Jeanine Hennis niet meer boos om naaiactie RTL

Jeanine Hennis-Plasschaert, oud-minister van Defensie, is er niet meer boos over dat RTL Nieuws haar rondom haar aftreden keihard in haar hemd zette door ongemonteerde beelden van een interview uit te zenden. Dat vertelde de VVD-politica woensdagavond in Pauw. Gesprekjes tussen reporters en politici worden altijd gemonteerd, omdat beide zijden graag wel eens iets overnieuw willen doen. Tijdens het betreffende interview eind 2017 kwam Hennis niet goed uit haar woorden.

RTL Nieuws zond de ongemonteerde beelden meedogenloos uit en dat kwam het programma op flink wat kritiek te staan. “Dat was rondom mijn aftreden. Er gebeurt dan een heleboel, er steekt een storm op die niet meer te stoppen is en dan gaan er ook dingen fout, ook bij mij.”

Hennis maakte een warrige indruk. “Die storm speelt zich ook af in mijn hoofd en die communicatie is buitengewoon onhandig.”

De verslaggever die de beelden maakte en online zette, is Siebe Sietsma. “Wat ik later vervelend vond is dat er met terugwerkende kracht door die journalist werd gesproken over ‘bewuste sabotage’. Sabotage in de zin van dat ik niet direct een vraag beantwoorde. Als je mij een beetje kent, was daar absoluut geen sprake van.”

Er gebeurde toen heel veel en tegelijkertijd, waarbij ikzelf ook nog onhandig communiceerde. Overigens heb ik later met die journalist een kop koffie gedronken en het uitgepraat. Het is niet relevant meer.”

Haar ministerschap was sowieso heftig, aldus Hennis. “Ik moest niet zelden op eieren lopen. Ik zat er in m’n eentje. Ik had een permanente race tegen de klok: er zit maar 24 uur in een dag. Waar nu een minister en een staatssecretaris het werk doen, deed ik het alleen. Dat is geen klaagzang achteraf, want ik heb het met veel plezier en inzet gedaan, maar ik had voor mijn gevoel weinig ruimte om te filosoferen over beschermen wat Nederland dierbaar is.”

Lees ook:
RTL Nieuws laat blunderende Jeanine Hennis zien (29 september 2017)
Bert Huisjes: ‘RTL Nieuws wil Hennis beschadigen’ (29 september 2017)
BLVD en Pauw kritisch over Hennis-aanval RTL Nieuws (30 september 2017)

De beelden van toen:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen