Edwin Diergaarde: ‘3FM-dj’s voelen zich iets te groot’

Geplaatst op di 31 jul 2018 om 12:30

Bij het NPO 3FM van nu zitten dj’s die te veel denken dat ze echt grote namen zijn, maar dat niet waarmaken. “En ja, daar trappen luisteraars niet in, die voelen dat“, zegt Radio 10-dj Edwin Diergaarde in de podcast van Patrick Kicken, meldt Radiofreak.nl. Diergaarde denkt dat het afgegleden 3FM nooit meer zo groot gaat worden las vroeger. “Het is begonnen met een aantal bekende namen die zijn weggegaan. Vervolgens zijn ze muzikaal gezien iets totáál anders gaan doen dan dat ze daarvoor deden.”

Daardoor zijn zoveel mensen weggelopen, meent Diergaarde. “Die hebben inmiddels hun plek gevonden bij, denk ik, Radio 2. En die luisteraars keren niet meer terug naar 3FM.

3FM moet zich nu maar richten op het vervullen van zijn publieke taak, in plaats van een populair radiostation proberen te zijn, vindt hij. Hij vindt het 3FM van nu muzikaal gezien te veel lijken op Radio 538. “Ze draaien te veel hits.”

Ik denk dat je je als 3FM gewoon weer helemaal moet gaan focussen op nieuwe muziek. Nederlandse bands ontdekken en niet meer hopen dat je tien procent marktaandeel gaat halen, want dat gaat niet meer gebeuren.”

NPO 3FM heeft recent zijn laatst overgebleven grote naam verloren. Domien Verschuuren koos voor een overstap naar Qmusic. De nieuwe ochtendspits-dj van de zender is Sander Hoogendoorn.

Foto: Radio 10
26 Reacties op “Edwin Diergaarde: ‘3FM-dj’s voelen zich iets te groot’”


 1. Doh

  Ik heb zomaar het idee dat zijn kin zich ook te groot voelt.

 2. wauter

  Dier heeft gewoon gelijk.

 3. Daan

  Wie?

 4. Tom

  Ex TROS
  Stem Ik Vertrek

  Vangt 2x dan PO DJ

 5. Barend-Jan Zwartkijker

  Laat DJ’s lekker alleen plaatjes draaien. Ze zijn sinds jaar en dag niet grappig en g3ilen te veel op hun eigen stem. Vooral die Gerard Ek(streem)dom is om kotsmisselijk van te worden, in 1 minuut spuugt ie er 60 “taalgrapjes” uit. Gemiddelde DJ is ook oliedom, niet gehinderd door enige kennis bemoeit zich overal mee. Hou gewoon lekker je treiter en draai wat muziek.

  En indien je toch oliedom bent, gebrek aan humor hebt, over alles een mening hebt of ergens mee wil bemoeien kan je ook een fake profielnaam aannemen en de hele dag reageren op artikeltjes van media courant. Whahahahaa….

 6. Ron

  Spijker op zijn kop verhaal. Helemaal mee eens.

 7. HalloJumbo

  René Verkerk bij Radio 10 is wel een eindbaas.

 8. Coeus

  Mensen luisteren niet naar radio voor de muziek. Een groot misverstand.

 9. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Leuke foto van Edwin Diergaarde

 10. Rogier

  3FM is de laatste weken best fijn om naar tel uitwerken anders! Ben juist bij 10 weggegaan!!

 11. Ron

  @Coeus: voor wat luisteren ze dan naar de radio? Wat een kul argument trouwens…

 12. Bart

  Diergaarde heeft het helemaal bij het juiste eind. Behalve over Domien. Is nooit een grote naam geweest en zal dat ook nooit worden.

 13. By the way

  Het wordt gewoon tijd dat er gewoon wat radiozenders verdwijnen in ons land. Kwaliteit voor kwantiteit.

 14. valerie

  Helemaal mee eens, met uitzondering over Domien Verschuren want dat is juist geen grote naam en een van de non-talenten die 3FM om zeep heeft geholpen. Bij Q gaat het ook niets worden met hem.

 15. Erik

  Klopt, die Domien was zwaar overschat. Hij bakte er niks van en voelde zich GOD!

 16. StefanV

  DJ’s, kennelijk inclusief Edwin Diergaarde, vinden zichzelf veel te belangrijk. Het probleem van 3FM is de muziekkeuze: te veel crap waarmee je luisteraars wegjaagt.

  Het klopt dat 3FM zich meer op nieuwe muziek moet richten; ze lopen te vaal achter de feiten aan. Maar wat een stuitende bekrompenheid om de woorden “nieuwe muziek” onmiddellijk te laten volgen door “Nederlandse bandjes”.

  Als je écht iets wilt doen met nieuwe muziek en écht baanbrekend wilt zijn, pluk je *overal* de nieuwe muziek vandaan en beperk je jezelf niet tot Nederland en tot bandjes.

 17. Ano Nymous

  Bij Radio 2 hebben ze het wel door

  Aandacht voor alle genres. Nummers volledig draaien, DJ’s met kennis van muziekgeschiedenis en op de hoogte van nieuwe muziek…

 18. Bart

  @StefanV Het ligt niet alleen aan de muziek. Voor een groot deel ligt het ook aan de dj’s.

 19. Otto Groeneveld

  3FM is überhaupt nooit iets geweest, vroeger was er niets anders. Zelfs de grote piratenzenders, Decibel Amsterdam, Hofstad Den Haag, Randstad radio Rotterdam, Keizerstad Nijmegen, enz, werden toen fanatiiek vervolgd anders had sowieso niemand naar die ellende van Hilversum 3 geluisterd. Maar even wat anders, belachelijk dat een programmamaker als Robert Feller weg moest bij 10 en dat een eikel als Van Nieuwenhuizen op 10 kan draaien, wat is die gozer slecht kan net als Eric de Zwart alleen maar stijgers en daalers voorlezen. Trouwens Diergaarde is ook niets bijzonder die zou ik lekker in de avond of ergens in de nacht zetten.

 20. Ron

  @Bart: neen, het is voor het overgrote deel het zeer matige en niet consistente muziekbeleid. Wie er ook zit in de programmering, het maakt niet uit. Bij 3 FM moet het ten alle tijden om de muziek gaan en niet om de poppetjes. Dat is bijzaak. Net zoals StuBru dat doet geen ego’s gewoon een relevante toevoeging aan de muziek die gedraaid wordt en dat leidend laten zijn.

 21. Bart

  @Ron Daar ben ik het mee eens. Dat weet je. Alleen gaat het bij 3FM al heel lang wel om de poppetjes. Nu ze alweer de nieuwe weg in gaan slaan ook weer.

 22. Ron

  @Bart: het is nog onbekend welke weg ze in slaan, maar als ze daar gewoon mee door gaan is dat dom en verwacht ik geen betere luistercijfers….

 23. Joop55

  Zal wel in opdracht van de grote roerganger der medialand zijn gezegd, zelf presteerd Diertje geen ene flikker op Radio 10, de zender van zogenaamde gezelligheid.

 24. Dries Eff Em

  Hij heeft helemaal gelijk

 25. J

  Ron 18:55. slaat de spijker op z’n kop en vat de oplossing in één zin samen:

  “Net zoals StuBru dat doet geen ego’s gewoon een relevante toevoeging aan de muziek die gedraaid wordt en dat leidend laten zijn.”

  Blijft mij echt een raadsel waarom geen enkel station dat in Nederland doet.

 26. StefanV

  @Bart 17:36 – Ik sluit me aan bij wat Ron (18:55) zegt.

  @Ano Nymous 17:12 – Radio 2 scoort goed, maar ook daar is het nodige voor verbetering vatbaar. Steeds meer mensen storen zich aan het grijsdraaien van middelmatige Nederlandse muziek. Radio 2 kiest bizar vaak een Nederlandse track als Topsong en heeft steevast een rijtje Nederlandse tracks die ze wekenlang grijs blijven draaien. Daar zit te veel generieke meuk tussen.

  Wat nieuwe muziek betreft, kunnen Radio 2 en 3FM het allebei nog stukken beter doen. Ze zitten er onvoldoende bovenop en gaan te vaak voor de gemakkelijke keuzes. Juist van de publieke omroep zou je verwachten dat ze wat vaker gaan voor de gedurfde, creatieve nummers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.