SBS 6 en Sylvie Meis niet verder met elkaar

SBS 6 en Sylvie Meis gaan niet verder met elkaar. De sterpresentatrice maakte afgelopen najaar samen met Jeroen van der Boom het programma Wedden Dat Ik Het Kan voor de zender, maar het vervolg gaat hij – net als voor haar komst – alleen doen. Dat heeft de tv-zender vandaag bevestigd. Het vierde seizoen van Wedden Dat Ik Het Kan is aankomend najaar te zien bij de familiezender. “Jeroen gaat het alleen doen, Sylvie kan het niet langer inpassen in haar drukke agenda.”

Het SBS-avontuur van Meis is daarmee van korte duur geweest. Het zal ook meespelen dat de presentatrice behoorlijk duur is en dat haar komst de zender niet de boost gaf die werd verwacht: Wedden Dat Ik Het Kan was afgelopen najaar geen kijkcijferkanon.

De komst van Meis naar SBS 6 werd vorig jaar augustus nog groots bekendgemaakt op de perspresentatie van SBS. Als een soort koningin had ze een videoboodschap opgenomen, waarmee ze de aanwezige Nederlandse pers verraste.

Voor de camera van Shownieuws lieten de SBS 6-sterren zich vervolgens lyrisch uit over haar komst. “Wow, te gek. Fantastisch leuk nieuws. Echt. Ik vind haar ontzettend leuk en ik vind het erg verrassend”, zei Lucille Werner bijvoorbeeld.

SBS-eigenaar John de Mol benaderde Meis destijds persoonlijk. Meis: “Diep vanbinnen weet ik wel dat ik voor mezelf nog niet klaar was in Nederland. Ik zou ook kunnen denken: who cares. Maar ik voel me uitgedaagd, dus ik wil het doen.

Meis is nooit een succesvol presentatrice geweest in Nederland. Vóór haar SBS-avontuur maakte ze voor RTL 5 de talentenjacht The Face, maar die behaalde dramatische kijkcijfers.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen