‘NPO verprutst meevaller van 40 miljoen euro’

De meevaller van 40 miljoen euro die Den Haag heeft toegezegd aan de NPO staat op losse schroeven. Minister Arie Slob (Media) is ontevreden over de manier waarop de publieke omroep het geld wil besteden. Dat meldt De Telegraaf. De anti-NPO-krant kopt op zijn voorpagina: ‘NPO verprutst miljoenenwens van 40 miljoen’. Volgens het dagblad dreigt de omroep het geld mis te lopen. “De NPO moet rond half november met iets deugdelijks komen. Anders kan het cadeau niet doorgaan.

De NPO moet in ruil voor de 40 miljoen euro met een bestedingsplan komen. Dat plan is ‘volgens Hilversumse en Haagse bronnen onbestaanbaar genoemd’. Een twistpunt zou NPO Start Plus zijn.

Volgens De Telegraaf wil de NPO de extra miljoenen deels gebruiken om betaaldienst NPO Start Plus te versterken, terwijl de overheid zou aansturen op afschaling. “Het wekt wrevel. In Den Haag ziet men liever dat de NPO en commerciële televisiestations investeren in NLZIET.

Arie Slob bevestigt noch ontkent dat hij een plan van de NPO heeft afgekeurd. “Er gaan voortdurend dingen over en weer”, zegt hij. “Soms is een eerste leg in één keer goed, soms niet.

Half november moet hij de Tweede Kamer informeren of de 40 miljoen wel of niet wordt uitgekeerd. Dan moet er een goed plan liggen. “Mijn naam staat onder die Kamerbrief.

De NPO kan prima zonder die 40 miljoen, vindt De Telegraaf. “Het kan in 2019 sowieso rekenen op een bijdrage van ruim 740 miljoen euro uit Den Haag.”

Tot slot deelt de krant nog een sneer uit aan Martijn van Dam, voormalig PvdA-staatssecretaris en nu NPO-bestuurder. Hij is mede aangenomen om de banden met Den Haag te versterken, maar volgens de krant heeft niemand hem daar nog gezien.

Het Telegraaf-artikel ‘Onenigheid over de betaaldienst NPO Start Plus’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: NPO stopt extra 40 miljoen euro in programmering (26 september)

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen