Bert Huisjes: ‘RTL Nieuws wil Hennis beschadigen’

Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, vindt dat RTL Nieuws minister Jeanine Hennis moedwillig beschadigt door ongemonteerde beelden van een interview met haar online te zetten. Dat heeft hij vanmorgen gezegd op NPO Radio 1. Als iemand even niet uit zijn woorden komt wordt dat meestal uit een interview geknipt, maar RTL Nieuws gooide de beelden van een hakkelende Hennis online. Dat vindt Huisjes behoorlijk asociaal van de nieuwsrubriek. “Dat vond ik heel flauw.

Dit doe je gewoon niet, aldus Huisjes. “Ik vind dit de vertrouwelijkheid schenden tussen journalist en minister. Uiteindelijk sta je er als journalist om een aantal antwoorden te vergaren. Dat het proces van een interview wel eens met horten en stoten gaat, weet iedere journalist. Uiteindelijk is dit echt bedoeld om Hennis neer te zetten als een soort brokkenpiloot in haar woordvoering. Ik vind dat echt beneden de gordel.”

Een interview is slechts een vehikel om informatie boven water te krijgen, zegt hij. “Bij het begin heb je de kennismaking en geef je een hand, je praat even vooraf en achteraf. Er zitten een aantal takes in. Je moet formuleren, want het is niet live. Als iemand moeite heeft om te formuleren en je laat zien hoe ze zit te hakkelen om tot het goede antwoord te komen, dan vind ik dat echt niet goed.”

De media ruiken volgens Huisjes bloed. “We hadden het net al even over kluitjesvoetbal in de journalistiek en nu hoor ik gisteren alleen maar ‘aftreden, aftreden, aftreden’. Er moeten kennelijk koppen rollen, maar het lijkt mij een zeer onverstandig moment om iemand weg te sturen, zo kort voordat er een nieuw kabinet zit.

Ze heeft het heel goed gedaan als minister met een krijgsmacht die verschrikkelijk onder druk stond.”

Lees ook: RTL Nieuws laat blunderende Jeanine Hennis zien (vanochtend)

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen