Omgeving Fidan Ekiz vond Wierd Duk rechtse klootzak

Het tv-opiniemakerskoppel Fidan Ekiz en Wierd Duk ging afgelopen herfst uit elkaar, omdat de twee uit elkaar waren gegroeid. Het hielp echter ook niet mee dat haar omgeving hem een rechtse klootzak vond. Dat vertelt de Telegraaf-ster in de Nieuwe Revu. Ekiz en Duk, die een kindje hebben, belandden door hun scheiding opeens in Story. “Ja, tragisch. Het was altijd al een ingewikkelde, heftige relatie. En het is ook wel mede onder druk van al die toestanden misgelopen, denk ik.”

Met die toestanden doelt hij op het multiculturele debat. “Want als ik iets zeg over de islam, raakt dat ook de Turkse gemeenschap. Ik zie dat niet zo, maar Turken kennelijk wel. Maar ik ga natuurlijk niet dingen niet vinden of niet schrijven omdat dat dat misschien een bepaalde uitwerking op zo’n gemeenschap zou kunnen hebben. Daar hadden Fidan en ik meningsverschillen over.”

Ekiz heeft een Turkse achtergrond, maar is geen belijdend moslim. Nieuwe Revu: “Wat was het probleem dan? Werd ze aangesproken door vrienden en familie: wat heb jij toch een rechtse klootzak als partner?

Duk: “Ja. Het is natuurlijk heel problematisch als mijn naam op een gegeven moment wordt geassocieerd met Wilders, of met vijanden van de islam. Onder mijn 45.000 Twitter-volgers zitten ook Turkenhaters en racisten.

Als haar man daar dan mee vereenzelvigd wordt door die linkse framers, wordt het voor Fidan ontzettend lastig om voor haar gemeenschap overeind te houden dat ik een normale vent ben. Maar ik kan daar weinig aan doen.”

Het Revu-interview met Wierd Duk kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Tv-opiniemakers Fidan Ekiz en Wierd Duk in scheiding (oktober 2017)
Fidan Ekiz onthult reden scheiding Wierd Duk (december 2017)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen