Femke Halsema wil John niet terug op Leidseplein

Femke Halsema blijft bij haar beslissing om John van den Heuvel niet langer toe te laten tot de studio van RTL Boulevard op het Leidseplein. Dat heeft de burgemeester van Amsterdam vandaag gezegd tijdens de gemeenteraad. Van den Heuvel wordt ernstig bedreigd en de burgemeester had geen zin meer in de ingewikkelde beveiligingsoperatie bij zijn optredens op het drukke plein. Nu komen zijn bijdrages vanuit het Telegraaf-gebouw, maar daar weigert Halsema cameratoezicht.

Heeft het er misschien mee te maken dat Halsema van GroenLinks is en De Telegraaf een rechtse krant is? Volgens Halsema is de beslissing niet tegen de journalist persoonlijk of het optreden zelf. “Wij stellen geen beperking aan het optreden van Van den Heuvel.

Halsema: “Wij willen er alles aan doen dat hij zich kan uiten. Dus als wij kunnen helpen of wat kunnen faciliteren, dan doen we dat graag. Niemand heeft gezegd dat hij moet verhuizen of dat hij niet mag optreden. Het Leidseplein is alleen niet veilig te krijgen.

Het Leidseplein zou bij ieder Boulevard-optreden in een ‘vesting veranderen’, aldus Halsema. “Het sociale leven zou zo ontwricht raken dat het niet mogelijk is. En dan nóg hebben we niet voldoende zekerheid.”

Ik hoop dat de bedreiging van John van den Heuvel zo kort mogelijk duurt. Ik zie hem liever gisteren dan vandaag terugkeren op het Leidseplein, om zich te uiten en plezier te maken. Hoe sneller hoe liever.

Lees ook:

Femke Halsema vreest voor aanslag op RTL Boulevard (20 november)
‘Femke Halsema te gierig om Boulevard te beveiligen’ (20 november)
Femke Halsema vraagt RTL Boulevard te verhuizen (21 november)
Femke Halsema weigert cameratoezicht bij Telegraaf (26 november)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen