René van der Gijp vindt dat RTL slecht gemanaged heeft

Geplaatst op di 31 jul 2018 om 13:15

René van der Gijp vindt dat RTL slecht management te verwijten valt. Het is de reden dat hij en zijn collega’s van VI zijn overgestapt naar Veronica. Dat zegt de voetbalanalist in Veronica Magazine. RTL heeft het VI-trio door een blunderende Erland Galjaard naar de concurrent zien overstappen, waardoor RTL 7 nu instort. “We hadden al zes jaar hetzelfde contract. Wij hebben iets meer geld gevraagd omdat het waarschijnlijk het laatste contract zou worden na tien jaar, het houdt een keer op.”

De geëiste salarisverhoging was ‘echt peanuts’, aldus Van der Gijp. “Nou, die mensen pleurden bijna van hun stoel. Alsof we een oneerbaar voorstel deden. Daar begrepen wij niks van. Ze hebben de boel echt slecht gemanaged.”

RTL was bovendien erg hooghartig, aldus Van der Gijp. “Als wij met z’n drieën bij de leiding zaten, dan was het ook altijd van: ‘Ja, de kijkcijfers lopen terug, de sponsoring gaat niet best, jullie publiek wordt steeds ouder…’ Ik had weleens de neiging om te vragen: waarom stoppen jullie dan niet?

Wilfred Genee: “RTL heeft ook nooit tegen ons gezegd: we waarderen het programma enorm en we vinden het hartstikke leuk dat we het nog steeds met jullie kunnen maken. We moesten bijna dankbaar zijn dat we het programma mochten maken. Beetje apart wel.

Lees ook:
Zo ging het mis tussen VI en RTL; Erland haatte Wilfred (15 juni)
John de Mol schond gentleman’s agreement met RTL (22 juni)
Johan Derksen: ‘Het is zo dom van RTL’ (18 juli)

Foto: RTL
29 Reacties op “René van der Gijp vindt dat RTL slecht gemanaged heeft”


 1. Poep

  Ga anders nog een keer op Anny Schilder liggen.

 2. Pim

  Begint n beetje als Calimero te klinken

 3. Curryworst

  En in de wandelgangen van SBS zullen ze Erland volgend jaar weer tegen het lijf lopen.
  Wat zal er een ijzige stilte hangen bij het koffieapparaat.

 4. maatje te groot

  Tja RTL gaat ten onder aan hun grootheidswaanzin..

 5. HalloJumbo

  Voetbal Inside gaat maandag en vrijdag van 20:30 tot 22:30 duren. Ik heb dit van een insider.

  U las het hier.

 6. HalloJumbo

  *Veronica Inside

 7. Deadly Viper

  Denk eerder dat de VI heertjes ten onder gaan aan hun grootheidswaanzin en hun negatief gel*l steeds.

 8. Dr phil

  Hij heeft nu al spijt sorry je mag niet meer terug komen

 9. Peter

  Geweldig programma. RTL heeft geblunderd bij het leven.

 10. Wolter

  Zielig figuren zeg. Nog steeds zeuren. Hoop dat jullie volledig mislukken.

 11. Coeus

  Hoe werkt dat bij RTL: dat programma wordt in het programmaschema gezet, met hetzelfde bedrag als het voorgaande seizoen. Dat is een lastige puzzel, dus iedereen is blij als het is ingevuld. Dan vragen die mannen ineens meer geld, waardoor er per aflevering ruim 1000 euro bijkomt. Dan klopt het schema dus niet meer en moeten ze weer gaan puzzelen. Daar zit niemand op te wachten, en dan krijg je zo’n reactie.

 12. robb

  Ze hebben al spijt voor ze zijn begonnen.

 13. Wolter

  Deadly Viper, dat denk ik ook. Mensen kunnen het wel eens totaal uitkotsen….wil niet zeggen dat alles slaagt wat John doet.
  Genoten van Nadia.
  Talpa waardeloos.
  Veronica deed het weer slecht.

 14. anoniem

  Wat zien die BN-ers er tegenwoordig toch vreemd uit… :-S

 15. Dus.

  Ik heb het gevoel dat ze het extra duidelijk willen maken dat ‘ze niet vanwege het geld zijn overgestapt’

  Dit is artikel zoveel..

 16. Lies

  @Dus: overgestapt voor het geld idd.

 17. marcovdw77

  Nou weten we het wel, dat gehuilde huilie over RTL steeds. Jullie hebben nou toch lekker je zakken kunnen vullen met dat oeverloze gelul. Hou er dan lekker over op joh, het is nou ook weer niet zo bijzonder hoor. Koffietijd voor mannen, meer is het niet.

 18. ycheweiz

  Het gaat , net als bij een huwelijk, om waardering.

 19. Deadly Viper

  Volgens mij kregen ze waardering genoeg met hun salaris.

 20. Laniakea

  Volgens mij is hier toch iets anders aan de hand: waar een wil is, is altijd een weg, lijkt mij.
  Dit zijn de twee belangrijkste reden voor de breuk:

  1. Het gaat niet goed met RTL en dit zou op de langere termijn ook afstralen op het VI-trio. Tijd om het schip te verlaten dus. En daarom vraag je een bedrag wat RTL niet wil (of kan) betalen (in tijden van bezuinigingen). Het trio heeft nooit werkelijk de intentie gehad om bij RTL te blijven.

  RTL andersom ook niet:

  2. Het ging ook niet erg goed meer met het programma VI. Veel negatieve publiciteit, veel mensen walgen er zelfs van en zoals in het stukje staat haakt de kijker gewoon langzaam af. Het gaat niet eens snel, maar het gebeurt wel. De sponsors staan ook niet meer in de rij. RTL is intern maar wat blij dat ze van dit hoofdpijn dossier af zijn en niet dagelijks het commentaar van deze bekende werknemers in de krant lezen.

  De aankoop van John de Mol is niet verstandig geweest. Het programma speelde vaak op de man en krijgt die bal komend seizoen hard terug. Je kunt wachten op de stukjes op deze site en in de media over teruglopende kijkers en opmerkingen dat de sleet er op zit.

  Johan Derksen had na afgelopen seizoen moeten stoppen met het reguliere programma, Van der Gijp had Champions League-analist moeten worden, wellicht naar Ziggo moeten overstappen en Wilfred Genee had dan misschien toch bij RTL kunnen blijven. Dan was het gouden VI-trio door de voordeur vertrokken. Nu kleeft er iets aan ze. Zie de opmerkingen onder dit bericht: ineens zijn ze zakkenvullers en dat imago werkt in Nederland altijd tegen je.

  Heel jammer, want een gouden trio is het natuurlijk wel met Derksen als de absolute aanvoerder. Met dit maffe programma hebben ze echt wel iets op de kaart gezet. Ze hadden van die geweldige status moeten profiteren en incidenteel iets met elkaar moeten doen. Maar nu zijn de drie mannen tot elkaar veroordeeld. Voor vier jaar in theorie. Maar zolang gaat het niet duren.

 21. StefanV

  Ik begin een beetje moe te worden van het voortdurende natrappen van dit trio in de richting van RTL. Het is net alsof ze helemaal geen zin hebben in hun avontuur bij Veronica. De verongelijktheid over hun vertrek bij Veronica lijkt te overheersen.

 22. BSL

  Word je daar nu AL moe van StefanV? Dit doen ze toch al jaren en jaren met iedereen die ook maar 1 lettertje verkeerd over ze zegt! Die het ook maar in zijn hoofd haalt om 1 verkeerd woord over Gijp of Derksen te zeggen.

 23. Bart

  @Deadly Viper Jij gaat anderen verwijten negatief te zijn?
  Je doet op deze site niet anders.

 24. Snoepsoes

  Hij valt in herhaling. Doen zijn “grappen” trouwens ook. Ze zijn inmiddels aardig voorspelbaar. John, veel plezier ermee. Ik denk dat de houdbaarheidsdatum inmiddels wel in zicht komt.

 25. Flip de Beer

  M op het voetbal!

 26. chris

  Zij hadden nog iets meer geld gevraagd, dus rupsjes nooit genoeg.

 27. Kaaskijker

  Ze hadden best wel veel geld meer gevraagd. Meer dan een ton per persoon er bovenop. Dat is inderdaad nog steeds niet het salaris van de bekende RTL-sterren maar ze krijgen nog steeds het dubbele van de Balkenendenorm.

  Daarnaast liepen de kijkcijfers ook licht terug en er kijkt een relatief ouder mannelijk publiek naar maar dat mag op een “mannenzender”, vind ik. Maar gedurende de laatste reguliere uitzendingen merkte je hoe wenig vernieuwend het was. En geen frisse nieuwe gezichten aan tafel. Het kampioenschap van PSV: niemand aan de tafel, niemand op facetime, geen felicitaties. Zeikerig sfeertje tussen de 3 heren. Maar Jan Boskamp met zijn eeuwige Feyenoord wel. Daar had de redactie zwaar punten laten liggen.

  Door Johan Derksen heeft het programma ook veel vijanden gekregen, sommigen waarderen dat maar het heeft ook zijn tol.

  Op ook Twitter merk je dat de buzz of urgentie tot kijken minder is geworden. Het leeft minder.
  Veronica Inside, tja netjes de kijkcijfers afwachten natuurlijk maar ik heb twijfels. Ik vind het na 15 jaar ernaar gekeken te hebben niet meer zo leuk. Het moet over perikelen in het voetbal gaan en niet tot vervelens toe over Sylvana Simons.

  Bij Studio Voetbal mag Tom Egbers ook wel vervangen worden, maar goed dat is een ander verhaal.

 28. TopShow

  Heerlijk nog 9 dagen en dan ze zijn er weer!
  Niet op 7 …. maar op 8 !!!!

 29. Henk

  @Lanikea, vd Gijp heeft Ziggo af zitten zeiken. Die zitten niet op die eikel te wachten. Bij Rondo hebben ze geen behoefte aan verhalen over sexclubs en bij de voetbalwedstrijden hebben ze liever analisten die ook iets zinnigs over voetbal kunnen zeggen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.