Net5: ‘De Spa doet het wel goed op internet’

De late night soap De Spa doet het wél goed op internet en met uitgesteld kijken. Dat laat Net5 weten in reactie op de lage lineaire kijkcijfers. De Spa noteerde gisterenavond voor de tweede dag op een rij een nieuw laagterecord. Er zijn nog maar 69.000 livekijkers overgebleven en dat is een schrijnende score voor zo’n duur tv-project. Toch blijft Net5 optimistisch onder deze dramatische cijfers. “De Spa wordt online en uitgesteld goed bekeken“, legt een woordvoerster van de zender uit.

De soapserie heeft nu één volle uitzendweek achter de rug. “In de eerste week behaalde De Spa online ruim 225.000 streamstarts“, aldus de zegsvrouw.

Net5 kijkt vooral naar de cijfers in de doelgroep 20 tot 54-jarigen. Daarin laten de eerste vijf afleveringen (inclusief uitgesteld kijken) volgens Net5 de volgende marktaandelen zien: 8,0 procent, 6,1 procent, 7,7 procent, 9,4 procent en 4,0 procent.

Vanavond is de zevende aflevering van De Spa op de buis. Hopelijk voor Net5 weet de serie in elk geval weer de 100.000 kijkers-grens te passeren. De serie begon vorige week met 300.000 kijkers.

Overigens is het niet alleen maar kommer en kwel bij Net5. Het twee keer per week uitzenden van House Rules NL, op dinsdag en woensdag, is voor Net5-begrippen een groot succes.

De Spa scoort in de herhaling op SBS 6 veel meer kijkers. De afleveringen van maandag en dinsdag wisten om half twaalf ’s avonds respectievelijk 150.000 kijkers (7 procent) en 159.000 kijkers (7 procent). Ook op die zender scoort De Spa onder het zendergemiddelde.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen