John van den Heuvel wilde Willem Holleeder vertroetelen

Geplaatst op vr 12 okt 2012 om 13:22

Foto: Nick van OrmondtOm Willem Holleeder warm te krijgen voor een tv-interview, bood John van den Heuvel hem een luxe villa in het buitenland aan, waar hij met vrienden en familie zou mogen verblijven. Dat onthulde Twan Huys, die Holleeder vrijdagavond interviewt in College Tour, op 3FM. Huys las een uitgelekte e-mail van Van den Heuvel voor, die in dezelfde radio-uitzending na stevig aandringen toegaf dat de mail inderdaad van hem is. “Dit is toch geen journalistiek, John?“, riep Huys.

Huys vindt Van den Heuvel heel hypocriet, omdat hij en zijn krant De Telegraaf propaganda voeren tegen de College Tour-uitzending met Holleeder. “Jij sms’t vorige week naar onze eindredacteur: ‘Zijn jullie helemaal gek geworden?’ En wat blijkt nu: meneer Van den Heuvel heeft in januari een brief gestuurd waarin hij een villa aanbiedt en aan Holleeder overlaat wat er van het interview overblijft. John, sorry, dit is geen journalistiek.

De mail van Van den Heuvel werd letterlijk geciteerd door Huys. “Het is mijn bedoeling om in overleg met jou een discreet beveiligde villa of luxe hotel te regelen, waar je wat mij betreft met vrienden en familie ook enige tijd zou kunnen verblijven“, stond er onder meer in.

De College Tour-host vindt het uiterst discutabel. “Je biedt een topcrimineel een villa aan met familie en vrienden en je laat hem bepalen wat er overblijft van een interview.”

Van den Heuvel reageerde onsportief. “Twan, ik begrijp best dat je heel teleurgesteld bent in het feit dat je veel kritiek hebt gehad“, zei hij. Dj Giel Beelen onderbrak hem: “Dit is flauw, John.”

Het is volgens Van den Heuvel echter ‘totaal onvergelijkbaar’. “Je legt dit uit op een manier, Twan, en dit weet je zelf ook, die goed uitkomt voor jou. De manier waarop wij dit interview hebben gepland, is totaal anders dan hoe jij dat hebt vormgegeven.”

Huys: “Je laat de hoofdgast zelf bepalen wat er overblijft. Daar klopt helemaal geen bal van. Je kan het niet recht praten, sorry.”
62 Reacties op “John van den Heuvel wilde Willem Holleeder vertroetelen”


 1. jeez

  Ik vind dit echt prachtig. Wat valt die vd Heuvel weer door de mand, wat een moraalridder, wat wilde hij die geile Holleeder graag voor zichzelf!
  En dan vind ik de College Tour setting nog een stuk geschikter dan het idee van vd Heuvel! CT liet tenminste iedereen aan het woord, vd Heuvel wilde er blijkbaar een soort mooie Ville Felderhof special van maken.

  Haha… nou veeg je straatje maar weer schoon vanavond bij Boulevard, en nog ff schande spreken over de NTR…. Wat een hypocriet.

 2. Dropveter.

  Wat een looser is die Twan Huys, omdat hij nou zelf uit gekotst word door het Nederlandse volk gaat hij gauw John er bij halen zodat de aandacht niet meer op hem gevestigd word.

  JE BENT EEN LOOSER TWAN HUYS…

 3. jeez

  Nee Dropveter, Twan Huys heeft gewoon gedaan wat alle andere journalisten OOK wilden doen. Dat blijkt uit die email van vd Heuvel, en dat blijkt uit het aantal uren dat er intussen in besteed aan talkshowtafels om hier schande van te spreken.
  Ondertussen hebben ze zelf al meer tijd aan Holleeder gespendeerd dan dat hele College Tour gaat duren. Maar je moet Holleeder vooral geen ‘podium’ geven…

 4. josti

  Wat een Josti die van de Heuvel !

 5. BASB

  VD heuvel/Telegraaf vindt dat CT Holleeder niet het podium moet geven. Maar wil zelf wel een interview in een luxe villa en dat niet alleen voor de Telegraaf maar ook voor een RTL reportage waarbij Holleeder zelf de inhoud mag bepalen! Hoe hypocriet wil je het hebben.
  Waarschijnlijk vanavond een poging van vd Heuvel in RTL Boulevard om dit recht te lullen.

 6. Patricia Paay

  Zwaar irritant de jarenlange media aandacht voor een topcrimineel maar wat nu echt belachelijk is zijn de jaloerse en (rechtse) journalisten op ‘College Tour’ met al hun kritiek. John van de Heuvel (Telegraaf) viel vanochtend bij radioprogramma Giel volledig door de mand toen Twan Huys hem confronteerde met een email waaruit bleek dat hij Holleeder ook al eens had uitgenodigd voor een groot opgezet tv-interview. Wat een gesprek!

  http://omroep.vara.nl/media/187707

 7. jeez

  ^Joh!! lees anders ff op welk bericht je reageert…..

 8. John

  Geloof dat Dropveter het niet helemaal begrijpt…

 9. Willempie

  Ik heb in mijn hele leven nog nooit zo een hypocriet iemand gezien. En @Jeez Ben het helemaal eens met wat jij zegt! Vanavond kunnen we verwachten dat ie in Boulevard zn straatje komt schoonvegen

 10. Mark

  Jammer dat Peter R. de Vries niet meer op de buis is, die was nog veel verder gegaan.

 11. `peter`

  @P.Paay Net zo iritant als al die afgedankte sterren die zo nodig in M.C. willen staan, het zou beter zijn als, ook u, mevrouw Paay eens een mooie cd ging maken ,u heeft een goede stem , en met mooi materiaal uit het American songbook. zou dat wel eens wat kunnen worden i.p.v. u zich te verlagen in allerlei
  bladen en websites . ik heb niets tegen u persoonlijk want ik vind u een pracht mens.

 12. LL

  Vanavond gaat hij natuurlijk uitleggen dat het verschil is dat hij het voor RTL wilde doen en dat de publieke omroep dit niet zou moeten doen van ‘onze belastingcenten’…. lul dit maar eens recht John van den Heuvel!

 13. TERMINATOR

  Ja, een interview voor de krant (Telegraaf) én EEN PROGRAMMA VOOR RTL4!!!
  http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/3330745/2012/10/12/Huys-en-Van-den-Heuvel-ruzien-bij-Giel-over-Holleeder.dhtml
  Eens kijken hoe notoire PO-basher Albert V. zich hier uit kletst…..
  Het is eigenlijk allemaal geen verrassing , iedereen die RTL goed volgt en analyseert weet wat voor slangenkuil het is.

 14. Linda

  Dropveter.
  Fri 12 Oct 2012 om 13:33:

  Onwetende mensen die doen alsof ze ergens verstand van hebben, hoe treurig is dat.

 15. `peter`

  als blijkt dat het een cijferkanon wordt, zal RTL hem ook heel graag in en uitzending halen

 16. Bla Bla bla

  O o o wat laat John van den heuvel zich hier toch kennen! Hij blijkt een narcistische, trieste huilebalk te zijn. wat een kansloze figuur.

 17. Frenkie

  @ Terminator: Goed dat je het benadrukt, het sneeuwt in de discussie een beetje onder dat John een voorstel doet voor een interview voor zowel De Telegraaf als RTL. Ik niet weet wat het standpunt was van RTL Boulevard in dezen (kijk het vrijwel niet meer), maar na deze onthulling kan er toch niet al te hard op de NTR en c.s. worden ingehakt volgens mij.

 18. Mr. Neelix

  Teletekst SBS (Shownieuws) : uitgebreid artikel. De Neus: John wilde luxe-interview.
  Teletekst RTL: (nog?) Niets.
  Combinatie RTL/Telegraaf ontmaskerd en door de mand gevallen.

 19. lichtpuntje

  Het was vanavond eigenlijk leesavond maar nu kijk ik naar de NOS.

 20. Potato Head

  Twan is volledig nep. Hij heeft geen journalistiek programma maar een plaats waar studenten hun voorbeeld ontmoeten. Het klopt niet en dat weet hij zelf ook!

 21. Joost

  LOL van den Heuvel valt nu toch wel HEEL erg door de mand.

 22. Marc

  Het is inderdaad duidelijk, John van de Heuvel is volledig door de mand gevallen en is bovendien niet meer capabel en serieus te nemen als journalist. Wat mij betreft exit Telegraf, exit Boulevard als ‘deskundige’. Maar goed, dat zijn nu juist de twee partijen die hem natuurlijk een hand boven het hoofd weten te houden. Corrupte rechtse journalisten/journalistiek.

 23. Anoniem

  John ‘ehh ehh’ van de Heuvel zal wel weer stotterend en eh eh stamelend aan de desk zitten vanavond. Of de boel wordt doodgezwegen natuurlijk, daar zie ik ze ook voor aan.

 24. Mark

  Wat gaat die van den heuvel af zeg! Om je rot te lachen…. Benieuwd of hij vanavond bij boulevard zit… Woehaaaaa

 25. Frank

  Beetje overtrokken dit. Zijn we volgende week weer allemaal vergeten. De waarheid ligt in het midden denk ik zelf

 26. jeez

  Frank welke waarheid? Volgens mij heeft Twan Huys gewoon letterlijk de eigen mail van JvdH voorgelezen. We weten dus al wat de waarheid is, dat is niet zo ingewikkeld.

  Maar Boulevard zal dus straks ook geen interview willen met Badr Hari, al dan niet met Estelle? Dat is namelijk ook een crimineel… maar ook reeeuze interessant volgens Boulevard.

 27. Anoniem

  jeez,Wat denk je van Joran van de Sloot,daar zit hij ook achter aan.

 28. Jasmijn

  Wie is deze opgeschilderde eierdop?

 29. bass

  zo , duidelijk hypocriet van Televaag , RTL en door de mand gevallen van de Heuvel , de PO afzeiken en zelf nog een graadje erger zijn

 30. http://stevenbrownsblog.wordpress.com/

  Mega-Graaier Grachtengordel Flapdrol Twan Heys staat vet verschut met Willem Holleeder.
  Posted on October 12, 2012
  Barbie volgende gast op het verlanglijstje van Twan Huys.

  ( van onze zwaar gesubsidieerde grachtengordel Flapdrollen redactie)

  Willem Holleeder laat vragen onbeantwoord, maar de kijkcijfers zullen net zo als ‘Duiken met de Sterren’ Top zijn.

  Amsterdam- Noir – Twan Huys; Vragen, geen vragen.Pffffffff was dat even schrikken.

  meer:http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2012/10/12/mega-graaier-grachtengordel-flapdrol-twan-heys-staat-vet-verschut-met-willem-holleeder/

 31. jnn

  Goed zo, Huys! Pak hem maar aan deze hypocriete man met het opgeheven vingertje.

 32. Ik

  + Twan Huys
  – Telegraaf
  – – – – – – – John v/d Heuvel

 33. Peter

  Ze gaan het er dus toch over hebben bij Boulevard. Het zal mij benieuwen. Gaat Albert er vol bovenop, of komt hij er zonder kleerscheuren vanaf en wordt er een beetje lacherig over gedaan. We gaan het zien…

 34. Peter

  Duidelijk. Van der Heuvel doet zijn verhaal, maar krijgt totaal geen tegengas van de overige deskdeelnemers….Told you so..

 35. Rick

  John van de Heuvel valt wederom door de mand bij Verlinde.. op naar DWDD met Twan Huys??

 36. Rick

  De rechtse snollen blijven maar lullen dat Twan Huys teleurgesteld zou zijn. Slechte verliezers.

 37. Peter

  Wordt weer wat lacherig gedaan. Tjonge jonge wat een wanvertoning is dit zeg. Kansloos.

 38. Rop

  Haha, inderdaad mocht John bij boulevard ff uithuilen. Wat sneu zeg…

 39. nelly Jacobs

  Ja dat is ’n goeie, vd Heuvel is ’n JOSTIE< de flapdrol!

 40. Peter

  Het is allemaal zo doorzichtig. Zat hij bij de PO, dan werd hard aangepakt, nu zit hij bij het rechtse bolwerk van RTL, en ja hoor. Janken, janken en zonder tegengas. Triest, triest.

 41. robb

  Dat was lachen bij dat kliekje gelijk gestemden,en Albert bewerkte de kijkers met ,,ik weet niet of ik wel ga kijken ga jij kijken nee ik ga naar de voice kijken zij Winston,,

 42. !#Michael#!

  Ik snap zowiezo niet waarom hij niet in een intervieuw programma mag zitten? Joran van der Sloot werd toch ook geïnterviewd en toen was deze kritiek er ook niet… Nee toen zaten we met miljoenen tegelijk aapjes te kijken naar wat grote boze Joran te vertellen had ;)

  Ik word soms zo moe van de dubbele standaarden in dit land :-s

 43. Kirth Gersen

  Ze zijn allebei fout, met een stuk tuig als Holleeder praat je niet. Punt.

 44. Leroy

  Riooljournalist John van den Heuvel Deze hypocriete heeft zelf geprobeerd om Holleeder voor een interview te strikken, dit lukte niet en daarom zo kinderachtige doen. John is een grenzeloze ijdeltuit, die onmogelijk het feit kan verwerken dat hij als journalist nog geen waardering bij elkaar kan sprokkelen. Dan zit die bij RTL boulevard, mee te praten over drie keer niks! Die man denkt overal verstand van te hebben! Arrogantie ten top gadverdamme!

 45. lichtpuntje

  @Kirth Gersen
  Fri 12 Oct 2012 om 21:13

  Duidelijk PO is de winnaar.

 46. ookdaar

  john ..john zo zie je maar wat voor NEUS je bent !!! jij bent het type wat anne frank ook zou hebben verraden.. alle ernstige ziektes toegewenst voor de mensen die JIJ liefhebt!!!

 47. David de Wolf

  Lachen man, College Tour uitzending afgelopen, site telegraaf zwijgt in alle talen zo te zien…. Nrc Vk hebben wel items..

 48. Anoniem

  Waardeloos interview, wat maakt Twan Huys zich belachelijk. Jammer dat hij als goede journalist word gezien in dit land.

 49. jeez

  Nou, ik vond College Tour helemaal niet tegenvallen en ik vond de studenten het ook heel goed doen. Wat een hoop gedoe weer om niks :)

 50. Freek S

  Als je deze site zo leest, dan druipen de vooroordelen er weer vanaf.
  Twan Huys die “zijn” waarheid verteld.
  John vd Heuvel die dat weer op “zijn manier” corrigeert.
  Een crimineel die “geen” waarheid verteld.
  Als ik dit zo lees en aangehoord heb, dan denk ik toch dat vd Heuvel dichter bij de waarheid zit, dan Huys.
  Maar ach, deze man (Huys) en z’n irrelevante Tour, is de hele week al aangevallen door normaal denkend Nederland.

  Maar het was lachen man en College Tour is blijkbaar inmiddels afgelopen.
  Heb je het niet gezien, er is niets verteld, dus heb je niets gemist, heb ik begrepen.
  Wat een flapdrollen show moet dit zijn geweest.
  Maar dat wisten we vanmorgen al, toen een groot aantal bij de opname aanwezige studenten hun teleurstelling uitten bij het Nieuws!

  En al die “kijkers” verdenk ik ervan dat dit dezelfde types zijn die bv altijd een file veroorzaken op de snelweg, terwijl er een ongeluk is gebeurd aan de andere kant (tegenliggers) van de weg!!!!
  Dat moet het wel zijn : simpel gevaarlijk nieuwschierig Holland op z’n smalst…..

 51. TERMINATOR

  Op teletext van RTL geen woord over Holleeder-gate. Ze zitten duidelijk in hun maag met de verwoestende miskleun van J. v.d. Heuvel. Die kwam er bij Boulevard ook niet meer uit, dat het ook de bedoeling was een programma voor RTL te maken met Holleeder, ook daarover uiteraard geen enkele uitspraak. Natuurlijk weer een sneer van Albert V. dat hij niet ging kijken naar College Tour niet vermoedend dat zijn negatieve trucjes wel erg doorzichtig worden. Tjonge-jonge, wat is RTL de afgelopen dagen afgegaan. Hoe heet hun programma-directeur ook al weer ?

 52. Jantje

  De beredenering van vele hier raakt kant nog wal. De discussie gaat over Holleder in College Tour bij de PO en Huys. Wat andere journalisten doen doet niet ter zake. Als iemand een moord pleegt wordt het dan minder erg door te verwijzen naar iemand die twee moorden heeft gepleegd? Bovendien dacht ik dat Huys zich bezig hield met premium journalistiek en nu blijkt hij zich te spiegelen aan De Telegraaf en commerciële partijen. Bij spanning en sensatie ligt ook duidelijk zijn hart. Ik hoop dat hij snel vertrekt bij de PO.

 53. jeez

  Niks over de uitzending te vinden bij Telegraaf….terwijl ze er normaal wel meerdere berichten over zouden posten na de uitzending. lekker doorzichtig!

 54. de Jong

  niet objectieve, kale flapdrol.

 55. Paul

  mediacourant,,,interview van holleeder op 3fm,,kep een uur lang gezocht,maar kon niks vinden op 3 fm.Trouwens die Stan is zijn zonder het te weten misgelopen.Hij zou uitstekend op het witte doek hebben gepast als James Bond.Wel even blauwe gekleurde contact lenzen in doen,voor de rest PERFECT

 56. http://stevenbrownsblog.wordpress.com/

  ‘Zielige Willem Holleeder’ met vlag en wimpel geslaagd voor College.
  ( van onze corrupte justitie redactie)

  Student raakt Kern van de ‘Volks-onderwereld’ en de hoofdoorzaak van “Killing Fields of Amsterdam” zonder het zelf te weten.

  zie: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2012/10/12/zielige-willem-holleeder-met-vlag-en-wimpel-geslaagd-voor-college/

 57. Freek S

  College Tour is pure sensatie riool tv !!!!!

 58. Franka Visser

  Het voorlezen van een mail van vd Heuvel vind ik van die Twan Huys net zo waardeloos als de meningen die velen over vd Heuvel hebben. Gelet op onze huidige beerput journalistiek, past CT met Twan Huys daar onderhand ook precies bij. Dus zo publiekelijk vd Heuvel afzijken zegt net zoveel over hem als over John. Ik ben benieuws of CT in de toekomst nog kandidaten van niveau zal kunnen aantrekken na deze blamage en heisa over niets meer en minder dan een ex-crimineel in het programma halen.

 59. Anja

  @Franka Visser.
  Helemaal met je eens.

 60. Anoniem

  Dus Franka Twan moet alles over zich heen laten gaan mag zich niet verdedigen.

 61. Johan

  Sja misschien kan vuile rat John van de Heuvel maar weer beter gaan werken bij de politie, na deze afgang. Alleen heb ik gehoord dat ze daar een week feest hebben gevierd toen die daar eindelijk opsodemieterde. Eindelijk voor heel Nederland op zijn achterbakse bek gevallen. Het waren aso’ s die Holleeder een podium gaven, zei de rat. Alleen lag die zelf al op zijn buik om desnoods genaaid te worden door die neus als HIJ maar het eerste interview kreeg. En dan die zielige telegraaf, de nazi spreekbuis, maar terug trappen naar de NTR omdat ze door de mand vielen. U weet wel die krant die tot en met 1949 niet eens meer mocht uitkomen omdat ze op die knieën lagen voor die nazi’s en ik weet niet hoeveel joden hebben verlinkt om maar in een goed blaadje te komen. Ja die van den Heuvel past wel goed bij de Telegraaf!!

 62. BRAAK

  John van den Heuvel is een hypocriete naarling. Hij probeert zijn slag te slaan nu Peter R. de Vries niet meer op de buis verschijnt. John is een lichtgewicht, en nul talent, een loopjongen voor DAS en een onbeduidende ex-agent over wie zijn collega’s ook al niet te spreken waren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.