Nieuwsuur-baas vindt Margriet Vroomans zuur

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje vindt NPO Radio 4-presentatrice Margriet Vroomans een beetje zuur. Dat laat hij weten op Twitter. Nieuwsuur had maandagavond nepdeskundige Rian van Rijbroek aan tafel zitten en bood daar donderdagavond eindelijk excuses voor aan. Althans, Vroomans twijfelt er een beetje aan: zij wijst er namelijk op dat Nieuwsuur heeft laten weten dat dit ‘excuus verdient’. “Maak dan ook excuus“, twitterde ze, gevolgd door de hashtag ’taalchagrijn’.

RTL Z-baas Perry Feenstra juichte toe dat Nieuwsuur donderdagavond diep door het stof ging, maar begrijpt Vroomans ook wel een beetje: “Je hebt gelijk. Het kan altijd eerlijker en had misschien ook wel gemoeten… Maar tussen de ambtelijk en weloverdacht geformuleerde teksten, lezen we prima ‘We fucked up en that sucks’. Ruiterlijk genoeg voor mij.

Margriet Vroomans daarop: “Dat is zo en ik bedoel het niet zuur. Maar ik vind wel dat juist zo’n goede rubriek als Nieuwsuur, die anderen terecht de maat neemt, een eigen fout secuur en ruimhartig moet rechtzetten. Ik verbaasde me ook over de vorm.

Joost Oranje vindt het dus wél een beetje zuur. “Pff, eerlijk gezegd wel een beetje zuur. We hebben gezegd dat we tekort zijn geschoten, dat dat onze verantwoordelijkheid is en excuus verdient. En eerder al dat dit niet had mogen gebeuren en dat wij het ons aantrekken. Dus hoe ruimhartig moet het dan?

Vroomans: “Ik vond de factcheck die Nieuwsuur achteraf gaf erg goed. Ik vond de tekst en de vorm van het excuus daarna minder goed. Maar de bedoeling was duidelijk, zoals Perry Feenstra zegt.

Overigens heeft de Volkskrant Nieuwsuur deze week uitgeroepen tot mediaflop van de week.

Lees ook:
NOS staat pal achter ‘nepdeskundige’ Rian van Rijbroek (woensdag)
NOS staat toch niet meer pal achter Rian van Rijbroek (donderdag)
Kenners lezen boek NOS-Rian: complete verbijstering (donderdag)
Nieuwsuur: ‘Cyber-Rian zei in voorgesprek iets anders’ (donderdag)
Nieuwsuur excuseert zich op tv voor cyber-Rian (vandaag)
Willem Vermeend over boek met cyber-Rian: ‘Ik schrok!’ (vandaag)
Cyber-Rian blijft achter uitspraken in Nieuwsuur staan (vandaag)

Foto: KRO-NCRV, Rogier Veldman

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen