Van den Heuvel boycot RTL Late Night met Twan Huys

John van den Heuvel gaat niet meer naar RTL Late Night als Twan Huys straks de nieuwe presentator is, ténzij de twee hun ruzie uitpraten. Dat zegt de misdaadjournalist vandaag in Volkskrant Magazine. Van den Heuvel en Huys kregen in 2012 ruzie op de radio toen Huys onthulde dat de misdaadjournalist topcrimineel Willem Holleeder en zijn dierbaren een reis naar het buitenland had aangeboden. Tijdens die vakantie zou Van den Heuvel Holleeder dan exclusief interviewen.

Huys wilde Van den Heuvel terugpakken, omdat de Telegraaf- en Boulevard-journalist zéér kritisch was over het feit dat Huys de topcrimineel een podium gaf in College Tour.

Van den Heuvel is er nog steeds boos over. “Holleeder heeft mijn mail met het interviewvoorstel aan Twan Huys doorgespeeld, die het hele verhaal in de openbaarheid bracht in de aanloop naar die uitzending. Dat was slim van Holleeder. En het was van Huys best een venijnige en valse manier om zijn gelijk te halen.

Nooit hebben Van den Heuvel en Huys dit uitgepraat. “Nee, ik heb hem nooit meer gesproken.”

Toch wordt Huys straks een prominent gezicht bij RTL, waar Van den Heuvel ook werkt. “Ja. Dat moet dus wel eens een keer worden uitgepraat.”

Van den Heuvel raadt Huys aan om hem op te bellen. “Als hij wil dat ik aanschuif bij RTL Late Night, lijkt me dat wel verstandig.”

Het Volkskrant-interview met John van den Heuvel kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
John van den Heuvel wilde Willem Holleeder vertroetelen (oktober 2012)
John van den Heuvel heeft spijt van Holleeder-mail (december 2012)
John van den Heuvel vindt Twan Huys zwak (juli 2015)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen