Shula Rijxman blij dat NPO definitief 40 miljoen krijgt

Geplaatst op Sat 17 Nov 2018 om 8:30

Shula Rijxman is blij dat de NPO in 2019 definitief 40 miljoen euro compensatie krijgt vanuit Den Haag. Het is goed nieuws voor de programmamakers. Dat zegt de publieke-omroepbaas in een persbericht. Door deze meevaller hoeft de NPO volgend jaar niet 62 maar 22 miljoen euro te bezuinigen. Het jaarbudget komt dan uit op 780 miljoen euro. Minister Arie Slob wilde in ruil voor deze compensatie wel een plan van aanpak van de NPO. Die is er nu en de minister is er tevreden over.

Het plan van de NPO is dat er volgend jaar níet bezuinigd wordt op de programmering, maar dat er gesneden wordt in organisatiekosten. Ook worden omroepreserves ingezet. “We zijn blij dat ons plan van aanpak zo goed ontvangen is in de ministerraad.

De NPO: “Door een fikse korting van 62 miljoen euro op het jaarbudget moesten vrijwel alle programma’s op tv en radio rekening houden met minder budget, maar door de compensatie kan deze ingreep in ieder geval volgend jaar worden afgewend.”

Shula Rijxman: “Dit is vooral goed nieuws voor de programmamakers. Met dit gezamenlijke plan kunnen we doorgaan met het maken van hoogwaardige publieke programma’s voor heel Nederland. En dankzij de toegezegde compensatie uit Den Haag hebben we forse bezuinigingen op de programmering voorlopig kunnen afwenden. Daar zijn we de politici dankbaar voor.

Eerder maakte NPO al duidelijk dat er op het gebied van onze journalistieke kerntaak niet zal worden bezuinigd volgend jaar. Het geld dat vrijkomt doordat sommige programma’s stoppen of minder afleveringen krijgen, steken NPO en omroepen volgend jaar vooral in nieuwe journalistieke formats, lineair en online.

De gesprekken over de concrete invulling hiervan zijn in volle gang, de eerste resultaten hiervan zijn in de loop van 2019 te verwachten.

Lees ook:
Arie Slob onverbiddelijk: NPO levert 62 miljoen euro in (26 juni)
Hoop voor NPO: megabezuiniging mogelijk van tafel (29 augustus)
‘Coalitie akkoord met eenmalig 40 miljoen voor NPO’ (6 september)
NPO stopt extra 40 miljoen euro in programmering (26 september)
‘NPO verprutst meevaller van 40 miljoen euro’ (31 oktober)

Foto: Omroep WNL
54 Reacties op “Shula Rijxman blij dat NPO definitief 40 miljoen krijgt”


 1. Het Conny van de Meester

  Zet ik net NPO1 aan, zit daar die zwetende worst uit te leggen dat hij zo´n goede vader is.

  *kots* daar gaat mijn Brinta

 2. west

  HEEL GOED de NPO is van ons allemaal !! En die moeten we koesteren
  Alle antie P.O. ers hebben geen benul wat een meerwaarde onze P.O. heeft!
  Als we het alleen van de Com tv moeten hebben qua programmering , zou de mens aardig afstompen! Com zenders zijn alleen goed voor de werkgelegenheid, meer niet!
  En wat ze uitzenden is meestal het kijken niet waard! Daarom zijn de omroepverenigingen zo uniek, woor elk wat wils!

 3. west

  @Conny, Nee in koffietijd zijn ze veel beter natuurlijk , daar hoor je deze onzin niet! en domme programma`s met pseudo sterren zie je ook nooit , nee….
  goed bezig daar bij RTL , daarom ook jou zender denk ik!!

 4. Maxer

  @West: geheel mee eens, maar op de organisaties kan nog wel wat worden bezuinigd. Minder kantoren en administratieve zaken in elkaar schuiven etc. Daarna mag van mij de jaarlijkse subsidie op deze € 780 miljoen blijven staan

 5. Bart

  @Conny Ha ha! Wie zat daar dan?

 6. Shaniquilia vd Put

  Slappe politiek! Pak dat stelletje zelfverrijkende, politiekcorrecte, zelfbenoemde hoeders van de beschaving toch eens een keer goed aan. De Nederlandse Propaganda Organisatie verdient geen honderden miljoenen te krijgen. Ze verdient een schop onder haar kont vanwege al het voorliegen over en verzwijgen van die zaken die er echt toe doen. Ik moet verplicht meedoen aan het marxistische sprookje van sstaatstelevisie. Beginnende dementerenden als west vinden dat allemaal prima, maar die kunnen niet meer onafhankelijk en logisch nadenken. Elk weldenkend, onafhankelijk persoon zal niet kunnen ontkennen dat het omroepsysteem wat we nu hebben een archaisch en oneerlijk systeem is dat dringend aan revisie toe is.

 7. Pluk vd Petteflet

  Met 40 miljoen kun je een hoop leuke dingen doen.
  We hopen dat er iets moois uitkomt. Wij sluiten ons geheel aan bij bovenstaande opmerkingen, de commerciële zenders brengen over het algemeen weinig intellect in deze maatschappij. Anders gezegd, het niveau ligt zó laag dat een kind van zes er al bij in slaap valt. Ech. Heel. Erg.
  Er is genoeg poen om er wat aan te doen, maar ze willen niet, bang dat de kijkertjes afhaken…

 8. west

  @Maxer Inderdaad daar kan op bespaard worden, maar je kunt niet alles weg bezuinigen ,elk bedrijf moet zijn uitgaven beheersen ,en niet met geld smijten !
  direkties ,managers, afdelingchefs, programmaleiders, coordinatoren en dergelijke
  zullen er altijd zijn in omroepland , die kun je nier zomaar schrappen !, maar de lantefanters en overbodig kader/ personeel / mogen van mij ook onslagen worden

 9. Shaniquilia vd Put

  TELEVISIE IS GEEN TAAK VAN DE OVERHEID! Ben ik nu de enige die dat vind?

 10. Pluk vd Petteflet

  Mevrouw van de Put, U bent toch ook blij dat U niet avond aan avond alleen maar debiliserende spelprogramma’s of lachebekshows hoeft te kijken waarbij er elke 10 of 20 minuten een reclameblok door je strot wordt geramd?
  We weten inmiddels toch wel wie de beste schaatser, zanger, acrobaat, pijpfitter en weet ik wat nog meer van Nederland is?
  Zoiets. Het is maar een suggestie. Met Uw welnemen.
  Groetjes daar! Lekker geslapen?

 11. Shaniquilia vd Put

  Pluk, het is belachelijk dat de staat televisie moet bekostigen.

 12. west

  s V D PUT AVRO TROS KRO NCRV VPRO EO VARA BNN NOS NTR en de andere kleine omroepjes zoals H VERBOND JOODSE OMROEP zijn geen overheids instellingen het zijn, of verenigingen , of stichtingen , Maar dat u tegen P.O.bestel bent, dat wisten we al een tijdje , Turkijke zou een ideaal land voor u zijn!!
  Daar mag niemand meer wat te zeggen hebben, te schrijven, of uit te zenden, in vrijheid , !

 13. Pluk vd Petteflet

  Ben met U eens dat het wringt.
  Maar ik zie nergens in de landen om ons heen een pluk commerciële zenders die wél mooie ingetogen producties maken zonder platvloers amusement.
  Met onze overburen in de States als grootste voorbeeld van hoe het niet moet. Althans, zo zouden wij dat liever niet willen.
  Dan is zo’n Staatsomroep als hoeder van de moraal niet zo’n slecht alternatief.
  Het kost wat, maar dan ben je ook 40 miljoen armer. Zoiets.

 14. west

  S. v d Put Iis in de meeste landen zo !!

 15. E. Jansen

  @ Shaniquila vd Put: Weet je hoe de commerciele omroep wordt betaald, met je nogal hoge intelligentie uitgaande van je ‘welbespraakt en net betoog’ eerder in dit forum? Is dat bekend bij die twee hersencellen van je?…
  Die betalen we met onze boodschappen, die zijn nu minstens 10 procent duurder waarmee ze de reclames kunnen betalen…. Hoor ik je nu ook al zeggen: ‘Het is belachelijk dat we televisie via ons eten en drinken betalen?’… hoor ik je eerste zucht voor die zin al?…

 16. Shaniquilia vd Put

  Hoeder van de moraal? Welke moraal? Wie bepaalt welke moraal de staatsmoraal is? Mag ik ook een andere moraal hebben. Verandert de moraal met de tijdgeest? Is de ene moraal beter dan de andere? De staatsomroep is geen hoeder van de moraal.

 17. Shaniquilia vd Put

  West, al is het op andere planeten ook zo, als iets verbeterd kan worden doet dat er niet toe.

 18. Shaniquilia vd Put

  @E. Jansen: Gut, komt er weer zo’n dombo met z’n reclameverhaal. Dat is al tig keer uitgebreid weerlegd en uitvoerig beargumenteerd. Geen zin om dat voor elke smurf opnieuw te doen. Je zoekt het maar op in de archieven. Ik zal wel de samenvatting geven: keuze.

 19. E. Jansen

  @ Shaniquilia vd Put: Zzzzzucchttt…. en dat heeft dan nog stemrecht ook… We horen bij jou ook, en soortgelijke reaguurders, ook constant dezelfde LP, een andere nu graaggg!…. Mensen als jij kunnen door hun domheid alleen maar braken, weten het zelf alleen maar beter, maar zijn zelf totaal geen licht en hebben niks bereikt in hun leven… en dan gaan ze weer braken… Ruim je wel even je eigen letterkots op ‘Schanulleke, of hoe je ook maar mag heten?…

 20. Shaniquilia vd Put

  Leuke reactie, E.Jansen! Erg volwassen ook. Next.

 21. Pluk vd Petteflet

  Nou Shaniquillia, je hebt daar wel een punt, maar we zijn niet helemaal overtuigd hoor. Voor die paar knaken per jaar die het kost om die npo in de lucht houden hoeven wij geen boterham minder te eten.
  Tóch gaan we erop letten, uw argumenten snijden hout.
  Prettige zondag. Gaan we nog iets leuks doen?

 22. Shaniquilia vd Put

  Pluk, waarom moet je het met die laatste zin persoonlijk maken? Dat heb je niet nodig. Fijn dat je flexibel genoeg bent om ook andere kanten van het verhaal in te zien.

 23. Bart

  @Shaniquilla Als je niet langer wil dat televisie van belastinggeld word betaald dan moet je niet hier gaan zeuren. Heeft geen enkele zin. Daarvoor kun je beter met medestanders naar het Binnenhof in Den Haag. Of op de PVV stemmen want die wil flink het mes in de NPO.

  En over de commerciële zender, je kan het blijven tegen spreken maar E.Jansen heeft gelijk.

 24. Oom

  Shani-qutten-kietel, pleur op.

 25. E. Jansen

  Haha, en weer grappig dat nou juist JIJ over volwassenheid begint. Je krijgt niet wat je wil, en dan ga je blerren, net als kinderen…
  Maar het verschil is me allang duidelijk hoor… De publieke omroep is voor de wat meer beschaafde en intelligentere mensen, en de commercielen voor dom, schreeuwend, inhoudsloos volk als waar jij je toe mag rekenen Schanulleke… Ik ga zo eens even zappen op de NPO-kanalen… Fijn weekend, oh ja… vanavond is ‘BN’ers springen in de mosterdsoep met spekjes’ op SBS-Nix… Echt een goed programma voor je Schanulleke, betaald door o.a. jouw boterhammen en yogi-drink… Veel kijkplezier he!

 26. Shaniquilia vd Put

  Ik zeur niet Bart, ik draag mijn mening uit. Net als jij.

 27. :D

  “Ben ik nu de enige die dat vind?”

  Aldus Shaniquilia vd Put, die zogenaamd op een school werkt. De scholieren hebben vast mooie cijfers voor taal.

 28. Shaniquilia vd Put

  E.Jansen, je hebt jezelf nu wel genoeg te kijk gezet hoor. Hou je nou een beetje in, joh.

 29. Shaniquilia vd Put

  En E. Jansen, waar zeg ik dat ik de commerciele televisie apprecieer? Dat ik de rol en het bestaan van de NPO betwist omdat ik vind dat de staat zich niet met televisie zou moeten bemoeien, betekent nog niet dat ik fan ben van commerciele televisie.

 30. west

  @ Wil de echte S V D PUT eens opstaan,en wie bent u ? Waar komt u vandaan ,en wat is uw beroep? U werkt zeker niet op het Meddiapark, of in deze regio op het gebied van Radio en tv? Vertel iets over uzelf , of hoe ons omreoepbestel dan ingericht moet worden? En wie betalen de kosten van het hele bestel, inclusief infrastruktuur?
  Ukunt wel klagen, en het er niet op vele fronten met de NPO mee eens zijn , dat mag, ….maar zet dan eens een reactie op deze site hoe het dan moet,met de inrichting van ons radio tv landschap !! een positef verhaal doet meer dan alleen maar negatief schrijven !!

 31. Shaniquilia vd Put

  West, ik wil dat hele bestel weg hebben. Dat is voor hou negatief ja, maar voor een heleboel mensen juist positief.

 32. :D

  “Dat is voor hou negatief”.

  Aldus Shaniquilia vd Put, die zogenaamd op een school werkt. De scholieren hebben vast mooie cijfers voor taal.

 33. E. Jansen

  Ik wil nu wel een stevige vervolgreactie geven, maar ik moet me op vezoek van jou wat inhouden… wat ik nu ook zal doen. Kijk ook maar lekker de NPO inderdaad, zal je qua niveau wel goed doen lijkt me… En vergeet niet, we geven maar 47 euro per persoon, per jaar uit aan de NPO (en kijk wat je ervoor terug krijgt: 3 tv-zenders, 5 radiozenders, teletekst, websites, apps… etc… alles op een behoorlijk niveau), en we betalen per jaar toch wel honderden euro’s aan boodschappen, dus reken daar eens die 10 procent van waarmee we de commerciele omroep betalen… en wat we daar voor terug krijgen (iets van 10 tv zenders met programma’s van vaak twijfelachtig niveau)… Ik wens je een oprecht goed weekend met wat je ook kijkt en luistert.

 34. 2020

  Shaniquila vd Put is gewoon een ouwe vent . Mist elke kwaliteit om als zichzelf iets te zijn, vandaar die stomme berichten.

 35. west

  S V D PUT LEKKER MAKKELIJK !!! U heeft gewoon geen antwoord op mijn vraag,
  omdat u het zelf niet weet!!
  En het bestel zal nooit verdwijnen , of de wereld moet vergaan, maar dan bent u er ook geweest, en kunt u ook niet juichen van vreugde !!
  Neen, u praat erg makkelijk maar u denkt alleen aan u zelf , en niet aan de gezinnen die er van moeten eten !

 36. robb

  Pluk vd Petteflet : Die 40 miljoen zijn niet extra die komen ze tekort.

 37. Shaniquilia vd Put

  E. Jansen, bedankt voor je mildere reactie. 1.Jij denkt dat als er geen commerciele televisie in Nederland zou zijn, dat ons eten en onze boodschappen dan goedkoper zouden zijn. Ik denk dat niet. 2.Voor 900 miljoen euro kunnen we elk jaar veel goede dingen doen in de gehandicaptenzorg en de bejaardenzorg. 3.En wat jij een behoorlijk niveau vindt, dat vindt de ander, zoals ik, weer een heel slecht niveau. Lastig hè.

 38. Zaterdag

  Slob is tevreden maar de de leugenkrant van Nederland niet.

  Zegt eigenlijk wel genoeg.

 39. Shaniquilia vd Put

  West, doe niet zo star. Alles verandert, altijd en overal. Ook je geliefde bestel heeft niet het eeuwige leven.

 40. west

  :D is dat zo??? nou dan moet die school ook maar zijn of haar broek ophouden !

 41. west

  @ S V D PUT je zal wel gelijk hebben?? Maar dat is nog geen antwoord op mijn vraag

 42. E. Jansen

  @ Shaniquilia vd Put: Tsss, je hebt dus echt niet meer dan twee hersencellen… als je al uberhaupt weet wat dat zijn…Ik dacht even dat je in de positieve zin bij draaide. Weet je wat jij doet? Jij denkt maar dat alles gratis is wat je krijgt op de buis… kom je mooi van een koude kermis thuis…
  Je spreekt je zelf overal tegen… Eerst neem je het op voor de commercielen, dan zeg je dat je er geen fan van bent, en nu moet ik van je begrijpen dat dat lage niveau van de CO wel eens de jouwe kan zijn weer… Enige wispelturigheid (zoek het maar op in het woordenboek…. ehh, een woordenboek is…. och, laat maar… zzzzuchttthh…)
  Als je zo graag geld ziet voor de zorg, waarom ga je dan niet bij alle andere departementen zeuren… de media heeft nog wel een van de laagste… Weet je hoeveel geld erom gaat in infrastructuur, en wat er aan de EU wordt gegeven, en aan subsidies… Die 800 miljoen van de publieke omroep is echt maar een schijntje!… En ja, ik denk niet alleen dat de commercielen worden betaald door onze boodschappen, ik weet het wel zeker… Want bedrijven moeten toch de reclames betalen, en daar gaat toch een gedeelte van het boodschappengedl naar toe? Ben je nou echt zo dom?… Nou, ik spendeer geen letter meer aan je, ga maar weer terug naar school!

 43. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  €4.000.000 voor Shula. 10% commissie he….

 44. west

  @ E JANSEN Ja en dan te bedenken dat je ook via de kabel KPN ZIGGO ,aan de com tv betaald
  Ik las ergens dat RTL ons 5 euro per dag kost, Heb nog even gegoogeld maar kan het berichtje niet terug vinden Mischien dat er reageerders zijn die het ook gelezen hebben??

 45. Maxer

  @Shaniquilia 10:33 De jaarlijkse bijdrage voor de Npo is geen € 900 miljoen maar voor 2019 € 780 miljoen en voor 2020 en verder waarschijnlijk € 740 miljoen. Als dit geld niet naar de Npo zou gaan zou Rutte en consorten het naar het bedrijfsleven sturen, lees de multinationals. Als er dan toch geld naar de zorg etc. zou gaan dan komt het terecht in de top en wordt gebruikt voor uitbreiding van het management.

 46. robb

  Shaniquilia vd Put weet wel hoe alles betaald word alleen zal ze dat nooit toegeven ,in haar ogen is alles wat niet haar rechtse mening vertegenwoordigt links en moet dus weg.

 47. Weg Ermee

  SCHANDE !!!!!!!

 48. Weg Ermee

  Gek dat die staats adapten het nooit over de reclame inkomsten van de STER bij de NSO hebben.

  Selectief volkje!

  @west11:08,
  U l*lt, zoals gewoonlijk uit uw nek.
  What´s new.

 49. Martin

  E.Jansen heeft blijkbaar geen idee waar E.Jansen het over heeft.
  Zo dom.

 50. Martin

  @ Weg Ermee

  West stond gisteren op het veld te dansen tijdens het volkslied, voorafgaande aan de voetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk.

 51. west

  @ weg ermee u kraamt zelf onzin uit en heeft helemaal geen benul wat er in omroepland afspeeld de Stergelden worden ook verdeeld onder dagbladen ,daar hoor ik u niet over

 52. west

  U bent trouwens besmet door sommige reageerders die verschillende namen gebruiken , of u bent het zelf mel veel nicknamen !
  u bent gewoon een waardeloos persoon in deze maatschappij!!zeuren over een NSO
  en u veraad uzelf want de NSO komt wel vaak voorbij

 53. Oost

  West, leer eens Nederlands.

 54. Patricia

  @west
  Je bent te dom om te schijten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.