RTL 4: ‘Het werd een beetje saai rondom Beau’

RTL 4 vindt dat het een beetje saai werd rondom Beau van Erven Dorens. Zijn nieuwe programma Beaufort moet daar vanaf 23 februari verandering in brengen. Dat heeft de tv-zender laten weten in een persbericht. Beaufort is de opvolger van de avonturenshow De Wereld van Beau, die te zien was bij zijn vorige werkgever SBS 6. “Het voormalige enfant terrible Beau van Erven Dorens is inmiddels 46 jaar oud, heeft vier puberzoons en is al meer dan 20 jaar bij dezelfde vrouw“, aldus RTL.

De zender vervolgt: “Hij springt tijdens de wintermaanden steeds minder in de gracht, maakt nauwelijks meer in ’t openbaar ruzie met tv-collega’s en de tijd dat hij zich al knokkend door het Boekenbal heen sloeg is ook lang voorbij.”

Afgelopen najaar maakte hij bovendien met The Amsterdam Project een programma waar zelfs zijn grootste critici niets over te klagen hebben. Met andere woorden:  het wordt wel een beetje saai zo. Maar gelukkig was daar Beaufort.

Voor het avontuurlijke reisprogramma Beaufort heeft Van Erven Dorens het afgelopen jaar een serie avonturen meegemaakt ‘die je zelfs je grootste vijand niet toewenst’. “Ik heb tijdens het opnemen van ‘Beaufort’ meer afgezien dan goed is voor een mens“, legt de presentator zelf uit.

Van Erven Dorens: “Het ene moment lag ik midden in de nacht met -30°C, op zesduizend meter hoogte, op een berg te jammeren van de hoogteziekte. Het volgende moment zat ik op honderd meter diepte in een grot, ondersteboven vast in een zogenaamde vertical squeeze, een spleet.”

In het volgende avontuur kookten mijn hersenen welhaast in de verzengende hitte van de woestijn, en zo gaat het maar door. Ik ben een jaar lang over al mijn grenzen gegaan.

De avonturen van Van Erven Dorens zijn vanaf donderdagavond 23 februari elke week om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen