Wilfred Genee vindt Oranje bij de NOS veel te duur

Geplaatst op Thu 12 Jul 2018 om 14:00

Wilfred Genee vindt het bizar dat de NPO in een tijd van forse bezuinigingen zo veel geld uitgeeft aan het Nederlands elftal. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. De NPO heeft de rechten weggekaapt voor de neus van RTL en SBS voor een megabedrag van maar liefst 900.000 euro per wedstrijd. “Het is een gekke wereld. Dan lees je dat de NOS de rechten heeft gekocht voor het Nederlands elftal. Ik had eigenlijk gehoopt dat wij die weer zouden krijgen bij Veronica“, zegt Genee.

Waar haalt de NPO het geld vandaan, vraagt Genee zich af. “Er wordt nu 60 miljoen bezuinigd op de publieke omroep en dan betalen ze negen ton per wedstrijd. Commercieel kan ik je vertellen dat je daar maximaal vierenhalve ton reclame op kan binnenhalen. Dan leg je er elke wedstrijd vierenhalve ton gemeenschapsgeld op in. Negen ton per wedstrijd: dat soort bedragen zijn toch absurd? Het gaat helemaal nergens meer over.”

NOS-baas Gerard Timmer vindt het allemaal verdedigbaar. “Ik las dat Gerard Timmer ergens zei dat het belangrijk is dat de NOS dat soort wedstrijden uitzendt. Dan denk ik: als je nagaat hoeveel gemeenschapsgeld dat kost, dan vind ik het onzin.”

Ze coveren het prima, hoor. Er liggen wat mensen ‘s avonds te slapen in die stoelen en dat ziet er allemaal hartstikke netjes uit. Nee, dat is flauw. De NOS doet het heel goed. De verslaggeving ziet er heel goed uit, maar vierenhalve ton per wedstrijd weggooien…

Foto: NOS
32 Reacties op “Wilfred Genee vindt Oranje bij de NOS veel te duur”


 1. BEUK DE BOOM

  Het is helemaal niet belangrijk dat de ‘NOS dat soort wedstrijden uitzendt.’ Dit is echt de grootste drogreden aller tijden. Als de NOS geen voetbal uitzendt, dan doet een commerciële zender dat. En dat is net zo gratis voor de kijker als bij de NPO. En net zo goed in beeld gebracht. En net zo goed becommentarieerd.

  De NPO moet BLIJ zijn dat er commerciële zenders bestaan, die feitelijk de taak van de NPO op zich nemen. De NPO/overheid zou moeten zeggen: Veronica, RTL of SBS is een geschenk uit de hemel, want die nemen ons werk uit handen waardoor sport niet gefinanceerd hoeft te worden door de Nederlandse bevolking, maar door reclamegelden.

  De NPO voelt zichzelf zo ontzettend belangrijk dat ze omwille van hun imago minimaal 400.000 euro PER WEDSTRIJD over de balk smijten.

  Tijd voor de politiek om in te grijpen, want dit is een schoolvoorbeeld van mismanagement.

 2. HansrZ

  Ik vind Wilfred Genee veeeeeel te duur bij Talpa. Dat het NED XItal bij de Nos komt en niet bij zijn zender is pure jaloezie. Waar hij komt (de Mol) zijn alle artiesten veel te duur betaald. ten opzichte van de geleverde kwaliteit verdienen deze luitjes hooguit 2x modaal ( en dan mogen ze in de handen knijpen) 750.000 voor Genee zou dus zijn salaris moeten zijn voor 10 jaar

 3. chris

  Weet je wat duur is, de 3 z.g. grappenmakers bij nu nog RTL 4 straks in de stal bij de Mol. Wat je er ook van denkt sport is in goede handen bij de NOS.

 4. OMG

  Dit gaat ook écht helemaal nergens meer over. 800.000 a 900.000 euro per aflevering en daar moet de productie nog bij… In een tijd waar de NPO moet bezuinigen. Dit is met gemak goed voor circa 35 miljoen euro, bijna 10 miljoen per jaar.

  Commerciële sporten horen niet thuis op een Publieke Omroep. Het zou dan ook de taak van de NPO moeten zijn om minder populaire sporten uit te zenden. Laat de Tour de France, Olympische Spelen, EK / WK alles rondom voetbal maar aan de commerciële zenders over.

 5. Whitedog

  Nu heeft deze website zelfs reclame die je niet kunt wegklikken. Klote zooi.

 6. Bart M.

  @Whitedog Installeer AdGuard of Adblocker+ (beide gratis) en je bent van alle (bewegende) reclames af.

 7. Flop

  Veronica heeft dan wel de CL maar als er geen NL clubs meedoen
  dan zullen de kijkcijfers verder dalen.
  Er zijn straks ook wedstrijden om zeven uur en die gaan niet meer
  dan een half mln kijkers halen.

 8. Raaf

  900.000 per wedstrijd ????
  Tel daarbij nog eens die moddervette lonen bij op van die overbetaalde oersaaie ‘analisten) dan zitten we dus dik over 1 miljoen.

  De zoveelste reden om de door en door verziekte en geperverteerde Staatsmedia tot de allerlaatste fragmentje specie van de allerlaatste steen af te breken.
  Dit is een schop onder het klokkenspel van alle Nederlanders.

  1 miljoen euro
  Wow
  Daar kun je complete diersoorten mee redden.

 9. Bart M.

  Sport bij de NOS staat gelijk aan diefstal van belastinggeld. KAPPEN ERMEE!!

 10. Bart

  Genee heeft gelijk. Echt belachelijk dat de NPO hier zoveel gaat betalen.

 11. Donderdag

  Kassa aan reclame inkomsten voor de NOS.

 12. Qwertu

  Dat geld verdienen ze toch voor het grotendeels terug met reclames

 13. OMG

  Nee dat geld verdienen ze dus niet terug (beter lezen mensen, Genee heeft dat juist aangestipt). Sterker nog, de NPO legt minimaal 450.000 per wedstrijd er op toe.

 14. Sander

  @Qwertu
  Heb je dat artikel wel gelezen. Staat toch duidelijk hoeveel ze ongeveer terugverdienen.

 15. Henk K.

  Nooit gedacht dat ik een van de VI honden gelijk zou geven…

 16. weethetbeter

  Genee heeft gelijk , belachelijk dat het bij de NPO uitgezonden wordt ,maar ja ze hebben wel weer een reden om te klagen over geld ik hoor Jan Slagter al weer klagen we hebben geen geld voor producties en serie”s te maken .

 17. mark

  Mislukt figuur die altiijd in de schaduw blijft van de sigarenrook van Derksen. Zelf overbetaald met zo’n 700.000 bij Talpa maar de Mol zet hem zo aan de kant.

 18. Raaf

  1 miljoen per uitzending
  (en dan reken ik de overheadskosten en het gigantische waterhoofd nog eens niet mee)

  Aftikken
  Per wedstrijd
  Je zou kunnen kiezen om een zieltogend verzorgingstehuis op te knappen.
  Dat zou kunnen.
  Maar de Staat heeft graag een Staatsmedia met Staatsambtenaren die kritiekloos amechtig de Staat vereert.
  Daarom zal Rutte nooit in zijn leven 1 kritische vraag voor zijn voeten geworpen krijgen.
  Daarom mag elke dag het dor ijsknaagdier Jinek haar liefde voor Killary Clinton de huiskamers binnen gillen.
  Daarom blijft het al 50 jaar wachten op de allereerste kritische vraag bij Buitenhof.

  1 miljoen per wedstrijd
  Laat het op U inwerken

 19. By the way

  Lulkoek van Genee. SBS kan ook niets verdienen aan de wedstrijden van het Nederlands elftal. Waarom zou je als SBS/Talpa iets willen kopen zonder dat je er geld aan verdient. Ze mogen daar blij zijn dat de NOS het heeft gekocht.

 20. Donderdag

  Bij Veronica max 1 miljoen kijkers maar bij de NOS minimaal 2 miljoen.

  Betekend wel 2x zoveel reclametikken.

  KASSA NOS.

  Dag Genee met je rekensom die niet klopt.

 21. Bert

  Genee praat voor eigen parochie. Als hij bij de PO zou werken zou hij hier niets van zeggen maar toejuichen. Zelf over de € 700.000 per jaar vangen, geld dat wij ook betalen via Ziggo/KPN etc. en via de adverteerders. Alles wat kijkers trekt moet in de ogen van Genee en consorten naar de commerciële omroepen, want is te duur voor de PO. Als je alles wat deze linkmiechels willen naar de CO overheveld zijn er geen kijkers meer voor de PO en ergo ook niet voor de andere, maatschappelijke, programma’s. Programma’s waar de CO geen belangstelling voor hebben.

 22. Ad

  Als er geen commerciële omroepen zouden zijn, zagen we geen voetbal meer, want op basis van wat de NPO wil, is dat niet ‘diepgravend’ genoeg. Ze heeft het nu wel, maar is in feite een noodzakelijk kwaad.

 23. ron

  Wilfred Genee vindt het bizar omdat hij nu weer geen wedstrijd heeft van het Nederlands elftal.
  Had hij bij de nos gezeten dan had je hem niet gehoord.
  Wilfred Genee is de geldwolf van Nederland. Hij verkoopt nog zijn vrouw voor geld als het moet.

 24. Erwin

  Voorlopig het laatste meninkje van Wilfred Genee, op 10 augustus weer verder.

  RTL zou direct na de aflevering van vanavond de stekker eruit moeten trekken. Einde VI Oranje. Morgenavond de Tv Kantine.

 25. Rww

  Heeft talpa inmiddels een deal met fox over de eredivisie rechten?

 26. Henk

  Raaf, het is geen 1 miljoen per wedstrijd. Geen idee waar je die onzin vandaan haalt. Analisten bij de NOS krijgen geen 25.000 of nog meer per avond, dat is zeker een factor 10 lager.
  Het is teveel geld die 9 ton maar liever de NOS dan bv Eurosport die de Tour uitzendt met de overdaad aan reclame.

 27. Bassie

  Inderdaad waanzin

 28. Inside_Hillywood

  Give or take is het 1 miljoen tot 1.2 miljoen per wedstrijd. 900.000 voor de rechten, dan nog de technische realisatie, reiskosten en de presentatoren. Pure geld verspilling, niet goed te praten, om zoveel geld aan 1 productie uit te geven voor die paar uitzendingen. Ze verdienen het ook niet terug met de reclame, het echte geld qua reclame zit namelijk online, op tv zijn de tarieven enorm gedaald de laatste jaren.

  Zolang het Nederland elftal maar op het open net zit, vind ik het best, maar 50/60% over betalen is pure verspilling van belasting geld.

 29. Rubicon

  Topactie van PO. Oranje hoort op open net. Bovendien kwalitatief het beste. Goede keuze. Ook goede keuze niet op live eredivisie en CL te gaan.

 30. onderbroeken lol en platvloersheid

  Onderbroeken lol en platvloerse seksistische domme humor is altijd goedkoop.

 31. KingAIert

  Donderdag is ook een domme l u l

 32. aammehoela

  Prima dat de NOS de rechten heeft. Opbrengsten zijn afhankelijk van welke wedstrijd er wordt uitgezonden. Daarom is het wel jammer dat die oefenpotjes er bij zitten. Daar wordt teveel aan betaald, die wedstrijden hadden bij de CO gemoeten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.