John van den Heuvel vindt Twan Huys zwak

Foto: Nick van OrmondtJohn van den Heuvel vindt het nog steeds zwak dat Twan Huys een paar jaar geleden niet wilde reageren op de controversiële uitzending van College Tour met topcrimineel Willem Holleeder. Dat vertelt hij in de VARAgids. Van den Heuvel blijft bij zijn kritiek van toen. “Twan en ik hebben elkaar daarna nooit meer gesproken, maar wat mij betreft is de zaak over. Ik vond het een zwaktebod dat hij zich nadat dit nieuws naar buitenkwam onbereikbaar hield voor de media“, zo laat hij weten. 

Onbegrijpelijk, vindt Van den Heuvel. “Als je journalist bent en staat voor wat je hebt gedaan, moet je ook de ballen hebben om te reageren op kritische vragen.”

De Telegraaf- en RTL-journalist heeft destijds ook de nodige kritiek gehad. “En niemand kan zeggen dat ik toen weggedoken ben. Soms krijg je een draai om je oren en dan moet je daar niet flauw over doen.”

De kritiek had te maken met Van den Heuvels eigen belangstelling voor Holleeder. “Ik had mijn eigen interviewverzoek aan Holleeder veel te amicaal opgesteld, en ben daarmee in zijn valkuil gedonderd. Want natuurlijk ging Holleeder dat tegen me gebruiken. Deze man haat mij tot op het bot.”

Inmiddels is het ‘amicale’ beeld van Holleeder volledig bijgesteld door recente onthullingen. “Ik voel vooral gerechtigheid dat het beeld over Holleeder is bijgesteld. Want het is een man met, zoals zijn zus dat heel treffend beschreef, psychopathische trekjes.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen