BLVD: ‘Is heftige reactie Maan op blote man normaal?’

Geplaatst op di 05 dec 2017 om 8:55

RTL Boulevard vraagt zich af of het wel normaal is hoe Maan de Steenwinkel reageerde op de piemelgrap van Boulevard-ster Frank Dane. Dat was maandagavond te lezen op de website van de showrubriek. De piemelgrap die Dane uithaalde bij Maan op Radio 538 was maandag de opening van Boulevard. Het was duidelijk te merken dat Dane bij de Boulevard-clan hoort. Zo liet Bridget Maasland blijken dat ze Maans reactie op de seksuele intimidatie behoorlijk overdreven vindt.

Maasland vindt Maan een beetje een aansteller. “We moeten het ook niet groter maken dan dat het is. Het was vreselijk voor Maan, er kwam een heftige emotie los, heel zielig voor haar, maar er zijn wel eerdere pranks uitgehaald door Frank Dane en toen was haar reactie helemaal niet zo heftig. Laten we heel even kijken hoe ze reageerde toen ze verrast werd door een fanfare. Dat was een heel leuke open reactie.

Dat Maan gaat huilen als ze wordt opgeschrikt door een blote man die ineens met zijn handen in de lucht voor haar staat, begrijpt Maasland niet. “Ik werd hier pas door een clown in mijn nek vastgepakt en ik heb een heel grote angst voor clowns, dus dat vond ik echt heel heftig. Dat riep toch niet die reactie in mij op. Ik moet er wel om lachen. Het is vreselijk, maar niet dat je in huilen uitbarst. Ik had zo met haar te doen, maar ik had ook zo het gevoel dat er wel wat meer speelde. Misschien heeft ze het zwaar of is ze moe. Ze was ook zenuwachtig voor het optreden, dus ik denk dat er meer bij kwam kijken dan alleen die naakte man.

Seksuoloog

Boulevard liet ook psychologe en seksuologe Eveline Stallaart haar zegje doen. Zij heeft een professionele kijk op het incident: “In principe is het zo dat zij ongelooflijk schrikt. Het is: hop, en dat heeft zij niet onder controle.”

Stallaart denkt dat Maan niet schrok van zijn naaktheid. “Ik denk dat als die man kleding aan had gehad, dat ze precies zo geschrokken was. Het wordt meteen gelinkt met seksuele intimidatie. Het probleem is dat dat een heel brede term is. Het is ook heel subjectief. Het houdt in dat het ongewenst gedrag is op seksueel vlak.

Maasland is het met Stallaart eens dat Maan meer schrok vanwege het onverwachte aspect. “Dat denk ik dus ook. Haar reactie was inderdaad een impuls. Ze kán niet gelijk hebben gedacht: o, hij is naakt. Daarvoor ging het te snel. Dat kwam pas later en toen begon ze te huilen, omdat ze dacht: ik laat het van me af vallen. Een streaker heb je ook bij het Songfestival of een tenniswedstrijd.

‘Reageert Maan normaal?’

Na afloop van de uitzending plaatste Boulevard een video van het item online met daarboven de kop: ‘Uiteenlopende meningen: is heftige reactie Maan op blote man normaal?’

Die kop – alsof het Maans schuld is – verbaasde vriend en vijand. “Mag. Niet.“, twitterde RTL-ster Chantal Janzen. En NU.nl-eindredacteur Joost Nederpelt: “Wie bedenkt dit?

Radio 4-ster Margriet Vroomans: “Klassieke #MeToo-reactie: het slachtoffer heeft het gedaan.

En EenVandaag-ster Lammert de Bruin: “Ik weet niet helemaal of dit de juiste vraag bij deze actie is, Boulevard. ‘Is blote man voor een zangeres zetten normaal?’ was al beter geweest.

Excuses

RTL Boulevard heeft de kop inmiddels verwijderd en zijn excuses aangeboden. “De tekst boven de video en van de Tweet waren inderdaad ongelukkig gekozen, en daarom hebben wij ze direct verwijderd.

Al voorafgaand aan de uitzending was de verwachting dat Boulevard het nieuws niet objectief zou benaderen. De showrubriek staat erom bekend om vrienden van de show de hand boven het hoofd te houden. Dat gebeurde eerder bijvoorbeeld ook bij Humberto Tan.

Luuk Ikink vond de uitzending wél gebalanceerd. “We hadden zes mensen in de studio en iedereen had z’n eigen mening erover. Zat geen gezamenlijke teneur in hoor.

Bridget Maasland blijft bij haar mening, laat ze vanochtend blijken op Twitter: “Sander Lantinga als streaker op Wimbledon. Was dat ook seksuele intimidatie? Trekken wij alles nu niet een beetje uit zijn verband? Het was een slechte grap en zij hebben het uitgesproken. Let’s leave it at that!

Lees ook:
Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan (maandag)
Maan de Steenwinkel aanvaardt excuses Frank Dane (maandag)
Frank Dane tegen Maan: ‘Het spijt me zo ontzettend’ (maandag)
Radio 538 ontslaat Frank Dane niet (maandag)

Foto: RTL
39 Reacties op “BLVD: ‘Is heftige reactie Maan op blote man normaal?’”


 1. Meneer Kaktus

  Bridget – het vleesgeworden voorbeeld van je omhoog neuken – houdt uiteraard haar collega de hand boven het hoofd. Niet zo gek, want zonder poes en grote tieten stond ze achter de kassa bij een willekeurige Bufkes Buffet.

 2. donnerd

  Is die irritante Bridget soms vergeten hoe zij zat te zeiken toen haar tetten opnieuw in een magazine stonden?!

 3. Loes

  1 fotootje met 2 kneusjes.

 4. boris

  Het commentaar van Johan Derksen op dit incident was treffend: Walgelijk.

 5. Loes

  1 fotootje met 2 I<neusjes.

 6. Rick

  Hoe iemand schrikt is altijd afhankelijk van de persoon, dus om aan de kaak te stellen of dit normaal is slaat al nergens op, maar is in dit geval inderdaad victim-blaming. Wat betreft de grap heb ik alleen maar de vraag gehoord of die geslaagd was. De vraag of de grap normaal is wordt niet gesteld. Ik luister weinig radio, maar volgens mij is de radio niet meer voor muziek gemaakt of wel?

 7. Ray

  De grap was wat smakeloos, maar gezien het verleden van escalerende running gag tussen Dane en Maan ook weer niet zo smakeloos als veel mensen het willen voorstellen.
  En toen ik gisteren het filmpje zag, was mijn eerste idee ook dat ze wat hysterisch reageerde. Ik denk dat vrijwel iedereen vooraf zou hebben ingeschat dat ze erom had moeten lachen.

 8. Marianne

  Het laat zien dat de cultuur bij 538 en de commerciële omroepen verziekt is. Maan ging een paar maanden geleden ook huilen nadat zij gedanst had op tv, wellicht voelde zij onbewust dat zij misbruikt werd voor de kijkcijfers. Want een jonge dame met een goed lichaam die goed kan bewegen is goed voor de kijkcijfers.

 9. Poeh

  Jezus, wat een enge kliek!

 10. Winnie

  Jezus, wat een enge kliek!

 11. Appelsap

  Past weer prima in de straat van RTL… zij zij zo goed en de rest heeft er geen verstand van… Word tijd dat die zender van de buis gaat

 12. Sergio

  Iedereen duikt hier boven op, wat een zielig land is dit toch. Zorg dat je eigen leven op order is inplaats van altijd maar ouwe hoeren over anderen. #MeToo lik mee reet

 13. Loes

  @Sergio

  Nee, dank je.
  Ik hou niet spaghetti-lucht.

 14. Rotte haring

  “Sander Lantinga als streaker op Wimbledon. Was dat ook seksuele intimidatie?”

  Is dit mens werkelijk zo dom dat ze het verschil niet begrijpt of doet ze er gewoon alles aan om haar eigen clubje de hand boven het hoofd te houden?

 15. Beau ter Ham

  RTL Boulevard kiest altijd de kant van artiesten of eigen crew – de enige die wat kritisch is is Peter R de Vries – de rest zijn roeptoeters – What’s new ?

 16. Gerdien

  Het gaat er helemaal niet om of Maan overdreven reageert, die grap was gewoon stom, niet leuk en kan in de huidige tijd gewoon niet. Die afgedwongen excuses na drie weken betekenen helemaal niks maar verder is het te onbelangrijk om zoveel aandacht aan te besteden.

 17. Loes

  @Gerdien

  Op een gegeven moment kan er helemaal niets meer. En waarom?
  Het zijn slechts nog allemaal vermeende misbruikzaken. Althans die in Nederland.

 18. Robert

  Die clown stond al in de coulissen, dus dat Bridget daar niet van schrikt is logisch.

 19. echtwaar

  Frank Dane is een vies mannetje, van zijn piemel zou ik ook enorm schrikken!

 20. Clio

  Hahahaha sexuele intimidatie? Alsof die blote piémel in haar mond is geramd… overdreven gedoe hou toch op met een rel maken.

 21. Sergio

  Huilie huilie doen allemaal. Voor wat…?!

 22. BNNVARA

  Twitterbericht was al vlug verwijderd. Ikink gaf een reactie op twitter dat was tenenkrommend. Het was de zelfde kop van het twitter bericht als op de site.

  Mijn reactie daarop:

  Als antwoord op @RTLBoulevard @MAAN
  Schaamteloos. Machtsverhouding is er wel degelijk. Ze heeft een contract bij Talpa. Ze kan niet weglopen want dan krijgt ze een claim aan haar broek.

 23. Rotte haring

  MC, jullie zijn echt heel zielig. Vergeet niet deze reactie meteen te verwijderen hoor. Niet dat het ook maar iets verandert aan hoe het gros over jullie denkt, maar goed…

 24. Mike

  Ik vind Boulevard toch wel zo’n STOM baggerprogramma. Laten we die club toch eens boycotten met z’n allen. Dan is het zo klaar.

 25. Zwolle/CU

  Een seks-nihilist die blote zielige man van in de twintig!

 26. Ron

  Het binnen laten lopen van een fanfare of het binnen laten lopen van een streaker…dat is toch wel even een wereld van verschil. Wat een slap argument van Bridget. Appels met peren…

 27. Femke

  Maan heeft groot gelijk. Ik zou ook schrikken van die atheïstische potloodventer!

 28. Ingrid

  Erland is vast trots op Blv. Zo’n hoogstaand programma is het geworden..
  Dane die de hand boven het hoofd wordt gehouden. Bridget die ieder empatisch vermogen mist. Een denk niveau van een kanarie heeft.
  Wat is dat programma afgegleden tot echt een riool putje…. ,maar goed Erland is tevreden en daar gaat het om!

 29. Gerdien

  @Loes: hoe diep ben je als land gezonken als een streaker moet worden gezien als het hoogste bewijs van vrijheid? Hou toch eens op met dat versleten argument van ‘er kan ook niks meer in dit land’. Alles kan, maar niet iedereen hoeft alles leuk te vinden of te accepteren.

 30. JasperV

  Maans reactie was niet overdreven, de domme en onbeschofte grap van Dane was overdreven, kinderachtig en vrouw onvriendelijk. En dat in deze tijd!

 31. Vrede

  De grap was smakeloos, niet goed doordacht en had gewoon niet mogen gebeuren.
  Maar toch moeten we het ook niet erger maken dan het is. Ze bedoelen het uiteindelijk wel als een grap en die is mislukt. Daar leren ze van.
  Het is niet alsof ze een emmer schijt in dr gezicht gegooid hebben.

 32. Joop

  Nee, het is niet normaal en dus duidelijk een publiciteitsstunt.

 33. Robin Martens Lover

  Hoe vond Bridget het toen de Weekend haar grote tetten op de cover had gezet?
  Vond ze ook niet leuk!

 34. ann-Lynn

  Zo wordt er dus ook gereageerd op vrouwen die #MeToo delen.

 35. Frans

  Maasland moet onmiddellijk van de buis gehaald worden, totaal geen empathie naar Maan, wat een lutser is het toch

 36. robb

  Ziekelijke figuren dat het in hun kop komt om het te doen is al walgelijk ,dat Maasland dat goed praat als vrouw zegt heel veel over haar onderkruip gedrag bij boulevard ,Peter was niet aanwezig die had wel zijn eigen mening gegeven.

 37. klara

  Boulevard reacties belachelijk !!!!!!!!!

 38. Edje

  Maan doet het zo leuk en dan zo misselijke grap uithalen.
  Hebben ze het de laatste tijd over seksuele intimidatie doet 538 zoiets. Walgelijk gewoon.

 39. Taxidriver

  Jammer dat het al niet zo hoog aangeschreven panellid Bridget het zelf niet is overkomen.
  Maar ja die heeft al meer piemels gehad dan de afsluitdijk lang is.
  Die is doorgewinterd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.