Robert Jensen vindt Peter van der Vorst ‘teringlijer’

Geplaatst op wo 06 feb 2019 om 17:00

Robert Jensen dreigt nu ook Peter van der Vorst met consequenties als hij door blijft gaan met het leveren van kritiek op hem. Dat is te horen in de podcast van de RTL 5-ster. Jensen deed hetzelfde al met Angela de Jong en dat lijkt te werken: de tv-criticus heeft zich geen seconde meer uitgelaten over de talkshowhost. Nu is Van der Vorst aan de beurt omdat hij Jensen in zijn column een ‘onderbuikspreker’ heeft genoemd. Dat kan leiden tot een moordaanslag, meent Jensen.

De talkshowhost wist niet wat hij las. “Ik las opeens – iemand stuurde het naar me toe – een column van Peter van der Vorst. Dat is de presentator van, weet ik veel, Van der Vorst zit op het toilet, of weet ik veel hoe die programma’s van hem allemaal heten.”

Ze hadden altijd een goede band, meent Jensen. “Peter van der Vorst is een oude vriend van mij, laat ik het zo zeggen. Een oude collega. Hij kwam vroeger altijd in mijn tv-shows en in mijn radioshow is hij ook vaak langsgekomen.”

Dat is nu over. “Nu heeft hij dus een column geschreven in de Televizier en ik heb het niet eens heel goed gelezen, maar hij riep over mijn nieuwe tv-programma: ‘Ja, kijk naar Jensen, die speelt alleen maar in op het onderbuikgevoel.’ Toen dacht ik: jij, teringlijer, klootzak, hond.”

Fortuyn

Dan volgt Jensen met zijn dreigement. “Ik waarschuw hem ook bij deze. Hij moet hier per direct mee stoppen met mij in die hoek dauwen van: hij bespeelt alleen het onderbuikgevoel, want dit is precies de reden waarom Pim Fortuyn doodgeschoten is. Door mensen zoals Peter van der Vorst in de media. Die hypocriete links-lullen-rechts-vullen-mensen.”

Van der Vorst is volgens Jensen ultralinks. “Alles waar ze het niet mee eens zijn demoniseren ze meteen en zeggen ze: ‘Het zijn onderbuikgevoelens en het is gevaarlijk.’ Zo’n sfeertje opstoken waardoor zo’n radicaal-linkse Volkert van der Graaff gewoon gek in hun hoofd gemaakt worden. Door mensen als Peter van der Vorst. En dan schieten ze Pim Fortuyn dood. Nou ben ik daar niet bang voor en ik heb mijn beschermingen, maar dat Peter van der Vorst een beetje dit sfeertje creëert: schaam je, schaam je. Ga je schamen. En ik waarschuw hem.

Geen ruggengraat

Van der Vorst is een typisch showbizzfiguur, vindt Jensen. “Peter vind ik een typisch voorbeeld van zo’n showbizzfiguur – ik zeg dat ook in zijn gezicht. Een ruggengraat die op alle manieren meekronkelt, het maakt hem allemaal geen reet uit. Hij komt altijd binnen van: ‘Hé, hallo, hé, hallo!’ Dat was vroeger ook al zo.”

Ik heb met Peter altijd hele heftige discussies gehad op de radio, wat ik leuk vind, maar Peter is radicaal links. De SP is hem eigenlijk nog te rechts, dus we hebben daar hele grappige discussies over gehad en dat ging ook altijd goed. We gingen altijd vriendelijk uit elkaar. Hij is natuurlijk ook het typische voorbeeld van links lullen en rechts vullen: hij is miljonair, maar toch geven ze grote bedrijven altijd de schuld.”

Direct stoppen

Al met al is de boodschap van Jensen duidelijk: Van der Vorst moet zwijgen. “Ik heb geen probleem met Peter, maar hier moet hij per direct mee stoppen. Dit soort gasten leren ook niet van het verleden, hè, want als links niet de macht heeft dan worden ze gek en dan is geen leugen te groot voor dit soort gasten. Het maakt dan niet uit dat ze een oude vriend als ik beschuldigen van dit soort dingen.”

Ik heb geen problemen met je Peter, ik wil het ook niet hebben, maar we kunnen het wel krijgen. Bij deze. Wat is er met die mensen? Wat is er, joh? Ik zit gewoon mijn ding te doen en dan krijg je dit op je af.

Lees ook: Robert Jensen: ‘Angela de Jong is heel bang voor me’ (21 januari)

 

Foto: RTL
88 Reacties op “Robert Jensen vindt Peter van der Vorst ‘teringlijer’”


 1. Jezus van Coevorden

  Ja Jensen vindt iedereen een ellendeling.. mij dus ook.

  Jensen is een goede spraakmaker… een aanvulling voor de tv, echter hij schoffeert wel steeds en onnodig, steeds meer mensen.

  Jammer. Als ik zijn adviseur was, zou ik zeggen…. prima wat je doet en hoe je het doet, echter stop met dat overdrijven van alles… dat werkt tegen je.
  Nee, ik ben niet John de Mol zelf.

 2. liefkleinhertje

  Hij heeft gelijk die Jensen (alweer)

 3. q8

  jensen heeft helemaal gelijk,

 4. Baron

  Ik heb het gehoord en ben het met hem eens.

  Grappig, de podcast was nog geen uur uit of het eerste artikeltje was alweer getypt.

  Jullie zitten er bovenop! Maar oh oh wat is Jensens bereik toch beperkt.

  Ik dacht het niet!

 5. Actries van Houten

  Robert Jensen loopt leeg als een opgeblazen ballon en alles wat eruit komt is een waterige woordendiarree. Waar hij zich lekker in rondwentelt. Ik krijg er een vieze smaak van in mijn mond. Bah. Iedereen die tegen Jensen is krijgt kinderachtige scheldwoorden naar zijn of haar hoofd geslingerd. Wat een primair reagerend figuur.

 6. Curryworst

  Dat iemand zich druk kan maken om dat miezerige achterbakse p1sbakn1chtje Peter van der Vorst.
  Zelfs onze koning negeerde jarenlang Petertje als er weer een persmomentje was.

 7. Donald Dumb

  Aha.
  t Is weer tijd voor een beetje Jensen nijd…
  Ik dacht al waar blijft het wekelijkse Jensen artikel?

 8. Bhuf

  Als je deze podcast beluistert hoor je een man die volledig de realiteit kwijt is geraakt. Het is haast zorgwekkend.

 9. Peter

  Echt helemaal met Jensen eens, ooit heb ik Peter van der Vorst een leuke kerel gevonden maar ondertussen is dat zo veranderd dat ik telkens weg zapp als ik die kop alleen maar zie. Vieze gemene opmerkingen is aan Peter goed besteed, stiekeme venijnige lachjes, echt vreselijk. Überhaupt?…..waarom zou een tv presentator toch steeds zijn politieke voorkeuren/uitingen kenbaar moeten maken?

  Wat is je taak? Leuke en gezellige amusement brengen toch? Snap er niks van dat dat tegenwoordig zo allemaal gaat. Bijna iedere presentator grijpt zijn of haar kans om politieke uitingen te brengen.

 10. Erik de Zwart

  Gisteren weer echt genoten van JENSEN.
  Het was een top aflevering.

 11. gaathemnietworden

  Het zieligste figuur wat een programmaatje op tv mag doen.
  Jensen is een patiënt , en die hoor je netjes op te nemen in een kliniek i.p.v. een programma op tv te geven.
  Peter vd Vorst is wel een engerd , laat daar geen twijfel over bestaan

 12. Woensdag

  Wat een bierbuik niveau heeft Jensen. Past precies bij RTL.

 13. Peter

  @gaathemnietworden: je neemt een stelling aan zonder onderbouwingen van waarom je dat zo ervaart. Lekker makkelijk op deze manier. Maar goed, we weten je mening ondertussen…super!! Pffff.

 14. beest

  Vd Vorst heeft zijn zakken rondom gevuld met verkoop aan Talpa, waar hij nu onderdel van uitmaakt. Pakt vervolgens in de BV een grote management fee, presentatieklussen Boulevard en klaar ben je. Is hem van harte gegund overigens maar dan niet heilige man uithangen overal. Is verder aardige kerel.

 15. Jelle

  Jensen moet onmiddellijk in ’n hondenhok, en nooit meer eruit want het blijft ’n vuile hond.

 16. Anita

  Jinek, Pauw, DWDD allemaal al jaren sleets en het volk betaalt verplicht mee aan deze walgelijke, zogenaamd verbindende staatspropaganda.
  De Jensen aflevering van gisteren, die was pas verbindend.
  En verfrissend.
  Oja…. en gratis!

 17. Dries Rioolvink

  Vertel eens wat nieuws Jensen…

 18. Boris

  Zichtbaar de weg kwijt. Dat kan gebeuren, maar hulp voor deze man lijkt me niet te bestaan uit het publiceren van ieder zwak moment van hem. Daar bestaan medicijnen en klinieken voor.

 19. Pieter

  Anita, hoe zo gratis, je betaald ook voor RTL aan Ziggo of KPN en via je boodschappen.
  En elke cent is een cent teveel voor die verklap die weigert uit de kast te komen.

 20. Bommel

  Is Jensen soms een paar kilo afgevallen?

 21. Visijoeneeer

  Jensen is Het Paard Van Troje . Dit had RTL kunnen weten..

 22. Donald Dumb

  RTL Late Night
  6 Inside
  DanceSing
  Jensen.

  Welk van deze TV flops zal het eerst geschrapt worden denken jullie?

  Ik denk eerst 6Inside

 23. Anita

  @Pieter

  Ga terug naar school!

  Kabel betaalde je altijd al en dankzij klimaatdrammers en de onbeperkte ‘kom maar binnen met je knecht’ EU- waanzin, betaal je qua boodschappen meer.

 24. Frans

  Benieuwd eigenlijk hoe Petertje vanavond zijn anti Trump act gedaan heeft..

  Zelfde ben ook benieuwd hoe Eva Jinek Clinton reageert op Trump…

 25. Pieter

  Anita, voor elk pak koffie , of koek of maandverband wat over de TV rolt ongeacht welke zender zit in de prijs inbegrepen.

 26. Anita

  @Pieter
  Jensen weigert dan eventueel wel om uit de kast te komen, jij hebt stelselmatig geweigerd om terug naar school te gaan.
  Oer- en oerdom ben je.

 27. robb

  Anita of Jensen slim zijn ze niet.

 28. Anita

  18:45, nog zo’n groene, pro-EU sucker.

 29. west

  @ anita niks is gratis je betaalt ook voor com zenders via de kabel

 30. Anita

  En nog 1, namelijk om 18:48.

  Gaaap.

 31. Lieke van Lexmond Lover

  Jensen – Peter vd Vorst 1 – 0 Vd Vorst is een aansteller!

 32. Lies

  Kan iemand mij uitleggen waar Jensen nu precies last van heeft? Plaatsvervangende schaamte, obesitatis of het steeds niet uit de kast durven komen?

 33. Stip

  PETER WORDT PROGRAMMADIRECTEUR VAN RTL

 34. CreaBea

  Lies: het is aan media mensen nooit de intentie om als iemand in de kast zit via zonder wederhoor aan te geven. Het wel of niet in de kast zitten ligt niet aan de emotie van Jensen.

  Het is gewoon een nieuwe imago dat hoort bij zijn programma.

  Overgens zit hij niet in de kast, is meer een ledikant.

 35. pip

  Zijn kop wordt steeds dikker.

 36. Lies

  @CreaBea: okeeeeeej……. duidelijke uitleg. Kan er geen touw aan vast knopen. Maar ik zeg bedstee?

 37. anoniem

  Ik vrees bij dhr. Jensen eerder voor een gedwongen opname dan een aanslag.

 38. robb

  Anita is een roepende in de woestijn.

 39. Pieter

  Anita, waarom kan jij niet tegen kritiek, je kan dan wel ’n een van Jensen zijn maar je kan toch niet ontkennen dat hij altijd en overal en iedereen die niet in zijn straatje praat zwaar beledigd,
  En voor zo’n figuur ga jij door het vuur, en dan vindt jij andere mensen dom.

 40. Donald Dumb

  Robb.
  Tja net als Jensen.
  Een roepende in de woestijn…

 41. Its me

  Pffff peter is een talpa pion, hoe kan rtl zo dom zijn deze man directuer te maken van rtl . Pffffffffff wat een zooitje

 42. Anita

  @Pieter

  Omdat jouw kritiek geen hout snijdt en ietwat kinderachtig overkomt.
  Verder no hard feelings hoor.

 43. Pieter

  Anita, jij zou op de bank bij Jensen niet misstaan

 44. Anita

  @Pieter

  Jij zou niet misstaan in de schoolbanken.

  Op herhaling… hup, hup.

 45. Tan

  Haha, en nu wordt Peter de baas van Robert

 46. Anita

  @Tan

  Nee hoor.

 47. Pieter

  Anita, oké ik ga terug naar school als jij mij de garantie geeft dat jij je laat opnemen in een spychiatrische inrichting.
  Zijn wdd samen van de straat af.

 48. Wolter

  De kijkcijfers van Jensen rijzen ook de pan uit.
  259.000 kijkers, er zijn kinderprogramma’s die meer kijkers hebben.

 49. Sjors van Kempen

  @Mediacourant

  Als ik een longread wil koop ik wel de Groene Amsterdammer.

 50. weethetbeter

  Gehoord op 6-Inside Peter wordt opvolger Erland Galjaard,DIRECTEUR RTL !!!!!!!!!
  Pas maar op Robert !!!!!!!

 51. Anita

  Ach even een intiem avondje van Robert en Peter en ze zijn weer dikke vrienden…

 52. Pieter

  weethetbeter:
  Dan zou zijn eerste actie moeten zijn JENSEN AFVOEREN.

 53. gaathemnietworden

  @peter

  Iemand die in complottheorieën denkt is rijp om opgenomen te worden,prima dat hij uurtje tv mag maken maar als je de bagger van Jensen serieus neemt zit er wel een klein steekje aan je los.
  Doe mij maar Jort Kelder ook rechts maar wel met een gezond verstand en argumenten i.p.v. een hele grote mond.

 54. Amsterdammer

  BREAKING NEWS

  PETER VAN DER VORST MOGELIJK DE NIEUWE PROGRAMMA-DIRECTEUR VAN RTL!!!!

 55. Pieter

  Anita, moet ie eerst uit de kast komen, en daar is ie een te grote lafbek voor.
  Zelfs zijn eigen broer dj Dane heeft in zijn programma gezegd dat hij van hem walgt.

 56. Jean Paul

  Jensen die zichzelf in een adem noemt met Fortuyn. Pim dacht goed na, observeerde scherp en kwam met oplossingen Jensen scheldt, vloekt, tiert en komt niet verder dan loze bedreigingen. Ik heb te doen met rechts Nederland, als dit je spreekstalmeester is.

 57. LD

  Wel zn nieuwe baas straks, lekker bezig Robbie!

 58. Bastiaan

  @ Pieter 20:01
  Dat kan de programmadirecteur van RTL 4 niet.

 59. Bastiaan

  @ Pieter 20:01
  Dat kan de programmadirecteur van RTL 4 niet.

 60. Bastiaan

  @ LD
  Je weet toch wel dat Jensen een programma heeft op RTL 5?
  Vorst is in de running voor programmadirecteur RTL 4. Dus niet algeheel directeur.
  Lekker niveautje weer hier zeg.

 61. LD

  @Bastiaan De kop van de Telegraaf deed me anders vermoeden, inderdaad je hebt gelijk. Jouw niveau is ongekend.

 62. COSA NOSTRA

  I LOVE JENSEN! KEEP ON GOING !! Weg met dat gezeik over het fucking klimaat

 63. aammehoela

  Jensen, daar kijk je toch niet naar. Gewoon schreeuwen en van alles roepen zonder echte argumenten. Net zoiets als Trump. Roepen om eenheid, maar wel zeggen dat die muur er moet komen. Hoezo, die muur waarvan een groot gedeelte weggegooid geld is. Zelfs republikeinen vinden dat.

 64. Donald Dumb

  Trump is aardig op weg Amerika te vernietigen.
  Het Verenigde mag je bijna wel weglaten in de naam van het land…

 65. Remco Terhorst

  Jensen heeft gewoon gelijk. Jimmy Geduld weet joe hard Peter van de Vorst een ander kan naaien. Oh, u wil een insidersverhaaltje? Prima, komt ‘ie aan, rechtstreeks uit de wandelgangen.

  Jimmy Geduld heeft dus het format bedacht van ‘Verslaafd’. Hij tekende een contract om dit samen met Peter te produceren. Seizoen later (of 2) tekende hij weer een nieuw contract, maar had de kleine lettertjes niet gelezen. In die letters stond dat Jimmy het format aan Peter gaf, voor 0 euro.

 66. De Rollepaal

  @gaathemnietworden
  Wed 06 Feb 2019 om 20:03

  Kelder en Jensen hebben een ding met elkaar gemeen.
  Ze dulden allebei geen tegenspraak en hun mening staat vast.
  Daar valt ondanks argumenten niet aan te tornen.
  Ze zijn beiden str onteigenwijs.

 67. anoniem

  @gaathemnietworden: Meneer Kelder kan zich, als hij daar de moeite voor neemt, beschaafder uitdrukken, maar iemand die liegt over zijn leeftijd neem ik niet echt serieus. Wellicht zijn zijn hersenen wat aangetast door alle champagne en kaviaar?

 68. anoniem

  Oeps, een kommafoutje,, Mijn excuses aan de zeldzame taalpurist op MC! :-)

 69. Serbelanda

  Peter heeft het achter de ellebogen. Werkt zich omhoog als progammadirecteur van Rtl4.

  Eng nek

 70. anoniem

  Misschien begin ik te degenereren door regelmatig deze site te bezoeken? :-S

 71. anoniem

  [quote]maar Peter is radicaal links. De SP is hem eigenlijk nog te links[/quote]

  Typfoutje van de redactie?

 72. Ron

  Jensen roeptoetert maar wat, nu is Peter weer linkser dan de SP. Kom op, hij heeft bij de laatste verkiezingen PVDA of D66 gestemd dus dat valt ook nog wel mee.

 73. ex-PVV'er en moslim

  Er zijn weinig mensen zoals Jensen in Hilversum. Al die BN’ers hebben een hoge dunk van hun zelf.
  – Jensen pak ze!

 74. CreaBea

  Zou Albert interne informatie doorgestuurd hebben aan van der vorst ?

 75. Sjors

  Kan Zeug Jensen niet tegen zichzelf in bescherming worden genomen?

 76. #driebier

  Peter van der Vorst weet wat hem te doen staat als hij de nieuwe (programma)directeur van RTL wordt: als eerste Jensen eruit flikkeren!

 77. liefkleinhertje

  Voor programma directeur moet je wel wat meer in je mars hebben dan een of andere pisnicht die staat te zwetsen achter een desk in dat flut programma.

 78. Nederland is gek geworden

  De klim aat-isis, dat is o.a. Groen Links, zet kindsoldaten in op het malieveld die geïdoctrineerd zijn met leugens.
  Scholen zouden die ko ters een week lang moeten laten nablijven voor straf en climategate.nl laten lezen.

 79. God

  Een stel mafkezen op het malieveld die de klimaatdoctrine staan te scanderen.

 80. Meneer Kaktus

  Virgien alle hoeken en gaten van de caravan laten zien, dus deze discussie is compleet langs De Kaktus heen gegaan.

  Zijn we er al uit, jongens?

 81. Mark

  Kan iemand deze joker boven mij blokkeren,zielig ventje.

 82. gaathemnietworden

  Anoniem

  De leeftijd is gewoon bekent van Kelder

  54 jaar. 21 sept 1964 geboren.

  Dat kan je echt overal terugvinden,hij denkt misschien nog dat hij 45 is , maar je kan wel heel erg goed zien dat het gewoon een ouwe vent begint te worden

 83. Sjaak Swart

  @gaathemnietworden, en dan?

 84. Kweetniet

  Haha ik moet altijd wel lachen om Kaktus

 85. Guttegut

  Robert zou diep in zijn hart Petertje genadeloos in zijn ster nemen hoor

 86. Jan

  @remko zo is t niet gegaan met jimmie geduld en peter. Meneer geduld eiste forse vergoedingen en in ruil ervoor werd open en bloot het format recht overgedragen. Niet verborgen in een schimmig contract.

 87. Marianne

  Ophef om niks. De mensen die het voor het zeggen hebben komen in stilte bijeen en de pers zwijgt al meer dan 50 jaar. In de jaren 50 werd er nog over geschreven. Daarna zijn er kennelijk afspraken gemaakt.

 88. kidminnesota

  Wat betreft Fortuyn heeft hij wel groot gelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.