Cyber-Rian blijft achter uitspraken in Nieuwsuur staan

Rian van Rijbroek blijft achter de uitspraken staan die ze maandagavond deed in Nieuwsuur. Ze is al jaren gewend om sceptische reacties te incasseren. Dat laat ze weten aan LINDAnieuws. Van Rijbroek deed in de uitzending een aantal opmerkelijke uitspraken, zo adviseerde ze kijkers om niet meer te bankieren op de mobiele telefoon. Al snel werd ze ontmaskerd als nepdeskundige; RTL-journalist Daniël Verlaan speelde daar een grote rol in. Nu komt Van Rijbroek met een reactie.

De ‘cyberveiligheiddeskundige’ herkent zich niet in de kritiek. “Eerst geloven ze me niet, maken ze me af, dan gebeurt het en… dat is blijkbaar mijn leven. Ik heb er in die dertig jaar dat ik werk nog nooit naast gezeten, dus waarom nu wel?

De kritiek verbaast Van Rijbroek niets. “Het is logisch dat we afgemaakt worden door cybersecurity-bedrijven en hackers die handmatig werken. Ze zien ons en ons boek als bedreiging. In plaats van dat we met z’n allen gaan kijken hoe we de huidige aanvallen kunnen afslaan en hackers gezamenlijk een geautomatiseerde hackingtool bouwen, is het erg gemakkelijk om Willem en mij af te maken. Maar de tijd zal leren wie gelijk heeft.

Ze doelt op het boek van haar en Willem Vermeend, dat donderdagavond uit de handel is gehaald omdat de auteurs plagiaat hebben gepleegd. Bovendien is door RTL-journalist Daniël Verlaan aangetoond dat er van de inhoud niets klopt.

Ook aan Nieuwsuur zelf heeft Van Rijbroek een reactie gegeven. Die reactie vindt u hier (bijna helemaal onderaan).

Daniël Verlaan: “Ben er nu wel klaar mee. Deze ‘expert’ moet verder geen aandacht meer krijgen.

Lees ook:
NOS staat pal achter ‘nepdeskundige’ Rian van Rijbroek (woensdag)
NOS staat toch niet meer pal achter Rian van Rijbroek (donderdag)
Kenners lezen boek NOS-Rian: complete verbijstering (donderdag)
Nieuwsuur: ‘Cyber-Rian zei in voorgesprek iets anders’ (donderdag)
Nieuwsuur excuseert zich op tv voor cyber-Rian (vandaag)
Willem Vermeend over boek met cyber-Rian: ‘Ik schrok!’ (vandaag)

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen