John van den Heuvel vindt Twan Huys zwak

Geplaatst op ma 06 jul 2015 om 16:15

Foto: Nick van OrmondtJohn van den Heuvel vindt het nog steeds zwak dat Twan Huys een paar jaar geleden niet wilde reageren op de controversiële uitzending van College Tour met topcrimineel Willem Holleeder. Dat vertelt hij in de VARAgids. Van den Heuvel blijft bij zijn kritiek van toen. “Twan en ik hebben elkaar daarna nooit meer gesproken, maar wat mij betreft is de zaak over. Ik vond het een zwaktebod dat hij zich nadat dit nieuws naar buitenkwam onbereikbaar hield voor de media“, zo laat hij weten. 

Onbegrijpelijk, vindt Van den Heuvel. “Als je journalist bent en staat voor wat je hebt gedaan, moet je ook de ballen hebben om te reageren op kritische vragen.”

De Telegraaf- en RTL-journalist heeft destijds ook de nodige kritiek gehad. “En niemand kan zeggen dat ik toen weggedoken ben. Soms krijg je een draai om je oren en dan moet je daar niet flauw over doen.”

De kritiek had te maken met Van den Heuvels eigen belangstelling voor Holleeder. “Ik had mijn eigen interviewverzoek aan Holleeder veel te amicaal opgesteld, en ben daarmee in zijn valkuil gedonderd. Want natuurlijk ging Holleeder dat tegen me gebruiken. Deze man haat mij tot op het bot.”

Inmiddels is het ‘amicale’ beeld van Holleeder volledig bijgesteld door recente onthullingen. “Ik voel vooral gerechtigheid dat het beeld over Holleeder is bijgesteld. Want het is een man met, zoals zijn zus dat heel treffend beschreef, psychopathische trekjes.”
13 Reacties op “John van den Heuvel vindt Twan Huys zwak”


 1. Marjolein

  Heb je die kale criminele Marokkaan ook weer te ijlen.

 2. Rogier, Amsterdam

  Ik heb nooit begrepen waarom ze die crimineel een podium hebben gegeven en nota bene wordt neergezet als iemand waarvan jonge studenten wat kunnen leren. Ook niet voor de recente onthullingen. Dat voelt Twan Huys naderhand natuurlijk ook goed aan en schaamt zich, zeer terecht, waarschijnlijk diep.

 3. Jean Paul

  De NTR onlangs met de kennis van nu:

  “Ook vinden we niet dat we Holleeder in het programma een podium hebben geboden.”

  Nee, een complete zaal…

 4. Jantje

  John heft groot gelijk. De ware aard van Holleder is de laatste tijd gelukkig in alle kleuren naar buiten gekomen. Huys kan me niet genoeg ter verantwoording worden geroepen.

  Het is en blijft een grof schandaal voor Huys zelf, de NTR en de NPO. Huys ging in de uitzending ook nog vals tekeer tegen vd Heuvel (oh zo journalistiek) maar dat was volstrek onvergelijkbaar. Een interview in een krant met een crimineel (of zelfs een TV interview) is nog heel iets anders dan deze man op een voetstuk plaatsen in een rij van grootheden die een voorbeeldfunctie in de maatschappij vervullen.
  Dit soort lieden dienen genegeerd en doodgezwegen te worden. Elke aandacht is te veel.

  Het ergste is dat Huys zich diep schaamt maar dat niet toe geeft. Maar als je zo trots bent hoef je er niet over te zwijgen.

 5. Anoniem

  Hollie is ook nog vorstelijk betaald – van ons belastinggeld.

 6. Kaaskijker

  Laten we niet vergeten dat de onenigheid er was omdat John van den Heuvel exact zo’n zelfde podium wilde bieden aan Holleeder als dat Twan Huys arrangeerde in Collegetour. Het was gewoon apieskijken en het voelt nu nog steeds als goedkoop scoren want serieus weerwoord bleef uit. En ik heb er niet de fiducie in dat we van John van den Heuvel wel de topjournalistiek konden verwachten.

  De eerste zware crimineel op tv. En wat nu, Desi Bouterse uitnodigen?

 7. RP Acme

  Desi Bouterse is een integer mens!!! Jullie op het westelijk halfrond labelen steeds weer mensen volgens jullie wensen en grieven. Ik schrik telkens als ik op Nederlandse websites ben van het racisme en nationalisme. Terwijl de wereld echt aan het veranderen is. Over 25 jaar dicteert Azië de wereld. Wat een verademing!

 8. Anoniem

  @RP Acme.
  Nederlanders hebben inderdaad over van alles wel een ongefundeerde mening. Het is eigenlijk een triest afstandelijk volkje…..

 9. Rukgier, Au.m'n.sterretje.damn

  BEA MEULMAN IS DE PIJP UIT! Waarom besteedt MC hier geen aandacht aan?

 10. Huiskamer

  De gevestigde media wil maar dat wij Twan Huys zo geweldig vinden.
  Nog steeds denken zij te bepalen wat het klapvee moet en wil vinden.
  Niet dus.

 11. Bliep

  @RP Acme

  Als je niet van racisme e.d. houdt, waarom zeg je zelf dan dingen als “Jullie op het westelijk halfrond labelen steeds weer mensen volgens jullie wensen en grieven”. Is ook niet helemaal zuiver hè! Behoorlijk ongenuanceerd! En nieuwsflits: Azië ligt op het westelijk halfrond.

 12. John Toesen

  @rukgier
  Om 22.08 stond er al een bericht geplaatst over Bea Meulman op MC
  Kwam je net uit de kroeg of coffeshop en nog te stronken om dat te lezen, gezien het tijdstip van je reactie

 13. ariebombarie

  Natuurlijk heeft v.d. Heuvel gelijk.
  Welke idioot gaf die socialisatische links prater Toine Huys een budget om die gek Holleerder een podium te geven?

  Die Toine Huys is een man die ons zijn linkse gedachten maar door de strot wil duwen.
  Charles Groenhuizen was als journalist 10 x beter dat die vervelende Huys, maar die moest weg omdat je bij de NPO/NOS links moet lullen en het hebben van een andere mening wordt daar geaccepteerd!
  Waardeloos mannetje die Huys.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.