Tjitske Reidinga vindt zichzelf geen buitencategorie

Geplaatst op Mon 17 Sep 2018 om 11:45

Tjitske Reidinga, bekend van films als Gooische Vrouwen en Doris, vindt niet dat ze tot de top van de acteerwereld behoort. Dat zegt ze in gesprek met Vrouw. Reidinga heeft het idee dat je alleen met een beschadigde ziel tot hoog niveau kunt komen. “Ik ben een goede, maar geen uitzonderlijke actrice. Ik zeg dat niet om te horen: ‘Jawel, je bent…’ Dit is gewoon de realiteit. Voor echte genialiteit moet je een bepaalde gekte in je hoofd hebben en daar ben ik gewoon te burgerlijk voor.

Daar is Reidinga naar eigen zeggen ook helemaal niet rouwig om. “Ik heb al zoveel om blij en tevreden mee te zijn.”

Het klinkt bijna vals bescheiden. “Het is eigenlijk wonderlijk dat je blijkbaar niet over jezelf mag zeggen dat je geen buitencategorie bent. Het kan toch dat je voelt dat er een punt is waarop jij niet kunt komen? Daar is niks mis mee.”

Hoewel Reidinga zich erbij neer heeft gelegd, kent ze nog steeds onzekerheid. “Regelmatig vraag ik me af: wat vindt de jongere generatie hiervan, wordt het niet te veel van hetzelfde?

Ik vind nog steeds veel dingen in het begin ontzettend eng. Om me er vervolgens uit een diepe angst dan maar helemaal in te storten.”

Het Vrouw-interview met Tjitske Reidinga kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
10 Reacties op “Tjitske Reidinga vindt zichzelf geen buitencategorie”


 1. rafi

  in ieder geval

  je bent veel leuker, frisser en hebt iets moois met je

  en dat heeft angela de jong niet.

 2. SOLANGE

  Ze is een geweldige actrice…. altijd leuk om naar te kijken….. geweldige humor….

 3. valerie

  mooie vrouw, heeft iets mysterieus in zich

 4. danny

  Heerlijk mens,normaal ,leuk. Niet zo aanstellerig als de meeste bekende nederlanders. Ik noem een Xander de buisonjee die zit te bleren als Glennis Grace zingt. Goh, kon je de camera goed op je bakkes krijgen Xander?? Stond de traan op het filmpje???
  Jaja een ander onderwerp ,ik weet het. Maar ik hem me kapot geergerd aan die vent.
  Lang leve Tjitske!! Lol

 5. K

  Zij is in mijn ogen een goede actrice. ..o.a de rol van Claire …Gooische Vrouwen

 6. HanzWorsd

  Heeft in ieder geval genoeg zelfkennis. Maar kan ze ook koken?

 7. Bandi

  Lijkt mije cht een heel leuk mens, vorig jaar ook bij Linda’s zomerweek zo heerlijk gewoon
  Kijk ook echt uit naar haar nieuwe film Doris

 8. Annoniemus

  Deze vrouw is zeker geen hoogvlieger !

 9. Bart

  Er was al een serie Doris met haar toch?

 10. Madeleine Vonk

  Tjitske komt bij mij over als iemand die altijd op het punt staat van een crisis, klopt wel een beetje met die diepe angst en er dan volledig instorten. beter in acteren storten dan echt instorten zeg ik dan maar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.