Esmée Denters: ‘The Voice paste toch niet zo bij me’

Esmée Denters denkt dat meedoen aan The Voice UK in 2015 uiteindelijk toch niet zo bij haar paste. “Maar het was wel hét moment waarop ik dacht: ik wil dit weer. Zingen. Daarna ben ik weer meer gaan schrijven“, zegt ze vandaag in het AD. Hoewel Denters nog maar 29 jaar is, is ze nu alweer toe aan haar comeback. Op 17-jarige leeftijd werd ze beroemd door een YouTube-video. Ze werd gecontracteerd door Justin Timberlake, zat bij Oprah Winfrey op de bank en niet veel later was het over.

Na de single Outta Here liet Timberlake haar vallen. “Mijn wereld stortte in. Het label zag het kenbaar niet meer zitten met mij. Ik weet nog steeds niet waarom. Het is me ook nooit verteld. Ik wilde graag nieuwe nummers opnemen. Zij niet.

Om haar verdriet te verwerken en haar wereld om te gooien verhuisde ze naar Londen. Daar werkte ze in de Frozen Yoghurt Store. “Dat werd bekend in Nederland. Ik snap het wel hoor, dat het een lekker contrast is. Van Justin Timberlake naar een ijscowinkel. Maar het leven is niet gratis en ik moest ook gewoon mijn huur betalen.

Op 28 juni staat ze in de Melkweg. Ze financiert het zelf. “Ik heb precies uitgerekend hoeveel kaartjes ik moet verkopen.

Het AD-interview met Esmée Denters kunt u lezen via Blendle. Gisteren zat Denters in de talkshow M van Margriet van der Linden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen