Frank Dane tegen Maan: ‘Het spijt me zo ontzettend’

Frank Dane vindt het verschrikkelijk dat hij Maan de Steenwinkel als vriendin van de show zo heeft laten schrikken met de piemelgrap. Dat heeft hij zojuist gezegd tegen de zangeres in zijn show op Radio 538. Dane’s piemelgrap vond al drie weken geleden plaatst, maar de beelden kwamen zondag pas op sociale media terecht. Vanwege de ontstane rel was ze zojuist te gast in zijn programma. “Dat vind ik heel sportief. Heel veel dank daarvoor. Ik vind het echt te gek dat je hier bent, super tof.”

Al langere tijd haalt Dane grapjes uit met de zangeres. “Wij halen grapjes bij elkaar uit. Jij bent misschien wel de meest terugkerende persoon in mijn Frank & Vrijdag Show en dit keer is een grap heel erg misgegaan. We hebben een geintje gehad dat er een boom werd omgezaagd terwijl jij een optreden deed, een geintje dat er een fanfare bij je binnenliep terwijl je een optreden deed.”

Dit keer wilde Dane iets anders. “Nu dachten we: Maan komt, wat is nu leuk om te doen? We laten een streaker komen, dachten we. Dat zie je weleens bij een tenniswedstrijd, dat er een streaker over de baan loopt en dat iedereen dat leuk vindt. Tijdens een voetbalwedstrijd vinden mensen dat mooi. Tijdens het Songfestival heb ik wel eens een streaker gezien. Wij dachten: we gaan de eerste streaker langs laten komen op de radio bij Maan.”

Het is echter helemaal misgegaan. “Het is finaal misgegaan en jij bent je toen echt de tering geschrokkenJij stond op vijftien meter afstand van mij en ik wist niet zo goed hoe het viel. Toen ik zag dat het slecht viel, dacht ik: kut, shit, dit is zo niet wat ik wil. Ik geef om jou, Maan, je bent een vriendin van de show en de laatste bij wie ik wil dat dit gebeurt.

Dane hoopt dat hij uiteindelijk correct heeft gehandeld. “Ik heb meteen mijn excuses aangeboden, ik heb een plaat gestart, ik ben naar je toegelopen en heb je een paar minuten in mijn armen gehouden. Ik zag hoe ontzettend jij geschrokken was. Dit had nooit mogen gebeuren. De intentie was dit niet, het was de bedoeling niet. Dit moest een ludiek geintje zijn en het spijt me zo ontzettend dat dit mis is gegaan en jij zo ontzettend bent geschrokken. Dat had ik niet voorzien, dat had ik moeten voorzien.”

Maan aanvaardt excuses

De Steenwinkel aanvaardt Dane’s excuses. “Ik stond op te treden en ik dacht: nu is er een optreden zonder grapjes, nu heb ik gewoon een relaxed optreden. Ik deed mijn ogen dicht, want ik deed mijn eerste zin helemaal gefocust, en ik deed mijn ogen open en er stond een naakte man voor mijn neus met zijn armen hoog in de lucht. Ik schrok zó intens.”

Ik had het zo niet verwacht. Ik verstijfde helemaal en voelde me heel onveilig, omdat ik niet wist of die man hier binnen was gedrongen en hij me iets aan wilde doen, of dat het vanuit jullie kwam. Ik keek naar jou en kreeg niet echt een reactie. Op een gegeven moment werd het stilgelegd en zei jij: ‘Dit was een grap van ons.‘”

Dane: “Ik kan alleen maar sorry zeggen dat het zo is gelopen. Ik hoop oprecht Maan dat wij nog vriendjes kunnen zijn.

De Steenwinkel: “Excuses zijn aanvaard, voor mij is dit hoofdstuk nu afgesloten. De avond zelf hebben we er al over gesproken en was het voor ons oké. Ik focus me nu op mijn clubtour.

Lees ook: Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan (vanochtend)

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen