Shownieuws wél kritisch over Talpa-collega Frank Dane

Zijn tv-vrienden van RTL Boulevard hielden hem maandagavond de hand boven het hoofd, maar bij zijn Talpa-collega’s van Shownieuws kreeg Radio 538-dj Frank Dane wél een veeg uit de pan. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Hoewel Shownieuws en Radio 538 allebei van Talpa zijn, schroomde de showrubriek niet om Dane te wijzen op zijn misser. Zijn piemelgrap met Maan de Steenwinkel was not done, vinden showkenners Maurice Wijnen en Maik de Boer.

Maik de Boer begrijpt in tegenstelling tot RTL Boulevard heel goed dat Maan zich rot schrok van de streaker. “Laten we niet vergeten dat we in een maatschappij zitten waarin hele bijzondere dingen gebeuren. Het zit nog heel vers in mijn geheugen dat er bij het NOS Journaal opeens een man met een gun stond.”

Frank Dane ging te ver, vindt De Boer. “Ik kan me voorstellen dat als jij je helemaal concentreert op je liedje en er gebeurt ineens iets… Geef het haar dan aan, dan kan ze een klein beetje anticiperen. Je bent artiest, je weet hoe je dat moet doen. Dat hele onverwachte vond ik heel heftig.”

Maurice Wijnen vindt dat Dane respectloos met artiesten omgaat. “De discussie gaat natuurlijk ook heel erg over het respect wat je hebt naar een artiest toe. Iemand staat daar heel kwetsbaar een nummer te zingen en dan is zo’n podium eigenlijk een heilige plek waar je af moet blijven. Ik vind dat zeker een radiomaker moet weten hoe een muzikant zich voelt. Dat is hier behoorlijk misgegaan.”

Shownieuws heeft ook zijn kijkers om hun mening gevraagd en 66 procent van hen begrijpt de heftige reactie van Maan, 15 procent had geen mening. “Dat is een heel duidelijke uitslag.”

Lees ook:
Radio 538 onder vuur om piemelgrap bij Maan (maandag)
Maan de Steenwinkel aanvaardt excuses Frank Dane (maandag)
Frank Dane tegen Maan: ‘Het spijt me zo ontzettend’ (maandag)
Radio 538 ontslaat Frank Dane niet (maandag)
BLVD: ‘Is heftige reactie Maan op blote man normaal?’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen