Bert Huisjes: ‘RTL Nieuws wil Hennis beschadigen’

Geplaatst op vr 29 sep 2017 om 15:30

Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, vindt dat RTL Nieuws minister Jeanine Hennis moedwillig beschadigt door ongemonteerde beelden van een interview met haar online te zetten. Dat heeft hij vanmorgen gezegd op NPO Radio 1. Als iemand even niet uit zijn woorden komt wordt dat meestal uit een interview geknipt, maar RTL Nieuws gooide de beelden van een hakkelende Hennis online. Dat vindt Huisjes behoorlijk asociaal van de nieuwsrubriek. “Dat vond ik heel flauw.

Dit doe je gewoon niet, aldus Huisjes. “Ik vind dit de vertrouwelijkheid schenden tussen journalist en minister. Uiteindelijk sta je er als journalist om een aantal antwoorden te vergaren. Dat het proces van een interview wel eens met horten en stoten gaat, weet iedere journalist. Uiteindelijk is dit echt bedoeld om Hennis neer te zetten als een soort brokkenpiloot in haar woordvoering. Ik vind dat echt beneden de gordel.”

Een interview is slechts een vehikel om informatie boven water te krijgen, zegt hij. “Bij het begin heb je de kennismaking en geef je een hand, je praat even vooraf en achteraf. Er zitten een aantal takes in. Je moet formuleren, want het is niet live. Als iemand moeite heeft om te formuleren en je laat zien hoe ze zit te hakkelen om tot het goede antwoord te komen, dan vind ik dat echt niet goed.”

De media ruiken volgens Huisjes bloed. “We hadden het net al even over kluitjesvoetbal in de journalistiek en nu hoor ik gisteren alleen maar ‘aftreden, aftreden, aftreden’. Er moeten kennelijk koppen rollen, maar het lijkt mij een zeer onverstandig moment om iemand weg te sturen, zo kort voordat er een nieuw kabinet zit.

Ze heeft het heel goed gedaan als minister met een krijgsmacht die verschrikkelijk onder druk stond.”

Lees ook: RTL Nieuws laat blunderende Jeanine Hennis zien (vanochtend)

Foto: BNNVARA
29 Reacties op “Bert Huisjes: ‘RTL Nieuws wil Hennis beschadigen’”


 1. NH

  WNL baas die het moet hebben van Telegraaf en VVD om programma’s te vullen met Telegraaf en VVD koppen.

  Gratis reclame voor Telegraaf en VVD inruil voor veel gastoptredens zodat zowel Telegraaf en VVD te pas en te onpas reclame voor zichzelf kunnen maken.

  Daar is de NPO niet voor meneer Huisjes. Reclame is niet toegestaan.

 2. Anna

  Eens.

 3. Hooftstraat

  RTL doet er werkelijk alles aan voor sensatie en om de kijkers naar de bagger zender te trekken, het schip staat voor 70% onder water en nu is alles toegestaan! Wat de minister betreft ze is zeer ONGESCHIKT voor het ministerschap. Per direct de dur wijzen en laat haar ergens anders haar energie insteken, ONGESCHIKT.

 4. Hooftstraat

  Deur wijzen!!!

 5. arie

  Hennis die blijft hoor, wordt opnieuw minister in het zwarte kousen kabinet.

 6. Ron

  Hypocriete reactie van WNL baas Huisjes. Alsof de Telegraf nooit mensen heeft beschadigd. Pot verwijt de ketel dat hij weer zwart ziet…

 7. NH

  Ron
  Fri 29 Sep 2017 om 16:05

  Ook dat.

  Gisteren bij Pauw kreeg de SP van die telegraaf kwal ook een snaar. Maar hij kreeg een vette snaar terug.

  Of dat jongetje (enige overlevende) ongevraagd

 8. Ron

  @NH: dat heb ik ook gezien, bespottelijk. En dan die triomfantelijke tronie erbij, ietwat achterover leunend, van die de Winther. Wat een misselijk ventje.

 9. David

  Die Bert is waarschijnlijk goed bevriend met VVD-voorlichter Berghuis.
  Voor hem tellen doden niet, alleen de macht. Walgelijke lui.

 10. G.

  Binnenkort. RTV-VVD denk ik WNL kan omgedoopt worden!

 11. G.

  Inderdaad goed geformuleerd hierboven: (NH) ‘Die telegraaf kwal’ – bah wat ’n engerd is dat zeg!

 12. jolo

  Marco Louwerens

 13. De onbekende soldaat

  Ze heeft mensen op een missie gestuurd om Koenders een plezier te doen, terwijl er geen geld was om verplichtingen aan veteranen die tussen wal en het schip belandden vanwege de verhoging van de AOW-leeftijd. Bij MH-17 waar waren de mariniers om de slachtoffers meteen te bergen? Waar was zij? Huisjes wil zeker zijn buitenvrouw beschermen.

 14. De onbekende soldaat

  leeftijd na te komen.

 15. Otto Groeneveld

  Gelul achterbakse klote graaier die je bent met die nagemaakte kut WNL. RTL is net als dat achterbakse zooitje waar jij voor welkt gewoon stinkend neoliberaal. Gewoon je gekke bek en kruip er bij gestoorde Pinokkio maar in, kwal.

 16. Otto Groeneveld

  Als Pinokkio je opdracht geeft om weg te kijken van duizenden aanrandingen dan doe je dat net als vodje Telegraaf en stink RTL. Jullie zijn geen fuck waard met je WNL.

 17. echtwaar

  Ach ja, WNL, beetje de onnozelen van de NPO.

 18. Mario

  Kranten zijn handelaren in chaos.

 19. Machiel

  Die genoemde KWAL hier is Wouter de Winther -’n nogal onbeduidend zielig ventje dat zichzelf geweldig & belangrijk vind! Voor mij meestal tijd om te zappen

 20. Ron

  @Machiel: klopt, totaal niet objectief ventje wat zich ‘journalist’ noemt praat altijd in het straatje van de VVD.

 21. G.

  Vooringenomen mannetje dus – net zoals Huisjes de huichelaar!

 22. Aquarius

  Klopt inderdaad. Net was Frits Wester op TV en hij wist zeker dat Minister Hennes moet aftreden. wat een arrogantie!!!

  Van mij mag ze aanblijven, maar diegene in de organisatie die de controle op zulke zaken uitvoert. Die mag ontslagen worden.

 23. H.

  Incompetente VVD bewindslieden genoeg – vandaag Robin Linschoten de bak in! Fijne club!

 24. G.

  Wel leuk- bonje tussen RTL en VVD

 25. Flits Bom

  Ze was niet slecht. Is meer gezuig van RTL.

 26. Monique

  Hennis is al jaren bezig met zichzelf te beschadigen. Totaal incapabele trien.

 27. Sven L.

  Hij heeft gelijk. Punt. Uit.

 28. freek

  Ze kwam vast te zitten omdat ze opeens van de juridische gevolgen bewust was.
  De vraag was heel simpel: “Was het veilig om mensen op dat moment op missie te sturen?” Dat zou ‘Ja’ moeten zijn.. alleen er lagen al rapporten met afgekeurde oefengranaten op het bureau. En nog veel meer waarschijnlijk.

  Ik hoop voor de nabestaande dat de rechter daar klip en klaar een uitspraak over doet.
  Het probleem is veel groter. Zonder vertrouwen in de overheid is het voor de krijgsmacht een enorm probleem om personeel te vinden. En wie wil er nog op missie als je al het leven kunt laten door het ondeugelijke materieel?

 29. Knippen En Plakken

  Het betere knip en plakwerk komt op de Staats TV

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.