Ronald Molendijk wil niet weer Idols-winnaar als Nina

Idols-jurylid Ronald Molendijk hoopt dat de talentenjacht dit jaar niet weer een winnaar als Nina den Hartog krijgt. Dat laat de muziekkenner vandaag blijken in een interview met De Telegraaf. Molendijk was al vanaf het begin kritisch over Den Hartog, die niet bepaald de eigenschappen van een idool heeft en eigenlijk niet eens wilde winnen. Zo’n winnaar wil Molendijk dit jaar voorkomen. Hij wil nu een écht idool afleveren. “Ik zou mij schamen als dat niet zou lukken, dat is mijn eer te na.

Molendijk blijft staan achter zijn kritische opmerkingen over Den Hartog in de Idols-finale in juni 2016. “Ik heb een uitgesproken mening en daar sta ik pal achter. Het is geen wedstrijd rond míjn populariteit. Ik wil de beste kandidaat op de beste plek. That’s it.

En Den Hartog was duidelijk niet de beste kandidaat, aldus Molendijk. “Recent heb ik de auditie van Nina teruggekeken. Zij kan goed zingen, maar daar voelde ik het al: ben jij wel een idool?

Molendijk vreest dat Den Hartog ook een beetje won vanwege het pittige jurycommentaar. “Hoe steviger het jurylid iets vindt, des te harder stemt de kijker de andere kant op. Dat heb ik wel geleerd. Daarom moet ik wat ik vind beter motiveren.”

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die kijkt oren en ogen heeft. Aan ons als jury de taak om goed uit te leggen waarom iemand wel of niet doorgaat“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Lees ook: Idols-jurylid haalt keihard uit naar winnares Nina (september)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen