NPO 1 vindt kijkcijfers Paul de Leeuw tegenvallen

NPO 1 vindt de kijkcijfers van het nieuwe Paul de Leeuw-programma Wie Steelt Mijn Show? op zaterdagavond tegenvallen. Dat bekent tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in het AD. De Leeuw stelt ontzettend teleur: 70 procent van de kijkers van Wie is de Mol zapt weg als Wie Steelt Mijn Show begint, een drama. En dat kan ook Klein niet ontkennen. “Laten we er niet kinderachtig over doen: het kan beter. Wij hebben het geduld en het vertrouwen om aan deze show te blijven bouwen.

Het programma van De Leeuw scoorde afgelopen zaterdag slechts 747.000 kijkers en dat is een wel erg deprimerende score voor alle betrokkenen. “Natuurlijk reken je altijd op meer, maar dit is een kwestie van bouwen en volhouden“, meent Klein.

Klein, die vroeger De Leeuws baas was bij de VARA en bevriend is met de presentator, denkt dat Wie Steelt Mijn Show? onderscheidend is. “Er is veel te zien en te beleven op de zaterdagavond en dit heeft weer een heel andere look & feel dan andere programma’s.”

Het is misschien nog een beetje zoeken naar de juiste vorm. Maar dat laat ik graag aan Paul en de zijnen over“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Mochten de kijkcijfers niet stijgen, dan blijft het waarschijnlijk bij één seizoen van Wie Steelt Mijn Show. In dat geval keert De Leeuw nooit meer terug op prime time.

Lees ook: Fans leven mee met slecht scorende Paul de Leeuw (maandag)

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen