Angela de Jong pleit voor boycot Temptation Island

Terwijl de zelfmoordpoging van Samantha ‘Barbie’ de Jong nog vers in het geheugen ligt, maakt RTL 5 nu weer levens kapot in het nieuwe seizoen van Temptation Island. In dit programma probeert de tv-zender koppeltjes te verleiden om vreemd te gaan. Als dat lukt, en de ander huilend in een hoekje zit, dan is het feest op de redactie van de realityshow, denkt tv-columniste Angela de Jong van het AD. ‘Waarom iedereen Temptation Island zou moeten boycotten’, kopt ze daarom.

De Jong vindt Temptation Island een vreselijk ordinair programma. RTL 5 maakt willens en wetens relaties kapot, vindt ze. “De godganse tijd fluisteren acht mannen of vrouwen hoe lekker, geweldig en leuk je bent. Dan gaat iedereen voor de bijl. Ook ik. Geen enkele twijfel.”

Als één van de twee vreemdgaat, dan krijgt de ander dat te zien, ‘desnoods gemanipuleerd’, aldus De Jong. “Want dat hoort bij het format.

“Net als dat de presentatoren vervolgens quasi-meelevend vragen of je het wel trekt. Terwijl je weet dat de productie achter de schermen loopt te highfiven dat het weer gelukt is.

Temptation Island ging donderdagavond met mooie kijkcijfers van start op RTL 5. De première-aflevering kwam uit op 584.000 kijkers en 9 procent marktaandeel.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen