Diana Matroos nieuwe VPRO-presentator Buitenhof

Geplaatst op Mon 16 Apr 2018 om 17:00

Diana Matroos (46) gaat namens de VPRO de zondagse talkshow Buitenhof presenteren. Ze begint komend seizoen als de opvolger van Marcia Luyten, die vertrekt omdat ze een biografie schrijft over koningin Maxima. Dat heeft de omreop laten weten. Hoofdredacteur Stan van Engelen: “Met Matroos haalt Buitenhof een ervaren interviewer in huis met grote financieel-economische kennis. Een vrouw ook die onverschrokken opkomt voor waarden die essentieel zijn in onze samenleving.”

Diana Matroos presenteert elke dinsdag bij BNR Nieuwsradio het programma Beeldbepalers, een brainstorm over complexe communicatievraagstukken. Nu komt daar deze tv-klus bij.

Matroos over haar nieuwe baan: “Met een enorme voorliefde voor interviewen vind ik het een eer Buitenhof te presenteren met een ijzersterke journalistieke redactie en boeiende gasten. Daarnaast ben ik trots om te werken voor de VPRO, waar diepgang en lef kernwaarden zijn.”

Het Buitenhof presentatieteam bestaat het komend seizoen dat in september start naast Diana Matroos (VPRO) uit Paul Witteman (BNNVARA) en Jort Kelder (AVROTROS).

Kelder vervangt een seizoen lang Pieter Jan Hagens, die met sabbatical is.

Foto: Alique, VPRO
24 Reacties op “Diana Matroos nieuwe VPRO-presentator Buitenhof”


 1. Choco115

  Dacht dat zij het rtl nieuws presenteerde

 2. scott_0

  nou meid, houd het links.

 3. Jan-Jaap

  Wat @Choco115 ook al dacht/vroeg, Matroos presenteert toch (nog steeds) ook het RTL Nieuws? Stopt zij dan daarmee en hebben we het hier over een volgende radio/tv-transfer?

  En haar werk bij BNR, stopt ze daar ook mee als het “nieuwe” Buitenhof start?

 4. Vincent

  Ze is al een tijdje weg bij RTL Nieuws.

 5. Henk

  Gehandicapten en Chinezen zie je niet veel op tv. Ben benieuwd hoe de sollicitatieprocedure is verlopen.

 6. aammehoela

  Dat uurtje BNR kan ze wel blijven doen. Een keer in de drie weken Buitenhof presenteren is natuurlijk een leuke bijbaan. Wel een eer om het te mogen doen, alleen vakmensen kunnen dit aan.

 7. A.M

  Gefeliciteerd Diana!!

 8. julske

  dr phil, Ik zal je niet zeggen wat voor handelingen jij moet doen. maar voor dat je het woord ZWARTE PIET hier op MC wil deponeren, heb ik een verzoek aan jou.Zou je eerst naar je Moeder toelopen, en haar vragen””als je ZWARTE PIET”” mag zien, dan weet ik zeker dat ze haar Rok voor je ophoog doet, dan zie je waar ZWARTE PIET zich verschuilt. En het geldt niet alleen voor jou, voor allen die racistisch bezig zijn, om anderen voor ZWARTE PIET uit te maken. Ik denk dat je HERopgevoed moet worden. Je moet je schamen, ik neem aan dat je geen familie van een varken bent,Jouw moeder zou niet trots op je zijn, als ze dit zou lezen.

 9. Barbie

  Zelfs dit artikel ruikt naar vis.

 10. rudolfo

  Nou. Kwaliteitje binnengehaald hoor.

  https://www.ad.nl/binnenland/veel-kritiek-op-felle-optreden-diana-matroos-bij-carreneacute-debat~a2e7aba7/

 11. Rudolf

  Cool! Ik ben benieuwd hoe ze het bij Buitenhof gaat doen. Ik vond haar iig bij RTLZ heel goed en vond het destijds jammer dat ze wegging. Kom maar door!

 12. Jan-Hein

  @henk: Wat ben jij godverdomme een sneue sukkel, zeg!

  @dr phil: De échte (tv-)dr. Phil zou zich nooit verlagen tot dit soort achterlijke, domme, idiote uitspraken!

  @Barbie: Zelfs de échte (tv-)Barbie is 1000x slimmer om never, nooit dit soort achterlijke, domme, idiote uitspraken te doen!

 13. Henri Knap

  Prima beslissing!
  Jammer van sommige laag-opgeleide reacties hier :-) , maar haar taak is om bij hoogopgeleiden het zweverig ballonnetje door te prikken, en dat kan zij goed! Ik luister div. radiogesprekken, en bij BNR laat ze zich niet onder de tafel lullen. Vrouw met kennis van zaken!

 14. geert

  De nieuwe Tan wordt ze. Geweldige journalist.

 15. Johan

  @Jan-Hein…dat weet Henk stiekem ook wel, maar goed, de PVV tokkies hebben nu eenmaal hun eigen sneue kijk op dee wereld met oppercreep Bosma voorop

 16. Rien E

  Proficiat mw Matroos

 17. Wie ben ik

  Goeie keuze, sterke interviewer die moeilijke vragen niet uit de weg gaat.

 18. Momo

  Blijkt nogal een jankwijf en zeurpiet te zijn.

 19. Momo

  Maar dat zeg ik over alle zwartjes.

 20. Jan-Hein

  @geert:

  Als je (het interview-niveau van) de huidige Tan bedoelt, dan is je tweede zin wel erg tegenovergesteld aan je eerste zin. Want als je écht bedoelt dat Matroos de nieuwe Tan wordt, dan is dat juist géén aanbeveling straks voor het nieuwe Buitenhof.

  Of bedoel je je reactie cynisch?

 21. Jan-Hein

  Momo… nog zo’n tokkie met zo’n achterlijke, domme, idiote uitspraak…

  Ga toch eens een fatsoenlijke baan zoeken, man!

 22. Heleen

  Jort Kelder is ook geen goede keuze aangezien hij zeer lang bevriend is met de MP. Maar aangezien de PO een afspiegeling wil zijn van de samenleving is de vraag gerechtvaardigd waarom wij geen gehandicapten op tv zien behalve misschien dan een enkele keer Marc de Hond.

 23. dr phil

  julske ik heb niet gezegt dat zij dat is ik heb haar gevraagd of zwarte piet welkom was in haar show en dat is heel iets anders dan die d.ebi.ele.n hier zeggen ik zou zeggen eerst goed lezen en dan commentaar leveren

 24. dezen

  julske ik heb niet gezegt dat zij dat is ik heb haar gevraagd of zwarte piet welkom was in haar show en dat is heel iets anders dan die d.ebi.ele.n hier zeggen ik zou zeggen eerst goed lezen en dan commentaar leveren

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.