Frits Barend: ‘Ik was heel genuanceerd in zaak-Corstius’

Frits Barend greep in de mediastorm rond Jelle Brandt Corstius elke mogelijkheid aan om in de schijnwerpers te treden, had Skype-gesprekken met Shownieuws en 5 Uur Live en riep op NPO Radio 1 dat hij die middag nog met een mogelijk ’tweede slachtoffer’ van tv-producent Gijs van Dam zou gaan praten. Hoe vindt Frits zelf dat het ging? “Ik denk dat ik juist heel genuanceerd ben geweest in de hele zaak“, aldus de oud-tv-ster, die nu een brief van Van Dams advocaat heeft gekregen.

De advocaat van Van Dam vindt dat Barend de tv-maker schade heeft berokkend en stelt hem daarvoor aansprakelijk. Daar weet Barend zelf nog niets van af, vertelt hij aan het AD. “Ik heb niks gezien want ik zit in het buitenland.”

Inmiddels zingt Barend een toontje lager. “Ik wil er nu ook niks meer over zeggen want dat lokt weer nieuwe reacties uit.

Barend maakte er geen geheim van Brandt Corstius te geloven. “Wat heeft Jelle er voor belang bij? Jelle heeft een heel leuke televisiecarrière, het gaat hartstikke goed met hem. Wat voor belang zou hij erbij hebben om zichzelf op deze manier in de nesten te werken? Dat belang snap ik niet. Ik bedoel: zou hij nou echt zo gek zijn dat hij dit verzint?“, liet hij eerder weten.

Zijn dochter Barbara Barend ging in de mediastorm al helemáál los. Vlak voordat Van Dam zichzelf bekendmaakte bij Pauw, twitterde ze: “Die dader van de verkrachting van Jelle Brandt Corstius is een grote klootzak! Vieze vuile goorlap, gore verkrachter die je bent!! Dat je het weet! Eikel.

Brand Corstius meent dat Van Dam hem in zijn tijd bij Barend & Van Dorp oraal verkracht heeft. Van Dam was destijds 25 jaar, Brandt Corstius 24 jaar. Critici denken dat Brandt Corstius gewoon spijt heeft van zijn homoseksuele avontuurtje, en hun avontuurtje na zijn ontnuchtering anders is gaan zien.

Lees ook:
B&VD-medewerkers niet verbaasd over verkrachting (oktober)
Frits Barend: ‘Mogelijk meer slachtoffers Gijs van Dam’ (oktober)
Gesprek Frits Barend met ’tweede slachtoffer’ uitgesteld (oktober)
‘Frits Barend gedraagt zich niet journalistiek’ (november)
Gijs van Dam stuurt advocaat af op Frits en Matthijs (november)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen