Robert Jensen vindt Peter van der Vorst ’teringlijer’

Robert Jensen dreigt nu ook Peter van der Vorst met consequenties als hij door blijft gaan met het leveren van kritiek op hem. Dat is te horen in de podcast van de RTL 5-ster. Jensen deed hetzelfde al met Angela de Jong en dat lijkt te werken: de tv-criticus heeft zich geen seconde meer uitgelaten over de talkshowhost. Nu is Van der Vorst aan de beurt omdat hij Jensen in zijn column een ‘onderbuikspreker’ heeft genoemd. Dat kan leiden tot een moordaanslag, meent Jensen.

De talkshowhost wist niet wat hij las. “Ik las opeens – iemand stuurde het naar me toe – een column van Peter van der Vorst. Dat is de presentator van, weet ik veel, Van der Vorst zit op het toilet, of weet ik veel hoe die programma’s van hem allemaal heten.”

Ze hadden altijd een goede band, meent Jensen. “Peter van der Vorst is een oude vriend van mij, laat ik het zo zeggen. Een oude collega. Hij kwam vroeger altijd in mijn tv-shows en in mijn radioshow is hij ook vaak langsgekomen.”

Dat is nu over. “Nu heeft hij dus een column geschreven in de Televizier en ik heb het niet eens heel goed gelezen, maar hij riep over mijn nieuwe tv-programma: ‘Ja, kijk naar Jensen, die speelt alleen maar in op het onderbuikgevoel.’ Toen dacht ik: jij, teringlijer, klootzak, hond.”

Fortuyn

Dan volgt Jensen met zijn dreigement. “Ik waarschuw hem ook bij deze. Hij moet hier per direct mee stoppen met mij in die hoek dauwen van: hij bespeelt alleen het onderbuikgevoel, want dit is precies de reden waarom Pim Fortuyn doodgeschoten is. Door mensen zoals Peter van der Vorst in de media. Die hypocriete links-lullen-rechts-vullen-mensen.”

Van der Vorst is volgens Jensen ultralinks. “Alles waar ze het niet mee eens zijn demoniseren ze meteen en zeggen ze: ‘Het zijn onderbuikgevoelens en het is gevaarlijk.’ Zo’n sfeertje opstoken waardoor zo’n radicaal-linkse Volkert van der Graaff gewoon gek in hun hoofd gemaakt worden. Door mensen als Peter van der Vorst. En dan schieten ze Pim Fortuyn dood. Nou ben ik daar niet bang voor en ik heb mijn beschermingen, maar dat Peter van der Vorst een beetje dit sfeertje creëert: schaam je, schaam je. Ga je schamen. En ik waarschuw hem.

Geen ruggengraat

Van der Vorst is een typisch showbizzfiguur, vindt Jensen. “Peter vind ik een typisch voorbeeld van zo’n showbizzfiguur – ik zeg dat ook in zijn gezicht. Een ruggengraat die op alle manieren meekronkelt, het maakt hem allemaal geen reet uit. Hij komt altijd binnen van: ‘Hé, hallo, hé, hallo!’ Dat was vroeger ook al zo.”

Ik heb met Peter altijd hele heftige discussies gehad op de radio, wat ik leuk vind, maar Peter is radicaal links. De SP is hem eigenlijk nog te rechts, dus we hebben daar hele grappige discussies over gehad en dat ging ook altijd goed. We gingen altijd vriendelijk uit elkaar. Hij is natuurlijk ook het typische voorbeeld van links lullen en rechts vullen: hij is miljonair, maar toch geven ze grote bedrijven altijd de schuld.”

Direct stoppen

Al met al is de boodschap van Jensen duidelijk: Van der Vorst moet zwijgen. “Ik heb geen probleem met Peter, maar hier moet hij per direct mee stoppen. Dit soort gasten leren ook niet van het verleden, hè, want als links niet de macht heeft dan worden ze gek en dan is geen leugen te groot voor dit soort gasten. Het maakt dan niet uit dat ze een oude vriend als ik beschuldigen van dit soort dingen.”

Ik heb geen problemen met je Peter, ik wil het ook niet hebben, maar we kunnen het wel krijgen. Bij deze. Wat is er met die mensen? Wat is er, joh? Ik zit gewoon mijn ding te doen en dan krijg je dit op je af.

Lees ook: Robert Jensen: ‘Angela de Jong is heel bang voor me’ (21 januari)

 

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen