Wilfred Genee vindt Oranje bij de NOS veel te duur

Wilfred Genee vindt het bizar dat de NPO in een tijd van forse bezuinigingen zo veel geld uitgeeft aan het Nederlands elftal. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. De NPO heeft de rechten weggekaapt voor de neus van RTL en SBS voor een megabedrag van maar liefst 900.000 euro per wedstrijd. “Het is een gekke wereld. Dan lees je dat de NOS de rechten heeft gekocht voor het Nederlands elftal. Ik had eigenlijk gehoopt dat wij die weer zouden krijgen bij Veronica“, zegt Genee.

Waar haalt de NPO het geld vandaan, vraagt Genee zich af. “Er wordt nu 60 miljoen bezuinigd op de publieke omroep en dan betalen ze negen ton per wedstrijd. Commercieel kan ik je vertellen dat je daar maximaal vierenhalve ton reclame op kan binnenhalen. Dan leg je er elke wedstrijd vierenhalve ton gemeenschapsgeld op in. Negen ton per wedstrijd: dat soort bedragen zijn toch absurd? Het gaat helemaal nergens meer over.”

NOS-baas Gerard Timmer vindt het allemaal verdedigbaar. “Ik las dat Gerard Timmer ergens zei dat het belangrijk is dat de NOS dat soort wedstrijden uitzendt. Dan denk ik: als je nagaat hoeveel gemeenschapsgeld dat kost, dan vind ik het onzin.”

Ze coveren het prima, hoor. Er liggen wat mensen ’s avonds te slapen in die stoelen en dat ziet er allemaal hartstikke netjes uit. Nee, dat is flauw. De NOS doet het heel goed. De verslaggeving ziet er heel goed uit, maar vierenhalve ton per wedstrijd weggooien…

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen