NPO 1 vindt kijkcijfers Paul de Leeuw tegenvallen

Geplaatst op di 31 jan 2017 om 9:51

NPO 1 vindt de kijkcijfers van het nieuwe Paul de Leeuw-programma Wie Steelt Mijn Show? op zaterdagavond tegenvallen. Dat bekent tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in het AD. De Leeuw stelt ontzettend teleur: 70 procent van de kijkers van Wie is de Mol zapt weg als Wie Steelt Mijn Show begint, een drama. En dat kan ook Klein niet ontkennen. “Laten we er niet kinderachtig over doen: het kan beter. Wij hebben het geduld en het vertrouwen om aan deze show te blijven bouwen.

Het programma van De Leeuw scoorde afgelopen zaterdag slechts 747.000 kijkers en dat is een wel erg deprimerende score voor alle betrokkenen. “Natuurlijk reken je altijd op meer, maar dit is een kwestie van bouwen en volhouden“, meent Klein.

Klein, die vroeger De Leeuws baas was bij de VARA en bevriend is met de presentator, denkt dat Wie Steelt Mijn Show? onderscheidend is. “Er is veel te zien en te beleven op de zaterdagavond en dit heeft weer een heel andere look & feel dan andere programma’s.”

Het is misschien nog een beetje zoeken naar de juiste vorm. Maar dat laat ik graag aan Paul en de zijnen over“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Mochten de kijkcijfers niet stijgen, dan blijft het waarschijnlijk bij één seizoen van Wie Steelt Mijn Show. In dat geval keert De Leeuw nooit meer terug op prime time.

Lees ook: Fans leven mee met slecht scorende Paul de Leeuw (maandag)

Foto: VARA
14 Reacties op “NPO 1 vindt kijkcijfers Paul de Leeuw tegenvallen”


 1. Hendrik

  Ik denk dat het gros van het Nederlandse volk wel klaar is met deze gast, hoe hij het programma ook maakt.

 2. vakbroeder

  EENS Hendrik. De man is niet meer vernieuwend en is al jaren geleden toegetreden tot de grachtengordel die neerkijkt op het gepeupel en badinerend in zijn show doet naar mensen onder het mom humor. Ik zie het niet. En met mij vele anderen ook niet.
  Waarom voorzichtig doen met de zg coryfee NPO? Niet scoren is niet scoren. T idee is oud en ook in uitvoering. Stop en pull the plug. Tis mooi geweest en een sabbatical van ehh probeer es 10 jaar voor Paul? Voor die 600.000 e Per jaar kunnen we 10 jonge talenten aannemen. HELP ONS NPO en leer je les…
  en snij de draad van het zwaard van Damocles!

 3. Tom

  Ze kunnen het beter Wie Kijkt Mijn Show noemen haha

 4. Roy

  Grappig, hetzelfde “nieuwtje” staat op zappen.blog en die brengen het veel positiever. Geloof dat de schrijver hier echt een hekel aan Paul heeft.

 5. Virginia

  Vanavond weer de Grote Meneer Kaktus Show op RTL5, jongens!

 6. Ik superieure blanke man

  Beetje dat Michelinmannetje zat aan het worden.

 7. Peter

  Gewoon stoppen hiermee en weer terug naar de studio met Mooi! Weer de Leeuw. Dat was een prachtig programma, wensen, spelletjes, mooie liedjes, gesprekken met bekende Nederlanders, orkest met Cor Bakker. Maar misschien is dat voor deze tijd te duur, geen idee. Maar met het programma ‘Wie steelt mijn show, kan hij net zo goed op de braderie gaan staan. Man wat een laag niveau in vergelijking met Mooi! Weer de Leeuw. Heel jammer.

 8. Marcel

  Wel sneu voor Paul, maar het mist ook wat urgentie. Het wordt een week/twee weken van de te voren al opgenomen. Daar zit te lang tussen. Het mooiste zou zijn echt live, of anders semi live zoals al zijn programma’s waren op de zaterdagavond. Nu kun je nooit eens ingrijpen of iets actueels doen. Wellicht dat dit een mogelijkheid is, maar ben bang dat ze dat niet meer gaan veranderen.

 9. ad

  Klein bevriend met De Leeuw. Tja, dan zit je gebeiteld.

 10. Cloeli

  AFVOEREN!

 11. Richard023

  Paul: tijd om je verlies te nemen en te gaan rentenieren……het was leuk, maar het is nu allemaal voorspelbaar en saai geworden. Next!

 12. SBSLover

  Het is toch heel erg dat deze zeer kostbare jaren-90 televisie zo’n prominente plek krijgt. Het niveau ontstijgt dat van een slecht gemaakte pilot niet en had al na 1 aflevering keihard terug naar de tekentafel gemoeten. Ik denk dat elke andere producent zou zijn afgeslacht door dhr. Klein als ze dit hadden durven aanleveren.

 13. Bertje

  Het programma ervoor roept op om te zappen naar NPO3. Dus je creeert een afhaakmoment. Probeer Wie is de mol en Wie steelt mijn show qua volgorde eens om te draaien? Moltalk ook een uurtje later op 3. Na Wie is de mol het Eredivisievoetbal.

  En als dat niet helpt, dan stoppen.

 14. Peter

  Het zou bij de npo niet puur om de kijkcijfers moeten gaan of zijn ze ook commercieel :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.