Jan van Veen vindt ontslag bij MAX ‘schandalig’

Geplaatst op Tue 05 Feb 2019 om 9:10

Jan van Veen vindt het schandalig dat hij al na één maand ontslagen is bij Omroep MAX. Dat heeft de presentator van Candlelight vanochtend gezegd in de show van Giel Beelen op Radio Veronica. Omroepbaas Jan Slagter stelt dat Van Veen enorm dwars lag en de kwaliteit van zijn thuisstudio tekortschoot. Bizar, vindt de Candlelight-ster. “Er komt een antwoord op, Giel, maar het is allemaal niet waar. Of ik een beetje boos ben? Ik vind het een grof schandaal. Zit ik in de uitzending?

Het is ongelooflijk, zegt Van Veen. “Er wordt gezegd dat de geluidskwaliteit niet goed zou zijn. Het is hetzelfde als waar we het al vijftien jaar voor andere radiostations zoals 100% NL hebben gedaan. Niets aan veranderd. Het is perfect. En ja, de muzieksamenstelling, daar kan ik een boek over schrijven in vier weken.”

Het was afgesproken dat hij Candlelight gewoon vanuit zijn thuisstudio kon maken, aldus Van Veen. “Ik heb hier een prima studio. Er wordt beweerd dat het niet-uitzendbare, zachte kwaliteit zou zijn.

Als dat het niet is, wat is dan wel de reden? “Was het maar waar dat ik het wist. Ik kreeg een brief en het was klaar. Vier uitzendingen, Giel. Dat doet heel erg veel pijn, maar ik kom er uitgebreid op terug. Je moet me even de kans geven om mezelf te hervinden.”

Beelen bood hem een item in zijn radioshow aan. “Giel, wij bellen. Ik heb het nummer, wij bellen. Mag ik nu nog een half uurtje slapen?

Lees ook: Omroep MAX ontslaat Candlelight-ster Jan van Veen (gisteren)

Foto: Nico Kroon, Omroep MAX
23 Reacties op “Jan van Veen vindt ontslag bij MAX ‘schandalig’”


 1. Meneer Kaktus

  De vent is 74 en rindom gevuld. Ga lekker je graf in, ouwe!

 2. o.p. lichter

  In de jaren zeventig van de vorige eeuw kon dit nog maar nu toch niet meer , zelfs bij max niet , wegwezen .

 3. Jokko

  Jan is als zure melk…. wegdoen.
  Al is omroep Max wel een b ehhhh z Sterren omroep. lol

 4. Jantien Visser

  Ik heb het gevoel dat Jan van Veen er verstandiger aan doet, lekker thuis zijn dingetjes te blijven doen. Ik heb van zijn zwoele stem en prachtige voorgedragen gedichten genoten, ooit, voor de radio. Maar alles gaat voorbij!

 5. den Draaiert Joost

  De man is een notoire ruziezoeker. Dat was bij Veronica 192 al enzovoort

 6. Jokko

  NIEUWS
  Jan van Veen is het niet eens met de kritiek die Omroep MAX op hem heeft. De radiomaker moet met directe ingang vertrekken bij NPO Radio 5 omdat de samenwerking niet goed zou verlopen.

  Omroep MAX maakte maandag bekend te stoppen met de Candlelight-presentator omdat “door een verschil van opvatting over de invulling van het programma” een “onwerkbare situatie” zou zijn ontstaan.

  “Het is allemaal niet waar. Ik vind het een grof schandaal. Het is ongelofelijk. Er wordt gezegd dat de geluidskwaliteit niet goed zou zijn, maar het is dezelfde waar we al vijftien jaar ook bij andere radiostations het programma mee hebben gemaakt. Niets aan veranderd, het is perfect”, aldus Van Veen dinsdag in gesprek met Giel Beelen bij Radio Veronica.

  Volgens omroepbaas Jan Slagter werd het een “een welles-nietesspelletje” tussen Van Veen en de radiomakers. Van Veen zegt echter niet te weten wat nu echt de reden is voor zijn ontslag. “Was het maar waar dat ik dat wist. Ik kreeg een brief en toen was het klaar. Vier uitzendingen, dat doet heel vervelend veel pijn. Ik kom er op terug, uitgebreid, maar ik moet heel even de kans krijgen om mijzelf te hervinden.”

 7. 123

  Janker van Veen met zijn oude troep thuis.

 8. 123

  @Jokko Oprotten.

 9. Herman Hoogsteder

  Dit is nou iemand die zn geld altijd gratis heeft gehad.Heeft nog nooit iets gepresteerd,ja plaatjes van een ander draaien,de gedichtjes van een ander voorlezen.Hij was wel heel erg arrogant,en voelde zichh de koning van de radio.Nu maar mondje dicht en ga lekker thuis bij je verouderde apparatuur zitten.Ouwe ruziezoeker.

 10. Rubicon

  Slagvaardig optreden van Slagter. Niet door laten etteren. Direct ingrijpen. Veen heeft teveel noten op zijn zang.

 11. M

  Dus hij geeft toe dat hij zn programma per se vanuit zn eigen huis wilt maken en hij geeft toe dat hij zeurt over de platenkeuze.

  Slagter liegt dus helemaal nergens over en staat volledig in zn recht.

 12. 123

  @m Vanuit huis is tegenwoordig vrijwel overal. Meesten zijn te lui.

 13. Giel B

  Jan van Veen is een man die zich groter voordoet dan hij is. In zijn sokkengroothandel (was gevestigd in Nijkerk) kafferde hij al het personeel constant af….maar het bedrijf was niet van hem, maar van zijn (toenmalige) vrouw Loekie.
  Nu zijn Loekie en hij uit elkaar en beweegt hij zich op een armtierig brommertje door Hilversum, woont niet mee in zijn villa, maar in een ‘gewoon’ rijtjes huis.

  Jan van Veen is (en was) een zielig figuur, was jaloers op zijn Veronica collega’s die wel geslaagd waren in het leven……….hij nog steeds geen nagels had om aan zijn …. te krabben.

 14. André

  Of je nu voor Jan S of voor Jan V bent, ‘t is beiden niks.

 15. CreaBea

  Als het vuur gedoofd is ….

 16. Gerdien

  Volgens mij ligt het meer aan de kwaliteit van de rijmpjes die werden voorgedragen. Kon je in de jaren ’70 wellicht nog mee wegkomen, maar niemand zit daar nu nog op zit te wachten. Miskleun van MAX. Net als nu het idee om Piet Paulusma binnen te halen. Asjeblieft zeg, die man heeft zijn beste tijd ook gehad.

 17. Flip

  Ik zeg: John, grijp je kans! Koop em!

 18. Ron

  Meneer is een beetje autoritair, dat is algemeen bekend. Hij is niet voor niets vertrokken bij Veronica ooit. Niemand kon met hem door 1 deur.

 19. Lora

  Ik luister naar Jan van Veen nu. Geluidskwaliteitt is wat mij betreft prima. De muziekkeuze zou ik zelf toch net wat anders doen. Nou weet ik niet hoe Jan de muziekkeuze zou hebben willen veranderen. Maar ik ben het er ook mee eens dat de ‘muziekpolitie’ van Radio5 betere keuzes zou kunnen maken.

  Dus er zal wel wat anders aan de hand zijn waarom hij weg oet.

 20. critikast

  Van Veen: meteen de kliko in ! Schiet op! Je tijd is voorbij! Geniet van je centen achter de geraniums !

 21. Joop55

  Jan van Veen, kan beter terug naar Sky Radio, heeft geldwolf John ook weer zijn zin : DJ’s op spotify in de ether.

 22. liefkleinhertje

  Die inhalige van Veen dacht natuurlijk nog effe zijn zakken te vullen maar hij had niet op de schoonzoon van Jan Marijnissen gerekend.

 23. Annoniemus

  Jan van Veen heeft ook al 50 jaar ruzie met Joost den Draaier !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.