Borsten Dionne Stax uitvoerig besproken bij Pauw

De borsten van journaallezeres Dionne Stax werden vrijdagavond uitvoerig besproken in de talkshow van Jeroen Pauw. Tafelgast Maxim Hartman bracht ze in als onderwerp. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Hartman was uitgenodigd om de afgelopen tv-week te bespreken en opende met een fragment van Stax. “Het gaat me hier niet zozeer over wat ze vertelt, maar over hoe ze eruitziet en de belichting. Ik heb als man moeite om me te concentreren“, zei de tv-maker.

Hij wordt zwaar afgeleid door Stax’ voorgevel. “Haar borsten lijken wel steeds groter elke week. Ik wil niet antifeministisch overkomen – een vrouw mag zich kleden zoals ze wil – maar het leidt wel af als je zulke strakke truitjes draagt en je hebt zulke volle bollen. Kan het ietsje minder?

Pauw: “Zeg jij dan: ‘Ik vind dat een journaallezer minder grote borsten moet hebben als ze het Journaal leest.’”

Hartman: “Nee, want daar kan ze niets aan doen. Overigens denk ik wel – en ik heb het boven ook met de redactie besproken – dat er vrouwenappjes zijn die elke dag de borsten van Dionne Stax bespreken. Die worden wel groter. De vraag is, maar dan wordt het een beetje ranzig, of ze geopereerd zijn of niet.”

Daar werd door het publiek schande van besproken. Hartman: “‘Nou ja’, hoor ik een paar vrouwen zeggen. Kijk even naar de man naast je: elke gast die tieten ziet krijgt er een prikkel van. Als je dat niet begrijpt, dan begrijp je gewoon niets van de natuur.”

Ik word heel erg afgeleid door dat truitje. Ik word eigenlijk gediscrimineerd als man, omdat ik ook recht heb op nieuwsvoorziening. Enigszins rekening houden vind ik wel goed.”

Foto: BNNVARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen