Fidan Ekiz onthult reden scheiding Wierd Duk

Fidan Ekiz onthult vandaag in het AD de reden van haar scheiding met Wierd Duk. De twee zijn uit elkaar gegroeid. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Het journalistenechtpaar trouwde in 2013, maar dit jaar besloten Ekiz en Duck om te breken. Ze was daardoor ’totaal van slag’. “Boos. Droevig. Inmiddels kan ik een beetje boven alle gebeurtenissen uitstijgen. Ik zie dat de chaos – want dat was het – me ook wat gebracht heeft. Ik ben volwassener geworden: niet zo slecht voor me.”

Hun scheiding werd onthuld door entertainmentblad Story. “Dat was raar, hoewel ik het misschien niet raar moet vinden. Want Wierd en ik stonden natuurlijk allebei al in de schijnwerpers omdat we ons in hét maatschappelijke debat mengden: de kloof tussen moslims en niet-moslims.”

Sommigen dachten dat hun meningsverschillen in het debat de reden zijn van de breuk, maar dat klopt volgens Ekiz niet. “Het was eerder zo dat we elkaar steeds minder goed gingen begrijpen, omdát we al wat uit elkaar waren gegroeid. We waren allebei druk, veel op pad, op reis in het buitenland, en raakten elkaar een beetje kwijt.”

Ekiz stelde Duk een ultimatum. “Ik verlangde ergens toch wel naar een vast gezinnetje op een vaste plek en heb op een gegeven moment hard gesteld: alles of niets. Het werd dus: niets.”

Ik ben blij dat het ergste verdriet achter de rug is, maar eerlijk: scheiden voelt nog steeds als falen.

Het AD-interview met Fidan Ekiz kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen