NPO stopt extra 40 miljoen euro in programmering

NPO-bazin Shula Rijxman gaat de 40 miljoen euro extra die de publieke omroep volgend jaar krijgt – waardoor er niet 62 maar 22 miljoen euro bezuinigd hoeft te worden – in de programmering stoppen. Dat kondigt ze aan bij Villamedia. De extra 40 miljoen gaat niet naar fors betaalde omroepbobo’s, omroepruzies of de dure koffiemachine van Omroep MAX, maar naar programma’s. “Het geld dat we minder hoeven te bezuinigen gaan we inzetten om de programmering verder te versterken.

Eigenlijk was de NPO al helemaal klaar voor de bezuiniging van 62 miljoen euro. “Nu we in 2019 naar verwachting minder hoeven te bezuinigen, gaan onze directies audio en video zich opnieuw buigen over de programmering.”

Daarover gaan Rijxman en haar collega’s in gesprek met omroepen en programmamakers. “Dit gaat dan onder andere om onze journalistieke programmering maar ook om andere genres met publieke waarde. Het is nu dus nog niet bekend wat dit precies gaat betekenen voor specifieke programmatitels.”

Helemaal tevreden is de NPO-bazin nog niet. “Ondanks de 40 miljoen, blijft er helaas nog wel altijd een bezuinigingsopgave liggen. Zo daalt ons budget volgend jaar met minimaal 22 miljoen euro.”

Lees ook: ‘Coalitie akkoord met eenmalig 40 miljoen voor NPO’ (6 september)

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen