Ex-gevecht in Volkskrant: Fidan Ekiz haalt uit naar Duk

Fidan Ekiz gebruikt de Volkskrant om terug te slaan naar haar ex-geliefde Wierd Duk. Ze noemt de uitspraken die hij in juli over haar deed in Nieuwe Revu onzin. Dat is te lezen in de kiosk. Ekiz wil niet alles maar over haar heen laten gaan. “Normaal zou ik er niks over willen zeggen, maar hier wil ik wel iets over kwijt. Wierd zei in juli in Nieuwe Revu dat ons huwelijk mede is misgelopen doordat hij zo kritisch was over de islam, en dat ik dat lastig vond vanwege mijn islamitische omgeving.

Duk stelt dat de omgeving van Ekiz hem maar een rechtse klootzak vond en dat dat mede heeft geleid tot hun breuk. “Dat is onzin, veel te kort door de bocht. Ik geloof direct dat hij het zo ziet, maar het klopt niet dat ik niet boven zijn opvattingen kon staan“, zegt ze.

Ekiz is zélf kritisch over de islam, benadrukt ze. “Ik ben zo uitgesproken over deze onderwerpen dat critici mij een nestbevuiler noemen. Mijn ouders zijn nota bene moslim. Toch spreek ik me uit. Nee. Voor mij gaan verschillende opvattingen over politiek prima samen met een relatie. Ook als die opvattingen steeds explicieter worden, zoals bij Wierd.”

Waarom ging het dan wél uit? “Doordat Wierd heel fel werd aangevallen vanwege zijn opvattingen, veranderde de sfeer. Het had invloed op hem en de situatie thuis. Natuurlijk hadden we ook ruzie over politiek, in zo’n crisis grijp je alles aan als munitie. Maar de kern ging over familiezaken: onze relatie, het gezin.”

Soms verweet ik hem dat hij meer tijd en energie stak in het uitvechten van discussies op sociale media dan in ons. Het leek me ook ongezond voor hem. Maar hij zag dat als ‘geen steun’. We groeiden uit elkaar.”

Inmiddels is het contact tussen de twee weer iets beter, aldus Ekiz in het Volkskrant-interview (via Blendle).

Lees ook:
Tv-opiniemakers Fidan Ekiz en Wierd Duk in scheiding (oktober 2017)
Fidan Ekiz onthult reden scheiding Wierd Duk (december 2017)
Omgeving Fidan Ekiz vond Wierd Duk rechtse klootzak (juli 2018)
Fidan Ekiz zet ex Wierd Duk niet op zwarte lijst talkshow (deze maand)

Foto: WNL, DWDD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen