Ronald Molendijk wil niet weer Idols-winnaar als Nina

Geplaatst op di 31 jan 2017 om 13:13

Idols-jurylid Ronald Molendijk hoopt dat de talentenjacht dit jaar niet weer een winnaar als Nina den Hartog krijgt. Dat laat de muziekkenner vandaag blijken in een interview met De Telegraaf. Molendijk was al vanaf het begin kritisch over Den Hartog, die niet bepaald de eigenschappen van een idool heeft en eigenlijk niet eens wilde winnen. Zo’n winnaar wil Molendijk dit jaar voorkomen. Hij wil nu een écht idool afleveren. “Ik zou mij schamen als dat niet zou lukken, dat is mijn eer te na.

Molendijk blijft staan achter zijn kritische opmerkingen over Den Hartog in de Idols-finale in juni 2016. “Ik heb een uitgesproken mening en daar sta ik pal achter. Het is geen wedstrijd rond míjn populariteit. Ik wil de beste kandidaat op de beste plek. That’s it.

En Den Hartog was duidelijk niet de beste kandidaat, aldus Molendijk. “Recent heb ik de auditie van Nina teruggekeken. Zij kan goed zingen, maar daar voelde ik het al: ben jij wel een idool?

Molendijk vreest dat Den Hartog ook een beetje won vanwege het pittige jurycommentaar. “Hoe steviger het jurylid iets vindt, des te harder stemt de kijker de andere kant op. Dat heb ik wel geleerd. Daarom moet ik wat ik vind beter motiveren.”

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die kijkt oren en ogen heeft. Aan ons als jury de taak om goed uit te leggen waarom iemand wel of niet doorgaat“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Lees ook: Idols-jurylid haalt keihard uit naar winnares Nina (september)

Foto: RTL
29 Reacties op “Ronald Molendijk wil niet weer Idols-winnaar als Nina”


 1. Siepje

  hij heeft gelijk

 2. zonnetje

  Ik boycot elke talenjachtprogramma. Ik ben het spuug en spuug zat al die mensen die denken dat ze kunnen zingen. en dan die juryleden…tis nog te min om een beerput te dempen. BAH!

 3. Anoniem

  Dit lijkt de enige verstandige persoon te zijn die aan dit programma mee werkt.

 4. Marcel

  Idols in dezelfde tijd programmeren dat TVOH nog op de buis is. Is dat niet een overkill? Beter wachten tot dat TVOH is afgelopen. Ga het wel kijken aangezien ik me vaak in de mening van Molendijk kan vinden, zo ook eens met zijn mening over die zouteloze Nina. Hopelijk dit jaar niet weer zo’n 13 in dozijn zanger of zangeres. Hij/zij zal echt wat toe moeten voegen aan de muziekwereld met een eigen geluid. Geld overigens ook voor de winnaar van TVOH. Hij/zij moet m.i. wel wat toevoegen anders is het achter de feiten aan lopen…

 5. Vinn

  Tja Idols vorig jaar was duidelijk dat Kimberly het echte idool was maar Nina het beste kon zingen en de sympathie van de kijkers had..

  Vaak bij talentejachten wint gewoon de verkeerde omdat die het niet in zich heeft. Je moet om een idool te zijn media geil zijn en anders houdt het op!

 6. Anouk Smullers

  In het begin was het een hit, met al die gecaste mensen die zichzelf voor lul komen zetten, daarna storten de kijkcijfers dramatisch in.
  http://www.mediacourant.nl/2016/05/idols-met-liveshow-niet-in-kijkcijfer-top-15/

 7. Anoniem

  Er zat vorig jaar überhaupt geen idool bij. Ook Kimberly niet, prima zangeres maar net dat ‘iets’ missend waarmee je in potentie de Afas/HMH zou kunnen vullen (of nog meer dan dat).

 8. Bart

  Gelukkig is Maan een wereldster, anders zou je nog geloven dat zo’n talentenjacht winnaar er nooit komt

 9. Ano Nymous

  Helemaal geen Idols meer, nog beter.
  Wie/wat heeft het uiteindelijk allemaal gebracht?
  Niks, nada, noppes…

 10. danny visser

  Idd helemaal eens gaan stoppen met die achterlijke talentenjachten op TV.
  Bedenk eens iets anders om uit te zenden RTL4 want vele zijn er klaar mee.
  Ik vind heel RTL een aanfluiting en kijk bijna niets meer.
  Pak wel een film op Netflix.

 11. Frits

  Idols zal het weer openen met 1,5 miljoen?

 12. Daan

  Anonymous 14.37

  Rolf Sanchez is 1 van de grootste artiesten momenteel in Latijns Amerika, (begonnen bij X-Factor NL), dus het kan dus wel

 13. Ano Nymous

  Daan? Wie?
  Latijns Amerika? Dat heeft volgens mij weinig van doen met Idols Nederland…

 14. Anoniem

  Rolf Sanchez. Na deelname X Factor nul komma nul hitsucces in Nederland, Daan…

 15. Woodstock

  Rolf Sanchez heeft in Nederland geen hits, maar scoort mega in Latijns America. Dat is echt wel succes hebben hoor. Ik durf te wedden dat menig zanger(er) die wel in Nederland hits heeft en verder nergens, heel graag met hem ruilen willen.

 16. Ano Nymous

  Kan wezen. Woodstock.
  Maar daar heeft X Factor weinig mee te maken.
  Door gebrek aan succes in Nederland daarheen verhuist en daar zijn eigen plan getrokken…

 17. frits

  Van welke hits moeten we die Molendijk kennen?Wat heeft hij gepresteerd dan ?

 18. Daan

  zegt het nummer Rode Schoentjes van “Booming Support” je nog iets, dit was een gimmickhit, geproduceerd door Molendijk, tevens was hij de man achter “Soulvation” die begin jaren 00 een grote hit scoorde met het nummer “Reset Your Brain” Verder was hij in de jaren 80 actief in het Rotterdamse nachtleven als dj bij oa Nighttown

 19. Graaf Volkert

  Frits. Ronald Molendijk heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de house/dancemuziek uit Nederland… Wat presteerden de ex kandidaten uit al die zangwedstrijdjes tot nu toe?

 20. Anoniem

  Ze kunnen ook gewoon toegeven dat die Nina gewoon een grote flop is geworden…

 21. Laura Vamp Fatale

  Wat heb je dan liever Ronald Molendijk , iemand die er bloedmooi uitziet maar zo vals zingt als een stel overspannen houtduiven , of een zangeres die loepzuiver zing maar helaas niet de looks van een idol heeft. Maar ja, Ronald kon zich zeker niet goed aftrekken op Nina dat zal het zijn .

 22. Anoniem

  @Laura Vamp Fatale – Wat dacht je van iemand die zowel zangtalent als uitstraling heeft?

 23. fransw

  Allemaal gestolen van Hennie Huisman

 24. Anoniem

  De kijkers thuis moeten gewoon niet kunnen stemmen. De meeste mensen hebben bovendien flut speakers waarop ze luisteren en kijken. Laatst ook bij TVOH, die sprinkhaan Thijs die het uiterste al laten zien heeft ging door en Kirsten Berkx werd naar huis gestuurd. Ik vind dat die pubers thuis niet mogen stemmen.

 25. Walter

  Idols was in 2003 een sensatie, maar is nu verleden tijd. Geld ook voor de Voice, formule wordt jaarlijks minder (leuker).

 26. Noëlla

  Dat ene Rolf sanchez succes heeft komt niet door X-factor laten we eerlijk zijn. Hij deed jaren geleden mee en vervolgens hebben we jaren niets van hem gehoord en Latijns-Amerika ook niet. Nu heeft hij daar succes maar als dat 7+ jaar na X-factor is komt dat niet door die talentenjacht.

 27. Ano Nymous

  Precies, Noëlla.
  X Factor heeft die Rolf Sanchez helemaal niks gebracht.
  Hij was compleet geflopt.
  Het evt. toegeschreven succes in Latijns Amerika is gekomen door eigen toedoen dan…

 28. Anoniem

  Voor degenen die Ronald Molendijk niet kennen:
  http://www.muziekencyclopedie.nl/action/entry/Ronald+Molendijk

 29. Anoniem

  Nina is goed

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.