SBS-wedshow back to basic na glamourjaar met Sylvie

SBS 6 maakt zijn weekendshow Wedden Dat Ik Het Kan dit seizoen veel intiemer, nadat het format afgelopen seizoen werd uitgebouwd tot een glamourshow met Sylvie Meis als co-host aan de zijde van Jeroen van der Boom. Dat vertelt de presentator, die het vanaf zaterdag weer zónder Meis moet doen, in De Telegraaf. Van der Boom prijst Meis om haar professionaliteit en om haar perfectionisme. “Aan de andere kant: heb je dat in Nederland nodig?“, sneert hij in de krant.

De presentator denkt dat de kijker Meis’ inbreng niet gaat missen. “Ik denk dat de gemiddelde kijker het ook prima vindt wanneer ik net iets minder goed Engels of Duits praat dan zij.

De kneuterigheid komt volgens Van der Boom terug. “Zo is er nu weer een thuisweddenschap, waarmee we de kijkers nog meer bij de show willen betrekken. We gaan terug naar een bescheiden tv-decor, want als je een hele kleine weddenschap hebt, denk aan een cupmaat raden of chips aan de geur herkennen, is het een beetje raar om dat in een groteske omgeving te doen.”

En er komen weer twee publieksteams met een bekende Nederlander als captain, die tegen elkaar strijden. “Wie het slechtste de uitkomsten van de weddenschappen voorspelt, moet een tegenprestatie leveren.

Hoe kan het dat Wedden Dat Ik Het Kan ondanks de magere kijkcijfers steeds weer terugkeert? “Het zijn er nog steeds meer dan 600.000 kijkers en dat is boven het zendergemiddelde van SBS6.

Het wordt wel steeds meer een uitdaging, zegt de presentator. “Vorig jaar stonden we tegenover Ik hou van Holland, nu Dance Dance Dance. Maar de herhalingen trokken onlangs nog zo’n 250.000 kijkers en het wordt online goed bekeken.”

Het Telegraaf-interview ’Ik hou van kneuterigheid’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
SBS 6 en Sylvie Meis niet verder met elkaar (1 juni)
SBS 6: ‘Zes ton voor Sylvie Meis is klinkklare onzin’ (10 juli)
‘Sylvie Meis weg bij SBS 6 vanwege claimerige vriend’ (27 juli)

Foto: SBS/Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen