SBS 6: ‘Zes ton voor Sylvie Meis is klinkklare onzin’

Sylvie Meis heeft voor de presentatie van het SBS 6-programma Wedden Dat Ik Het Kan absoluut geen 600.000 euro betaald gekregen. Dat laat een woordvoerder van de tv-zender desgevraagd weten. Meis presenteerde afgelopen seizoen samen met Jeroen van der Boom negen afleveringen van het showprogramma en kreeg daar volgens weekblad Party maar liefst zes ton voor. “Het genoemde bedrag in dit artikel is het resultaat van iemands op hol geslagen fantasie“, laat SBS echter weten.

Dat Meis aankomend seizoen niet terugkeert in het programma – Van der Boom gaat solo verder – heeft er volgens de Party vooral mee te maken dat ze haar megasalaris niet waard zou zijn. Maar van het genoemde salaris klopt helemaal niets, aldus de commerciële zender. “Het is klinkklare onzin“, zegt een woordvoerder.

Hoeveel heeft SBS 6 Meis dan wel betaald om aan de zijde van Van der Boom te staan? “Uiteraard maken wij niet publiekelijk hoeveel onze mensen verdienen, dat hoeven wij ook helemaal niet te doen.”

SBS 6 blijft erbij dat de reden van haar vertrek tijdgebrek is. “Ze heeft een bijzonder drukke agenda. Net als Jeroen, dat is niet te combineren.”

Als reden voor de duopresentatie met Meis gaf Van der Boom vorig jaar aan dat solopresentatie te zwaar is sinds de uitzendduur van de show is opgerekt naar anderhalf uur.

Gaat de uitzendduur nu weer terug naar een uur? “Het blijft anderhalf uur, maar naar de opzet van het programma wordt gekeken.

Lees ook: ‘SBS 6 betaalde Sylvie Meis 600.000 euro’ (vanochtend)

Foto: Nick van Ormondt/SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen