de normale mens hoe een rechtse randdebiel eruitzien

 8. Dikkiedik

  Lijkt me een uitstekend idee! Weg met deze kwalbak!

 9. Saskia

  Peter Beter Weter.

 10. Onbekend

  Grote woorden maar geen daden dat is rechts!

 11. dynamische dennis

  Ik ga hier een linkje zetten naar een fragment van Robert en Peter uit de Yorin tijd. Misschien dat ze hun ruzie kunnen bijleggen als ze hier allebei even naar luisteren.

  Geen dank

 12. dynamische dennis

  https://vocaroo.com/i/s0Ux1lCqiC99

 13. februari

  Van der Vorst is de ondergang van RTL.

 14. COSA NOSTRA

  I love JENSEN. Eindelijk een ander geluid!

 15. Marcktv

  Borderliner met teveel geld en gewicht..van de zender af, trouwen met zijn vriendje en hopelijk geen aids krijgen van toiletbrillen

 16. Klaasje v

  Zou meteen een hele wijze actie zijn van Peter. Maar dat doet hij niet, hij zal niet met ophef willen beginnen. En het is geen daadkrachtige man.

 17. Ron

  Mag toch hopen dat Peter inderdaad directeur daar wordt, is die blaaskaak ook weer vertrokken en kan hij lekker weer de vergetelheid in met zijn georeer.

 18. Bears’den

  Jensen is gewoon top!
  No bullshit!
  En voor alle haters, dit is nog maar het begin!

 19. Donald Dumb

  Een nieuwe directeur moet vaak eerst puin ruimen.
  En Jensen en zijn programma valt onder die categorie. Puin.
  Dus Peter moet Jensen gewoon ontslaan…

 20. Amahoela

  Jensen is de held van 2018/2019!! Eindelijk iemand die andere mensen aan het denken doet zetten. Dat linkse types als ‘Ron’ daar niet tegen kunnen is veelzeggend.

 21. Marianne

  Domme beslissing om Peter op die plek te zetten. Kan hij niet. Allemansvriend.

 22. Hendrik Sihasulewaneputty

  Vd Vorst is een niemendal.

 23. yeah

  Porkie Jensen vindt zichzelf wel erg geweldig….

 24. Hendrik Sihasulewaneputty

  Dit gaat Peter de baardaapkop kosten.

 25. Job C

  De reacties zijn weer verdeeld merk ik.

  WELLES/NIETES SPELLETJE

 26. Hendrik Sihasulewaneputty

  Petertje is een doorgeschoten roeptoeter die hoort bij de kleine minderheid in het land. Die janken en schreeuwen ook altijd zonder resultaat omdat ze nou eenmaal een kleine minderheid zijn en BLIJVEN. Petertje waant zich koninkje 1 oog in het land der blinden.

 27. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Jensen zegt duidelijk wat anderen denken maar niet durven te zeggen.
  In de sociale bubbel ten burele van de programma-makers moet men zich conformeren aan de heersende moraal. Jensen vertikt dat. Mooi werk.

  Dat zouden meer mensen moeten doen.
  Dat linkse geteisem is al veel te lang met zijden handschoentjes aangepakt.
  Dit zijn tijden voor daadkracht. Weg met dat geteem!

  En verder vinden we alles altijd al bloedirritand dus dit kan er ook nog wel bij.

 28. Cuba Gooding junior

  Jensen is soms een vervelend mannetje, maar hij heeft best een leuke unieke talkshow in Nederland, en ik kan meestal wel om hem lachen.

  Waarom komen er trouwens niet wat meer wetenschappers op tv die uitleggen hoe groot de klimaatverandering kwa temperatuur is en wat de invloed van de mens daarop is.??

  Wetenschappers zijn onzichtbaar in dit klimaat debat!!!!

  Ik ben trouwens tegen overdreven klimaat maatregelen, maar vind wel dat de wetenschappelijke onderbouwing van politici vaak ontransparant is van zowel links als rechts..

 29. Mick

  Jensen is een geweldige programmamaker, wanneer RTL de programma’s van Jensen van de buis af haalt om kritiek op de (toen nog niet) baas laten ze zien dat ze totaal geen ruggengraad hebben.

 30. Bep

  Robert Jensen is een onbeschaafde,ongetalenteerde schreeuwerd.Ik hoop dat hij gauw verdwijnt van tv. Zie hem nu terugkrabbelen de slijmbal. Graag live beelden van het vertrek van Robert Jensen…… wedden dat hij niet lacht?

 31. Remi

  … Laten we één ding niet vergeten …

  … John de Mol is een fan van het programma.
  Voorlopig gaat Robert Jensen dus zéker niet verdwijnen.

  … ook een Peter van der Vorst gaat dit niet veranderen.

 32. Erik

  Terugkrabbelen?.. Gast waar heb je het over. Hij gaat er juist vol in!! Je ziet ook alleen maar je eigen waarheid.

 33. Bart1

  … Laten we één ding niet vergeten …Remi is een talpa-trol!

 34. Erik

  Terugkrabbelen?.. Gast waar heb je het over. Hij gaat er juist vol in!! Je ziet ook alleen maar je eigen waarheid. Niet te gelove.

 35. Bouvier

  Bears’den
  Sun 10 Feb 2019 om 14:32

  Het begin van wat? Voorlopig brengt hij alleen nog maar gebrul en gebral.

 36. Bears’den

  @ bouvier

  Dat vind jij..

 37. Bouvier

  @Bears’den

  Wat gaat er dan beginnen?

 38. kapitein Zeppos

  Wat een tragicomische timing van Jensen.
  Boontje komt om zijn loontje!

  Maar als die heaumeau hem er uit schopt is hij geen knip voor zijn stinkneus waard.
  Als hij hem handhaaft toont hij persoonlijkheid en laat hij zien dat hij die functie aan
  kan en verdient.

  We gaan het zien.

  Oeioei Jensen toch…

 39. kapitein Zeppos

  Wat een tragicomische timing van Jensen.
  Boontje komt om zijn loontje!

  Maar als die heau meau hem er uit schopt is hij geen knip voor zijn stink neus waard.
  Als hij hem handhaaft toont hij persoonlijkheid en laat hij zien dat hij die functie aan
  kan en verdient.

  We gaan het zien.

  Oeioei Jensen toch…

 40. Erik

  Kapitein Zappos doet net alsof dit een enorm persoonlijke drama is voor Jensen, niet wetende dat Jensen een heel ander leventje heeft dan sneue Kapitein Zappos zelf.

 41. Joop55

  Jensen het ubervoorbeeld van de totale gestoordheid.

 42. Maris

  Hoe gaat het dan eigenlijk met Van der Vorst Media? Wordt dat dan opgedoekt ivm belangenverstrengeling?

 43. Hans

  Jensen is bang,oh zo bang…z’n laatste blufpraatje.Laten we al die idioten met hun grote bek van de tv halen, of ze rechts of links zijn.Laat de maatschappij niet verruwen.

 44. Guttegut

  Zou Jensen zichzelf belangrijk vinden? Wat een narcist!

 45. Rolf

  Mensen zoals Jensen waardeer ik en zouden meer op tv moeten komen. Mensen gaan nu eindelijk eens nadenken over het klimaat ipv met de grote massa van politici en andere belanghebbenden mee.

 46. Denk-na

  Jensen-leeghoofd is een huilie huilie. En nog steeds zijn er van die sukkels die achter zijn reet aanlopen.

 47. Lies

  Maris

  Van der Vorst Media is inmiddels doorverkocht aan Talpa BV, Peter heeft hier niets meer over te zeggen

 48. Lies

  https://www.mediacourant.nl/2016/10/vorst-media-volledig-overgenomen-door-john-de-mol/

 49. Adam

  Het zou iig goed zijn voor Nederland als dat soort zooi niet meer op de televisie wordt uitgezonden.

 50. Tijl

  Waarschijnlijk heeft hij al gehoord dat er geen nieuwe serie komt… Voorsorteren dus.

 51. Juffrouw Ooievaar

  Jensen vind ik bijzonder geestig en Peter van der Vorst vind ik een enge glibberige slappeling zonder ruggengraat.

 52. spiegeltje spiegeltje

  Ik lees nu opeens dat RTL de oorlog gaat winnen! Volgens Jensen hebben ze namelijk iemand van het kaliber Ronaldo in huis: hijzelf.

 53. Boris

  Waarom zou Mario Been Ronaldo moeten ontslaan? In wat voor situatie zou dat mogelijk zijn. Een bizarre vergelijking.

 54. aammehoela

  Jensen, wie kijkt er naar. Uiterst rechtse figuren die willens en wetens de waarheid verdraaien en overal links de schuld van geven.

 55. Sjors

  Die drillpudding is een beeldbuis vervuiling vd eerste klasse.

 56. Hans Worst

  Zozo uiterst rechts nog wel poeh poeh…

  Jensen formuleert het prima als het gaat om die klimaat onzin. Als je het daarmee niet eens bent ben je dan uiterst rechts? Kom op zeg…wat een idioot hierboven

 57. Ria is back

  Eeg inhoudelijk allemaal van reageerders die beginnen over zijn uiterlijk, teken van zwakte.

 58. critikast

  Als Van der Vorst Jensen van het scherm kan verbannen, mag hij van mij Omroepman van het Jaar worden !

 59. Laurens

  Als hij ontslagen wordt bij RTL, kan hij zo bij Veronica verder.
  Talpa kan van Veronica veel meer maken dan het nu is. Jensen past bijvoorbeeld prima achter VI.

 60. Zee

  Yes Peter! Zou een fantastisch begin zijn van je nieuwe baan .
  Laat die afschuwelijke vent, zijn walgelijke grapjes en aanvallen
  lekker bij z”n podcast houden.

 61. K

  Als dat zou gebeuren zou dat zo kinderachtig zijn…dan zou je niks meer over Peter mogen zeggen zonder te vrezen voor je baan.

 62. Metoo

  We moeten Jensen op handen dragen!!! Eindelijk iemand die feitelijk de onjuistheden van de politici en het klimaat goed weet te verwoorden.

 63. Lieke van Lexmond Lover

  Jensen kan prima op Veronica of Sbs 6 in de late avond

 64. M. Smeets

  Ik hou van Jensen en mag ik dat zeggen?? Ja, dat mag ik zeggen

 65. Johannes

  Jensen verspreidt FAKE news en is dus daarom bij voorbaat niet gewenst op de nationale tv.

 66. Meneer Kaktus

  Ik beschouw mezelf als redelijk rechts, maar die Jensen……man, man, man…..wát ‘n niveautje peuterspeelzaal.

 67. Erik

  Hij benoemd dingen wel zoals ze zijn. En hoezo fakenews? Dat wetenschappers beweren dat als we niks doen aan het klimaat en doordoor de zeespiegel gaat stijgen en er straks geen land meer is….dates pas FAKENEWS!!! Allemaal bedoeld om geld uit onze zakken te kloppen en bangmakerij

 68. Ron

  Maakt dat iets uit of iemand homo, hetero of niks is?

 69. Sven

  Ron, politiek-correct?

 70. Bart

  Maakt niks uit dat je homo bent Ron, we vinden je zo ook al een simpele nitwit. Dat verandert er niets aan pik.

 71. anonymous

  Goed zo Peter, verlos ons van die vieze vetklep Jensen.

 72. Er ist wieder da

  “Petertje” doet helemaal niks…

 73. Wo!t€r

  Wat is de buiten het in de kont kruipen van het koningshuis de verdienste van Peter van der Vorst?

 74. rob

  P.van der Vorst is een extreem hypoctiet mannetje, voorbeelden zijn er zat te vinden op internet. Dat deze galbak de baas word van RTL is niet te geloven, zegt alles over de zender.

 75. Bart

  Rob, leer jij eerst maar eens fatsoenlijk Nederlands te typen voordat je je mening over anderen ventileert! Heb je trouwens voorbeelden waaruit blijkt dat Peter hypocriet zou zijn, zo nee, wil je in het vervolg niet gaan lopen raaskallen.

  Met vriendelijke groet
  Bart

 76. Ingrid

  Robert Jensen: GAAAAAP.

 77. Jaap Aap

  Holtor vs vetklepnicht. Gooi ze in een ring en John de Mol koopt de format om het primetime op zaterdag op sbs uit te zenden!

 78. Thom

  4 miljoen kijkers voor de Luizenmoeder…

 79. Bouvier

  @Bart, zoals altijd, als je meent het beter te weten, moet je ook het goede voorbeeld geven. Je bent het vraagteken vergeten.

 80. Jaap Aap

  @Bart: en een komma na ‘groet’.

  Betweter!

 81. Dussi Danich

  @Bart, en een punt na Bart. Nu nooit meer doen, ventje.

 82. JohanV

  Van der Vorst is niet geschikt voor die baan, maar dat zal pas later blijken.

 83. ton

  Eindelijk een rechts geluid.
  Hij zegd waar het op staat.
  Als niet verder mag bij RTL, moet hij zich melden bij VERONICA.
  Hij doet het echt absoluut goed.

 84. aqua

  Ik verheug me op de dag dat hij op de keien wordt gezet.

 85. zoëven

  @Ton, hij zegT wat jij wil horen. Maar het is niet goed, anders waren zijn kijkcijfers niet zo bedroevend laag.Als hij zich ergens moet melden, is het wel bij het UWV want hij komt echt nergens meer aan de bak.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.