VI-heren zwaaien af met kritiek op Erland en Humberto

Erland Galjaard en Humberto Tan waren zondagavond nog één keer de klos bij de mannen van Voetbal Inside. Ze kwamen over de tong in de allerlaatste aflevering van hun WK-talkshow VI Oranje Blijft Thuis. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Door kritiek te leveren op Galjaard en Tan veroorzaakte Johan Derksen eind vorig jaar een rel van ongekende proporties binnen RTL. Nog geen jaar later, gisteren dus, waren ze voor het allerlaatst te zien op de zender.

Met het vertrek van Voetbal Inside stort RTL-zender RTL 7 volledig in en dat is volgens Derksen te wijten aan Galjaard. “Wij wilden niet weg, maar Erland Galjaard heeft steeds tegen de directeur Sven gezegd: ‘Ik zie John elke dag, die gasten bluffen, want John wil ze helemaal niet hebben.’ Daardoor kreeg Sven niet de juiste informatie.

RTL nam de eisen van de heren niet serieus en had een gentleman’s agreement met De Mol. Daardoor geloofde de zender niet dat het VI-trio daadwerkelijk met de mediatycoon onderhandelde. “Voordat ze wisten wat er gebeurde, waren we inderdaad weg, want we bluften helemaal niet.”

Derksen: “Eigenlijk heeft Erland Galjaard het op zijn geweten dat wij weg zijn bij RTL, waar wij helemaal zelf niet weg wilden. Dat is de enige echte waarheid. Erland staat nou diskjockeytje te spelen, maar laat wel 7 zonder Voetbal Inside achter. Al komt er wel een nieuwe Voetbal Inside heb ik gehoord.”

Tan

Ook Humberto Tan kwam nog even over de tong, vanwege de kritische uitspraken die Beau van Erven Dorens over hem heeft gedaan in de Volkskrant. Wilfred Genee: “Wat ik wel goed vond aan Beau in dit interview ook is dat hij eigenlijk zegt wat wij ook zeiden. Hij had die afscheidsweek van Humberto niet aangenomen.”

René van der Gijp: “Dat had níemand gedaan. De enige die dat gedaan had was Louis van Gaal zo’n week. Nee, die had een hele maand gedaan. Een hele maand in teken van Louis van Gaal. Dan alleen maar mensen aan tafel die over Louis van Gaal praten en met nummertjes die alleen maar over Louis van Gaal gaan.”

Kutzender

Nu verhuizen de mannen naar Veronica. Derksen: “Ik heb wel eens gezegd: we gaan van de ene naar de andere kutzender. Hawaii Five hebben ze en dan drie of vier afleveringen achter elkaar. Topserie. Op RTL 7 was er buiten wat wij deden niet zo veel dat mij interesseerde en Veronica kijk ik ook nooit, behalve Hawaii Five.”

René van der Gijp: “Bestaat er een kans, Wilfred, want ik weet dat jij erom gevraagd hebt, dat wij dan STOP! Politie meenemen? Daar ben ik wel heel erg aan gehecht. Ha ha ha.”

Derksen: “Ja, die Marco heeft wel iets moois achtergelaten.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen