RTL Boulevard verdeeld over Yvon Jaspers-schandaal

Geplaatst op zo 23 sep 2018 om 12:30

RTL Boulevard is verdeeld over het Yvon Jaspers-schandaal. Enkele deskundigen begrijpen de ophef over haar bijbaantje niet, anderen weer wel. Dat was dit weekend te zien in de showrubriek op RTL 4. Jaspers laat zich door agrarische giganten betalen om het boerenimago op te vijzelen, iets wat ze ook doet in haar NPO-shows Boer Zoekt Vrouw en Onze Boerderij. Peter van der Vorst: “Wat vinden wij er eigenlijk allemaal van? Ik vind hem lastig. Ik denk: joh, laat haar lekker wat bijverdienen.

Het is wel verdacht dat Jaspers de NPO onder druk heeft gezet om Onze Boerderij een vervolg te geven. “Het enige is dat ze gezegd heeft: ‘Ik doe geen Boer Zoekt Vrouw meer als ik Onze Boerderij niet mag presenteren’, en dat schuurt een beetje.

Rick Brandsteder: “Laat lekker gaan, zou ik denken. Het is toch ook een beetje part of the job? Ze creëert zelf een imago en het is toch ook niet gek dat ze dat wil uitbouwen?

Peter R. de Vries: “Het gaat nergens over, vind ik eerlijk gezegd. Ze zit niet bij het NOS Journaal of zo, hè? Laten we het in perspectief zien. We leven toch niet meer in een soort feodale wereld waarbij je werkgever een soort eigenaar van je is en van alles verbiedt? Dit is toch een wereld waarin iedereen van alles doet?

Daarentegen zei showkenner Eric de Munck: “Dat krijgt wel een soort mestig raar luchtje, want het is natuurlijk vreemd dat je dat dan zegt. Ze zegt: ‘Ik ben het de boeren verplicht’, maar dreigt een programma niet te maken. Ze krijgt betaald door een commerciële club om het boerenland te promoten en dat doet ze ook in het programma. Je kunt er gewoon iets achter denken en dan zou je moeten denken: ik doe het gewoon niet, want er is een mogelijkheid dat mensen denken dat ik het doe voor ForFarmers. Dan is het heel vaag en dan moet je het niet doen, denk ik dan.”

Royaltykenner Marc van der Linden: “Wat Eric zegt klopt natuurlijk wel. Ze zegt dat ze opkomt voor de boeren. Alleen zou je dat dan eigenlijk ook voor niks moeten doen.

De Vries: “Waarom zou je dat voor niks moeten doen? Zit jij hier voor niets Marc?

Van der Linden: “Nee, maar als je voor Amnesty opkomt, dan kom je op voor de mensen die in de wereld onderdrukt worden. Ze zegt dat boeren het moeilijk hebben, maar als je voor hen op wil komen…

Financieel deskundige Suzanne Streefland: “Ze hebben allebei een beetje in zich dat ze de trots van het boerenleven willen laten zien. Als je dat voor een commerciële club doet en ook voor de publieke omroep, waar trek je dan de grens?

Omroep MAX-baas Jan Slagter gaf telefonisch zijn reactie in het item: “Ik geloof zeker dat Yvon een heel warm hart heeft voor de sector. Alleen ja, op het moment dat je hart sneller gaat kloppen en dat betaalt zich tegelijkertijd uit in klinkende munt, dat vind ik een beetje lastig. Als ik het zo hoor, zou ik mijn presentatoren er geen toestemming voor geven.

Lees ook:
‘Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel’ (17 september)
NPO wacht onderzoek naar Yvon Jaspers af (19 september)
‘Yvon Jaspers buit boerenimago al jaren financieel uit’ (20 september)
Volkskrant vindt Yvon Jaspers mediaflop van de week (21 september)

Foto: RTL
13 Reacties op “RTL Boulevard verdeeld over Yvon Jaspers-schandaal”


 1. Ludo en Janine

  Bestaat dit programma nog? Al die onbekende mensen erin zorgen nou ook niet voor goeie kijkcijfers

 2. Sunshine

  Nou Peter vd Vorst, ik denk er hetzelfde over als jij, laat iedereen zijn/haar eigen leven leiden, en bemoei je er niet mee.

 3. Tante Toos

  De beide Petertjes hebben helemaal gelijk. Peter R de Vries is sowieso de enige daar die zinnige dingen zegt. Hij ziet het meestal in het juiste perspectief.

 4. Bambam

  Vieze graaiende stoephoer met dat k*t programma.De megastallen welke ze steunt zijn ”Hell on Earth” voor de varkens. Deze schijnheilige op geld bewuste boeren zitten wel zondags vroom te zingen in de kerk.

 5. SOLANGE

  Die imbeciel van een P de Vries was weer eens in de contramine….van 2 walletjes vreten weet de Vries alles van

 6. Japie

  Solange, Peter praat een ander niet naar de mond en zegt ongezouten zijn mening, dat dan weer wel en je kunt er mee eens zijn of niet!

 7. Papegaaitje leef je nog

  Ik word altijd een beetje misselijk als ik Peter van der Vorst zie.

 8. Paul

  Ik vind Jaspers niets, R de Vries ook niet en Peter ziet vaak sterretjes. En tenslotte die programma’s waar ze voor op moeten draven, ook onzin. Tjezusss man : boer zoekt vrouw, ik begrijp dat niet hahaha en het trekt hele volksstammen voor de buis. Die Jaspers lacht zich helemaal rot als ze haar bankrekening bekijkt het einde van de maand. En daar in nog een leuk bedragje bijkrijgen omdat ze zo begaan is met de boeren. Vind ik wel knap, dus je kan je afvragen: boerenslimheid⁉️🤪😘🤪uitgekookt zakenvrouwtje

 9. zorro

  Nederland is klaar voor een Ruttexit.

 10. Ellert van Brammert

  10 reacties. Niet de moeite waard dus.

 11. Nick

  Speurneus vult overal zijn zakken ( maar noemt zich wel een socialist) dus logisch dat hij die blonde trut verdedigd.

 12. mike

  Ahum. RTL Boulevard wordt door dezelfde producent gemaakt als Boer zoekt Vrouw: Blue Circle (ook van RTL late night) Dus eigenbelang: ze zullen nooit heel erg kritisch over Yvon zijn, want dan wordt zij boos en gaat zij boos de KRO bellen. Kost Blue Circle indirect geld want KRO koopt dan geen programma’s meer van Blue Circle.
  Peter van der Vorst is sowieso altijd voor Talpa (want John de Mol heeft zijn bedrijf gekocht voor miljoenen) en Blue Circle. Uit wiens hand mijn eet… exact. Peter is journalistiek geen knip voor de neus waard meer daardoor.

 13. Marianne

  Dit is weer zo appels met peren vergelijken van een uitgerangeerd tv figuur waar ik kots misselijk van wordt. Niemand is het zelfde en ik zie Twan 1000 keer lieverd dan die gemaakte lach van Umberto.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.