DWDD-vervanger Margriet van der Linden heet M

De nieuwe NPO 1-talkshow met Margriet van der Linden die de helft van het jaar te zien zal zijn op het tijdstip van De Wereld Draait Door gaat M heten. Dat onthult de presentatrice vandaag in het AD. Van der Linden kan zich het moment nog goed herinneren dat ze op die titel kwam. “Toen ik een paar maanden geleden met producent Irene van den Brekel wegfietste van een afspraak, zei ik: wat vind je van M? Zo noemen intimi mij en ook in het buitenland word ik zo genoemd.

Het team begon erover na te denken en werd enthousiast, zegt ze in de krant. “Na een paar ‘Manamanama’s’, zoals de Muppets zingen, en dat we dan gasten M&M’s kunnen geven, en na nog wat lachen en dollen en een paar serieuze woorden was het duidelijk: het is M.”

Is Van der Linden er niet ontevreden over dat Matthijs van Nieuwkerk in de mooiste maanden van het jaar mag uitzenden en zij in de zomer zit? “De zomer is wat dat betreft juist de tijd voor andersoortige gesprekken, waarbij ik me niet wil laten hinderen door een verouderd idee dat alles eindeloos stilligt.

M begint over twee weken. “Wat heb ik er zin in om het te kunnen laten zien!

Foto: M

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen