VI-heren zwaaien af met kritiek op Erland en Humberto

Geplaatst op Mon 16 Jul 2018 om 9:05

Erland Galjaard en Humberto Tan waren zondagavond nog één keer de klos bij de mannen van Voetbal Inside. Ze kwamen over de tong in de allerlaatste aflevering van hun WK-talkshow VI Oranje Blijft Thuis. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Door kritiek te leveren op Galjaard en Tan veroorzaakte Johan Derksen eind vorig jaar een rel van ongekende proporties binnen RTL. Nog geen jaar later, gisteren dus, waren ze voor het allerlaatst te zien op de zender.

Met het vertrek van Voetbal Inside stort RTL-zender RTL 7 volledig in en dat is volgens Derksen te wijten aan Galjaard. “Wij wilden niet weg, maar Erland Galjaard heeft steeds tegen de directeur Sven gezegd: ‘Ik zie John elke dag, die gasten bluffen, want John wil ze helemaal niet hebben.’ Daardoor kreeg Sven niet de juiste informatie.

RTL nam de eisen van de heren niet serieus en had een gentleman’s agreement met De Mol. Daardoor geloofde de zender niet dat het VI-trio daadwerkelijk met de mediatycoon onderhandelde. “Voordat ze wisten wat er gebeurde, waren we inderdaad weg, want we bluften helemaal niet.”

Derksen: “Eigenlijk heeft Erland Galjaard het op zijn geweten dat wij weg zijn bij RTL, waar wij helemaal zelf niet weg wilden. Dat is de enige echte waarheid. Erland staat nou diskjockeytje te spelen, maar laat wel 7 zonder Voetbal Inside achter. Al komt er wel een nieuwe Voetbal Inside heb ik gehoord.”

Tan

Ook Humberto Tan kwam nog even over de tong, vanwege de kritische uitspraken die Beau van Erven Dorens over hem heeft gedaan in de Volkskrant. Wilfred Genee: “Wat ik wel goed vond aan Beau in dit interview ook is dat hij eigenlijk zegt wat wij ook zeiden. Hij had die afscheidsweek van Humberto niet aangenomen.”

René van der Gijp: “Dat had níemand gedaan. De enige die dat gedaan had was Louis van Gaal zo’n week. Nee, die had een hele maand gedaan. Een hele maand in teken van Louis van Gaal. Dan alleen maar mensen aan tafel die over Louis van Gaal praten en met nummertjes die alleen maar over Louis van Gaal gaan.”

Kutzender

Nu verhuizen de mannen naar Veronica. Derksen: “Ik heb wel eens gezegd: we gaan van de ene naar de andere kutzender. Hawaii Five hebben ze en dan drie of vier afleveringen achter elkaar. Topserie. Op RTL 7 was er buiten wat wij deden niet zo veel dat mij interesseerde en Veronica kijk ik ook nooit, behalve Hawaii Five.”

René van der Gijp: “Bestaat er een kans, Wilfred, want ik weet dat jij erom gevraagd hebt, dat wij dan STOP! Politie meenemen? Daar ben ik wel heel erg aan gehecht. Ha ha ha.”

Derksen: “Ja, die Marco heeft wel iets moois achtergelaten.”

Foto: RTL
36 Reacties op “VI-heren zwaaien af met kritiek op Erland en Humberto”


 1. Zomaar

  De heren hebben kijkcijfers waar Studio sport zich rot voor zou schamen.

 2. Wolter

  Vreselijke zure kerels geworden. Geldwolven. Bah. En er keek niemand.

 3. Peter

  Heerlijk programna. Scoorde veel beter dan Tan op dat tijdstip.

 4. Peter

  Veronica heeft een kijkcijferkanon in huis gehaald.

 5. Hijgje Huigstra

  De heertjes zijn wel érg vol van zichzelf, he?
  Hoogmoed komt voor den val, heren! Pas maar op, je bent zo geliefd als je laatste hit. Zou wel eens als ‘n boemerang in je smoeltje terug kunnen komen, die arrogante superieure houding.

 6. Peter

  Haha al die huzarenbekjes die afgeven op VI haha zitten met zo’n O-mondje

 7. Hijgje Huigstra

  Zomaar
  Mon 16 Jul 2018 om 9:08

  Nou, appelen en peren, nieuwsuur en de honeymoonkwis, Sesamstraat en Max geheugentrainer.

 8. herbert

  Ze hebben vaak kritiek op anderen, veelal zit daar wel een kern van waarheid in. Echter valt me ook op dat met deze transfer ze wel erg vaak laten blijken dat ze hun programma echt heel bijzonder vinden. Het is een tafel met een camera erop en mannetjes die over voetbal praten. Koffietijd voor mannen, heel veel meer is het niet. Met een Gordon recept; altijd ten koste van anderen. En dan heel hard lachen daarom. Het televisie technisch niet bijzonder of origineel. Het zijn cartooneske figuren die kroegpraat op tv laten zien. Soms grappig. Das alles.

 9. Buba

  Heerlijk even geen Derksen nieuws de komende weken.

 10. b

  Ongenuanceerd even lol maken op het randje en soms erover , prima toch. Er werd meer over gepraat dan er werkelijk gekeken werd. RTL7 was en is niets en dat geld ook voor Veronica en daar veranderen de heren niets aan.

 11. chris

  Misselijke mannetjes. Gefeliciteerd de Mol met je aanwinst, waarna je zelf waarschijnlijk niet naar kijkt. Money, money, money

 12. Karel

  Een grotere lafaard,fantast en hypocriet als Derksen moet nog geboren worden.

 13. kees

  De sleet zit erop bij het VI-trio. Steeds dezelfde maniertjes, zelfde verhalen met Genee als sluwe aangever. En dan in de slotuitzending een trap na tegen Galjaard.

  Opvallendste nieuwtje in de laatste uitzending was de opmerking van Johan dat RTL7 volgend seizoen doorgaat met voetbalpraatprogramma. Interessant…een tafel met serieuze voetbaljournalistiek wat kwa sfeer ligt tussen het saaie Studio Voetbal en het ongenuanceerde VI-trio zie ik als een vervanger met potentie.

 14. lopi

  Zonder eredivisie beelden en 2de elftallen die NLse clubs uitschakelen in de El, wordt een opvolger niks. Knap dat Nolles betere kijkcijfers haalt dan Genee vorig jaar. Zeker met dit weer.

 15. kees

  Eredivisie beelden kun middels licentie gewoon kopen. BV totaal 5 minuten tegen bepaald bedrag.

 16. Tim20 MJ

  Een nieuwe versie van Voetbal Inside lijkt me dodelijk. Krijg je hetzelfde effect als bij de nieuwe Top Gear. Het gouden trio gaat aan de slag bij de concurrent, de oude zenderbazen proberen het met een nieuw trio en na één seizoen krabbelen ze maar weer gauw terug. VI zal op Veronica gewoon hun vaste kijkers behouden, al moet ik wel bekennen dat het trucje inderdaad een beetje voorspelbaar begint te raken. Na vier jaar moeten de mannen maar voor goed aftaaien, dan kan Wilfred nog even door met z’n talkshow die, hopelijk voor hem, in 2019 wel gaat slagen.

 17. Ron

  Waardig einde en helemaal op zijn VI’s, niets mis mee. Op naar Veronica. 10 augustus is het al zover.

 18. Dennis

  Zien we Jan Boskamp ook weer terug bij Veronica Inside als vaste gast?

 19. Jannus

  Alles dat naar Talpa gaat mislukt.
  Of het nu Talpa is of Veronica, een deel zal zeker afhaken en dan is het de vraag of het commercieel iets oplevert

 20. SOLANGE

  Lache met Wilfred en Gijp Derksen zegt precies wat het Nederlandse publiek wil horen alleen Boskamp is een lafaard die durft niet voor zn mening uit te komen

 21. Flip de Beer

  Zet M op de sport. Verfrissend!

 22. anonymous

  Ik zal als kijker niet meeverhuizen naar Veronica.
  Voor mij heeft dit trio nu afgedaan.

 23. Hannah

  Heel heftig dit hoor!
  Johan Derksen vertelt dat Erland Galjaard zijn eigen directeur Sven Sauve in slaap heeft gesust met de woorden dat de VI-mannen echt niet zijn benaderd door John de Mol en dat het allemaal niet zo’n vaart zou lopen. Erland die iedere week met John luncht (ook toen hij nog bij RTL zat) wist beter. Ook Marco Louwerens (nu Talpa) liet als RTL7-directeur de contracten met de drie heren lang liggen en nam geen besluit. Beide mannen, Erland en Marco, hebben in het belang van SBS/De Mol gehandeld destijds en niet in het belang van hun eigen werkgever. En drie keer raden waar Erland nu wekelijks rondloopt inmiddels. Juist ja, Talpa.

 24. ArnieAlberts

  Tim20MJ: Doet mij denken aan dat Life4You-aftreksel op SBS6 met Dirk Zeelenberg en Kim-Lian.

 25. Joop55

  De kijkcijfers waren belabberd slecht, evanals het niveau, mag hopen dat ze de magie weer terug krijgen bij Veronica.

 26. Bart

  @Joop55 De kijkcijfers waren prima. Zeker voor in de zomer en voor op dat tijdstip. Zeker voor na meerdere herhalingen en ook nog eens de wedstrijden en analyses direct met beeld op een andere zender. De kijkcijfers waren structureel hoger dan die van Tan en die zat midden in het seizoen

 27. Laurens

  @Bart; eens, al zag je aan alles dat ze er geen zak aan vonden. Was soms echt rekken om de uitzending vol te krijgen. Niet te hopen voor Twan dat dit on september voor hem ook zo is.

 28. xandertje

  @Hanna: als dat zo is dan moeten ze aangeklaagd worden. En dat meen ik serieus, ze hebben dan willens en wetens hun werkgever RTL ernstig benadeeld met het idee niks te doen om zodoende zelf over te steken naar Talpa. Ik denk dat je daar bij de rechter wel een verhaal hebt.

 29. Pretext

  Anonymous 11:44, volgens mij keek jij nooit VI maar ben je gewoon een rtl late night fan.

  En Joop, jij heb niet zoveel verstand van tv en seizoenen. Het is heel logisch dat een programma als vi ongeveer tussen de 450k – 600k kijkers heeft rond deze periode. Nederland deed niet mee, dus kun je never nooit zoveel kijkers krijgen. Daarnaast had rtl summer night, vorig jaar ook zoveel kijkers met Beau, dat terwijl Beau populairder was dan tan. Dus je praat onzin, en bent een rtl late night fan.

 30. Een Ander geluid

  Met een kleine reset kan het programma jaren vooruit. Terug naar het voetbal en komt er vanzelf een reden voor kritiek. Nu geeft men kritiek om de kritiek. Dit komt vanzelf wel weer aan de hand van het voetbal.

 31. Insider

  Bull ! Erland heeft hier niets mee te maken. Sauve probeert zijn straatje schoon te vegen. Was al lang van plan om salaris van deze VI heren aan te pakken om zijn bonus veilig te stellen. Slangenkuil. Nare en enge mannetjes allemaal.

 32. ;)

  @Insider, de woorden van Johan kloppen wel degelijk.

  Ik schrijft dit omdat het me enorm irriteert dat hier regelmatig reacties geschreven worden die de waarheid totaal verdraaien. En soms hoor je ze zelfs terug in de wandelgangen, erg kwalijk.

 33. Insider 2

  @;) Nonsense. Erland was al lang niet meer met VI en de operatie bezig toen dit speelde. De directie wilde dure contracten lozen en zich klaar maken voor reorganisatie. En dan nu huilie huilie doen en de schuld even bij Galjaard in de schoenen schuiven. Ik weet 100% zeker dat Erland niets met de onderhandelingen te maken heeft gehad.

 34. Bart

  @Laurens Sommige uitzendingen waren vermakelijk. Sommige waren goed en andere minder. Als ik er over ging bij RTL dan was ik niet aan nog een VI Oranje serie begonnen.

 35. Remi

  Ik denk niet dat we een Ryanne van dorst gaan terugzien.

  … Want eehh … ‘het’ (zoals ik ‘t maar even omschrijf)
  voegde niet echt iets toe. Om het voorzichtig uit te drukken.

 36. Jordao

  Heel zielig en goedkoop om over de rug van Tan hem nog maar eens belachelijk te maken. Moeten nog even scoren…..Als je dat nog nodig moet hebben…tsja…Dat men dit allemaal zo grappig vindt zal de IQ ook niet verder reiken dan 50

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.