Fidan Ekiz zet ex Wierd Duk niet op zwarte lijst talkshow

Geplaatst op Wed 12 Sep 2018 om 10:45

De rechtse journalist Wierd Duk blijft welkom in de moslimtalkshow De Nieuwe Maan, ook nu zijn ex-vriendin Fidan Ekiz de presentator is. Dat laat ze weten in gesprek met Het Parool. De komst van Ekiz betekent geen Duk-boycot. “Of ik Wierd zou kunnen uitnodigen of niet, dat is iets waarvan de redactie mij moet vertellen of dat kan. Ik zou ervoor openstaan, het is voor mij geen no-go. Ik heb het hart op de tong, dus het zou spannend kunnen zijn“, zo laat de columniste weten.

Ekiz denkt dat ze Duk goed zou kunnen interviewen. “Ik denk dat ik, doordat ik hem ken, betere vragen kan stellen dan anderen. Conflicterende meningen waren ook niet het grootste probleem in onze relatie.”

Maar misschien is het not done, aldus Ekiz. “Ik ken de professionele codes niet. Ik zou bang zijn dat ik misschien uitschiet in bepaalde dingen. Niet dat ik hem zou aanvallen, maar eerder dat ik iets zou opmerken wat hij ooit gezegd heeft, maar wat niet per se voor de openbaarheid was bedoeld.

Over Wierd moeten we het maar niet te lang hebben. Dat vind ik moeilijk. Als hij erbij zou zitten kan hij reageren, maar dat is nu niet het geval. En als we over elkaar gaan praten in de media blijft het steeds terugkomen. Maar ja, we houden ons bezig met vergelijkbare zaken.

Ekiz is bij De Nieuwe Maan de opvolger van Nadia Moussaid. Zij werkt tegenwoordig niet meer voor NTR, maar voor KRO-NCRV.

Lees ook:
Tv-opiniemakers Fidan Ekiz en Wierd Duk in scheiding (oktober 2017)
Fidan Ekiz onthult reden scheiding Wierd Duk (december 2017)
Omgeving Fidan Ekiz vond Wierd Duk rechtse klootzak (juli 2018)

Het Parool-interview met Fidan Ekiz kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO
7 Reacties op “Fidan Ekiz zet ex Wierd Duk niet op zwarte lijst talkshow”


 1. Remi

  Moslimtalkshow …

  Mens, ga koken.
  Of, beter nog, ga werken !

 2. SOLANGE

  Fidan doet het beter dan Nadia ……

 3. WC EEND

  Wie noemt zijn kind nu gekke eend ? (Wierd Duk )

 4. chris

  Goed antwoord van haar

 5. Jebe

  Wierd Duk zou eens, net zoals Roderik Velo en Arnold Karskens bij Pauw/M/Twan enz enz aan tafel moeten gaan zitten voor wat tegengeluid……

  Velo heeft overigens net een mooie prijs gewonnen, beste podcast en beste presentator: TPO podcast, geroemd omdat ze een ander geluid laten horen…..

 6. HanzWorsd

  Ja, zulke mensen moet je ook een kans geven.

 7. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  @Jebe, helemaal gelijk! Er zijn niet veel rechts georiënteerde journalisten. Dus inderdaad goed om die eens vaker in talkshows neer te zetten en hun verhaal te laten doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.