Beau vond zelffelicitatieweek Humberto Tan ‘misplaatst’

RTL 4-ster Beau van Erven Dorens heeft met kromme tenen gekeken naar de zelffelicitatieweek waarmee Humberto Tan afscheid nam van RTL Late Night. Dat zegt de presentator dit weekend in Volkskrant Magazine. Eigenlijk vond iedereen behalve Humberto Tan die zelffelicitatieweek behoorlijke ijdeltuiterij. Avond aan avond werd de presentator overladen met complimenten door special guests en zongen willekeurige artiesten speciale liedjes waar de presentator om moest huilen.

Van Erven Dorens vond het ook niet om aan te zien. “Kijk, ik heb ook met verbazing naar die afscheidsweek gekeken en daar niks van begrepen. Want waar gaat het nou in godsnaam over? Je maakt jarenlang een show, en op een gegeven moment is die niet meer succesvol, en dan ga je een week lang feestvieren. Vooral dat toezingen door André Hazes jr. waar Humberto emotioneel van werd. Natuurlijk huil ik ook veel op televisie, maar dit was gewoon misplaatst.”

Die zelfverheerlijking had Van Erven Dorens nooit toegestaan. “Ik had het sowieso geweigerd. Ik heb mijn portie gehad. Ik vind het interessant wat ik doe, maar ik zie mezelf niet als god’s gift to television.”

Overigens liet Van Erven Dorens deze kritiek vorige maand ook al horen in VI Oranje Blijft Thuis. Hij gaf toen aan dat hij de ‘Humberto-verheerlijking’ te ver vond gaan.

In die uitzending pakte hij Wilfred Genee ook aan om de ‘harteloosheid’ van hem en zijn collega’s. Cabaretier Youp van ’t Hek moest er in zijn column vervolgens weer hartelijk om lachen dat iemand van Boulevard zich ineens opwerpt als ‘fatsoensrakker’.

Van Erven Dorens: “Ja, Youp, Youp, Youp. Ik vind dat hij echt een beetje over the hill is. Ik kan af en toe wel om hem lachen, maar het zijn zoveel open deuren die worden ingetrapt.

De presentator vertelt in de krant ook nog dat hij het een teleurstelling vond toen Erland Galjaard hem passeerde voor de opvolging van Tan, maar dat dat vrij snel als een soort bevrijding voelde.

Het Volkskrant-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen