John van den Heuvel wilde Willem Holleeder vertroetelen

Foto: Nick van OrmondtOm Willem Holleeder warm te krijgen voor een tv-interview, bood John van den Heuvel hem een luxe villa in het buitenland aan, waar hij met vrienden en familie zou mogen verblijven. Dat onthulde Twan Huys, die Holleeder vrijdagavond interviewt in College Tour, op 3FM. Huys las een uitgelekte e-mail van Van den Heuvel voor, die in dezelfde radio-uitzending na stevig aandringen toegaf dat de mail inderdaad van hem is. “Dit is toch geen journalistiek, John?“, riep Huys.

Huys vindt Van den Heuvel heel hypocriet, omdat hij en zijn krant De Telegraaf propaganda voeren tegen de College Tour-uitzending met Holleeder. “Jij sms’t vorige week naar onze eindredacteur: ‘Zijn jullie helemaal gek geworden?’ En wat blijkt nu: meneer Van den Heuvel heeft in januari een brief gestuurd waarin hij een villa aanbiedt en aan Holleeder overlaat wat er van het interview overblijft. John, sorry, dit is geen journalistiek.

De mail van Van den Heuvel werd letterlijk geciteerd door Huys. “Het is mijn bedoeling om in overleg met jou een discreet beveiligde villa of luxe hotel te regelen, waar je wat mij betreft met vrienden en familie ook enige tijd zou kunnen verblijven“, stond er onder meer in.

De College Tour-host vindt het uiterst discutabel. “Je biedt een topcrimineel een villa aan met familie en vrienden en je laat hem bepalen wat er overblijft van een interview.”

Van den Heuvel reageerde onsportief. “Twan, ik begrijp best dat je heel teleurgesteld bent in het feit dat je veel kritiek hebt gehad“, zei hij. Dj Giel Beelen onderbrak hem: “Dit is flauw, John.”

Het is volgens Van den Heuvel echter ’totaal onvergelijkbaar’. “Je legt dit uit op een manier, Twan, en dit weet je zelf ook, die goed uitkomt voor jou. De manier waarop wij dit interview hebben gepland, is totaal anders dan hoe jij dat hebt vormgegeven.”

Huys: “Je laat de hoofdgast zelf bepalen wat er overblijft. Daar klopt helemaal geen bal van. Je kan het niet recht praten, sorry.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen