Edwin Diergaarde: ‘3FM-dj’s voelen zich iets te groot’

Bij het NPO 3FM van nu zitten dj’s die te veel denken dat ze echt grote namen zijn, maar dat niet waarmaken. “En ja, daar trappen luisteraars niet in, die voelen dat“, zegt Radio 10-dj Edwin Diergaarde in de podcast van Patrick Kicken, meldt Radiofreak.nl. Diergaarde denkt dat het afgegleden 3FM nooit meer zo groot gaat worden las vroeger. “Het is begonnen met een aantal bekende namen die zijn weggegaan. Vervolgens zijn ze muzikaal gezien iets totáál anders gaan doen dan dat ze daarvoor deden.”

Daardoor zijn zoveel mensen weggelopen, meent Diergaarde. “Die hebben inmiddels hun plek gevonden bij, denk ik, Radio 2. En die luisteraars keren niet meer terug naar 3FM.

3FM moet zich nu maar richten op het vervullen van zijn publieke taak, in plaats van een populair radiostation proberen te zijn, vindt hij. Hij vindt het 3FM van nu muzikaal gezien te veel lijken op Radio 538. “Ze draaien te veel hits.”

Ik denk dat je je als 3FM gewoon weer helemaal moet gaan focussen op nieuwe muziek. Nederlandse bands ontdekken en niet meer hopen dat je tien procent marktaandeel gaat halen, want dat gaat niet meer gebeuren.”

NPO 3FM heeft recent zijn laatst overgebleven grote naam verloren. Domien Verschuuren koos voor een overstap naar Qmusic. De nieuwe ochtendspits-dj van de zender is Sander Hoogendoorn.

Foto: Radio 10

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen