René van der Gijp vindt dat RTL slecht gemanaged heeft

René van der Gijp vindt dat RTL slecht management te verwijten valt. Het is de reden dat hij en zijn collega’s van VI zijn overgestapt naar Veronica. Dat zegt de voetbalanalist in Veronica Magazine. RTL heeft het VI-trio door een blunderende Erland Galjaard naar de concurrent zien overstappen, waardoor RTL 7 nu instort. “We hadden al zes jaar hetzelfde contract. Wij hebben iets meer geld gevraagd omdat het waarschijnlijk het laatste contract zou worden na tien jaar, het houdt een keer op.”

De geëiste salarisverhoging was ‘echt peanuts’, aldus Van der Gijp. “Nou, die mensen pleurden bijna van hun stoel. Alsof we een oneerbaar voorstel deden. Daar begrepen wij niks van. Ze hebben de boel echt slecht gemanaged.”

RTL was bovendien erg hooghartig, aldus Van der Gijp. “Als wij met z’n drieën bij de leiding zaten, dan was het ook altijd van: ‘Ja, de kijkcijfers lopen terug, de sponsoring gaat niet best, jullie publiek wordt steeds ouder…’ Ik had weleens de neiging om te vragen: waarom stoppen jullie dan niet?

Wilfred Genee: “RTL heeft ook nooit tegen ons gezegd: we waarderen het programma enorm en we vinden het hartstikke leuk dat we het nog steeds met jullie kunnen maken. We moesten bijna dankbaar zijn dat we het programma mochten maken. Beetje apart wel.

Lees ook:
Zo ging het mis tussen VI en RTL; Erland haatte Wilfred (15 juni)
John de Mol schond gentleman’s agreement met RTL (22 juni)
Johan Derksen: ‘Het is zo dom van RTL’ (18 juli)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen