Robert Jensen van de buis na schoffering Peter?

Het lijkt erop dat Robert Jensen deze week net even de verkeerde BN’er onder vuur heeft genomen. De talkshowhost haalde gisteren het nieuws door Peter van der Vorst een ‘teringlijer‘ te noemen, maar een paar uur later werd duidelijk dat die ’teringlijer’ straks zijn nieuwe baas is: Van der Vorst wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe Erland Galjaard. Als programmadirecteur van RTL gaat hij dan ook over de programmering van RTL 5, waar de talkshow van Jensen wordt uitgezonden.

Shownieuws denkt dat Jensen minstens op het matje moet komen. “Hij wordt de baas van alle zenders van RTL, dus ook RTL 5, waar de show van Robert Jensen wordt uitgezonden. Het wordt dus hartstikke z’n baas. Ik denk dat Robert en Peter binnenkort even een kopje koffie moeten gaan drinken“, merkte deskundige Bart Ettekoven op.

Waarschijnlijker is dat Jensen er straks gewoon uit ligt. De laatste tijd laat de presentator zich namelijk wel heel erg grof uit over collega’s uit het vak en daar zal RTL niet mee geassocieerd willen worden, zeker niet onder leiding van Jensens nieuwste slachtoffer Van der Vorst.

Daar bovenop komt dat de kijkcijfers van Jensen niet goed zijn. Daar zegt de talkshowhost vandaag zelf over in De Telegraaf: “Vergeet niet: RTL5 is een kleine zender en ik doe het ook nog eens voor mensen die bij tv allang zijn afgehaakt omdat dit geluid nooit was te horen. Dit programma heeft tijd nodig om te groeien.

In hetzelfde interview vertelt Jensen ook dat zijn type populistische-politieke tv niet makkelijk aan de man te brengen is. “Helemaal in een tv-landschap dat razendsnel verandert. Maar RTL steunt me en ik hoor dagelijks dat mensen mijn show een ’verademing’ vinden. Dat motiveert.

Als Jensen er straks daadwerkelijk uit ligt bij RTL, dan resteert alleen zijn podcast. De NPO liet vorig jaar aan Jensen weten dat hij daar niet welkom is en ook bij SBS kan Jensen het wel schudden: John de Mol schijnt de kijkers van Hart van Nederland immers al Tokkies te vinden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen