Johan Derksen: ‘Het is zo dom van RTL’

Johan Derksen vindt het ongelooflijk dom van RTL dat ze hem en zijn collega’s van Voetbal Inside hebben laten gaan. Dat zei hij dinsdagavond in een BN’er-rubriek in EenVandaag. RTL 7 ligt volledig op zijn gat door het vertrek van de mannen van VI. “Het is zo dom van dat RTL om ons te laten lopen. Ik zal je vertellen: het was lachwekkend. Het ging geloof ik om 40.000 euro per jaar, dat wij erbij wilden hebben, want wij zijn een garantie voor goede kijkcijfers“, aldus de voetbalkenner.

Hij vervolgt: “Wij vonden dat we heel redelijk waren, maar zij deden net alsof we ze een oneerbaar voorstel deden. Erland Galjaard heeft steeds in de directie gezegd dat wij bluffen en dat John de Mol ons niet wil hebben. ‘Ik ken John heel goed’, zei hij. Die directie heeft daar zijn oren naar laten hangen, dus eigenlijk heeft Erland ons weggejaagd.”

De afgelopen weken waren de mannen van VI voor het laatst te zien op RTL met het programma VI Oranje Blijft Thuis. Het was een schizofrene talkshow; soms waren de mannen van VI er met z’n drieën, soms moest Wilfred Genee zijn tafel vullen met andere gasten.

Eén van die gasten was Marianne Zwagerman, die besloot om Derksen te beledigen. “Zo’n vrouw floept dat eruit, want ze wil zichzelf even profileren, even opvallen in het land. Die fame heeft ze dan tien minuutjes. Ik hou me meestal wel aan de feiten en heb ook argumenten erbij.”

Als ze zegt: ‘Ik vind die Derksen een geweldige lul’, dan mag dat, maar als zij zegt, terwijl ik die vrouw nog nooit ontmoet heeft: ‘Volgens mij stinkt die man ontzettend’, dan vind ik dat een beetje een vreemde opmerking.”

Lees ook:
Zo ging het mis tussen VI en RTL; Erland haatte Wilfred (15 juni)
John de Mol schond gentleman’s agreement met RTL (22 juni)
Johan Derksen vindt Marianne Zwagerman stom wijf (23 juni)

Foto: Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen