Angela de Jong: ‘RTL Boulevard wil mij heel graag’

RTL Boulevard wil heel erg graag dat Angela de Jong vaker in het programma verschijnt. De showrubriek ziet het wel zitten met haar nadat ze begin augustus al een keer aan de desk stond. Dat heeft de AD-columniste gezegd bij BNR. De Jong verbaasde menigeen door aan de desk van het programma te verschijnen. Heel even dachten critici dat ze zich zou laten muilkorven door de tv-show. “Het is één keer gebeurd. RTL Boulevard wil het heel graag dat ik het vaker doe“, zegt ze nu.

De AD-ster kreeg 350 euro om een paar minuten aan de desk te staan. “O, dat is ook echt schande jongens, dat ik ervoor betaald word. Ik word ook betaald voor televisiekijken. Dat is ook echt schandalig. Daar mag je best een brief over sturen naar mijn hoofdredacteur.

Is het niet een beetje raar om je te laten betalen door tv-programma’s, terwijl je die onafhankelijk dient te recenseren? “Het lijkt mij best logisch dat ik betaald word voor mijn werk. Ik geloof niet dat ik doorgaans nou heel vleiend ben over RTL Boulevard. Als ze beter worden dan ze nu zijn, krijgen ze van mij een pluim, maar voorlopig denk ik: ik mis Albert Verlinde nog steeds heel erg.”

Hoe blijft ze betrouwbaar? “Door gewoon eerlijk te blijven. Als mensen vinden dat het niet kan – en ik begrijp wel voor een deel waar dat vandaan komt – dan denk ik: toon mij de column waarin ik iets heb geschreven waarin ik mijn positie veiligstelde om maar bij Eva Jinek aan tafel te zitten of om bij Wilfred Genee aan tafel te zitten.”

Ik denk dat er altijd een groep is die mij het voordeel van de twijfel geeft en er een groep is die altijd iets te zeuren zal hebben. Het grappige is dat dit soort vragen altijd komen van collega’s en niet van de lezers. Ik denk dat daar een klein druppeltje jaloezie in zit. Degenen die mij het liefst afzeiken zouden vooraan staan in de rij.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen