‘Frits Barend gedraagt zich niet journalistiek’

Frits Barend gedraagt zich niet heel erg journalistiek in de nasleep van Jelle Brandt Corstius‘ beschuldiging van verkrachting aan het adres van tv-producent Gijs van Dam. Dat vindt columnist Marcel van Roosmalen, schrijft hij in NRC Handelsblad. Barend riep dinsdag op NPO Radio 1 dat hij met iemand zou gaan spreken die mogelijk een soortgelijke ervaring had met Van Dam. “Maar het kan ook zijn dat daar niets uitkomt, ja. Laat ik geen valse hoop en suggesties wekken.

Heel erg onjournalistiek, vindt Van Roosmalen. “Een beetje journalist komt met nieuws naar buiten nadat hij heeft gesproken met ‘iemand die mogelijk iets over de mogelijke verkrachting van Jelle Brandt Corstius wil vertellen’. Frits niet.

Die vindt het bij voorbaat voor iedereen interessant dat hij via via is benaderd door ‘iemand die hem mogelijk iets wil vertellen over de mogelijke verkrachting van Jelle Brandt Corstius’“, vervolgt hij.

Van Roosmalen vindt het ‘nog bijzonderder’ dat het NOS Radio 1 Journaal het vervolgens nieuws vond dat Frits Barend naar buiten bracht dat hij voornemens was om te praten met ‘iemand die hem mogelijk iets over de mogelijke verkrachting van Jelle Brandt Corstius wil vertellen’.

Over dat gesprek is niets meer naar buiten gekomen. “Ik denk dat Frits Barend daar binnenkort niets over kan zeggen en dat dat nieuws is.”

De NRC-column van Marcel van Roosmalen kunt u lezen op de NRC-site.

Lees ook:
Frits Barend: ‘Mogelijk meer slachtoffers Gijs van Dam’ (dinsdag)
Gesprek Frits Barend met ‘tweede slachtoffer’ uitgesteld (dinsdag)

Foto: 5 Uur Live

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen